ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Λύματα στις τάφρους!
Μπορεί η επιφάνεια της Παμβώτιδας να μην γέμισε πλαγκτόν φέτος, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα καλοκαίρια, όμως οι απειλές για την ποιότητα των νερών της παραμένουν, με κυριότερη τα λύματα που κάποιοι εξακολουθούν να διοχετεύουν παράνομα σ’ αυτήν. Χαρακτηριστική για το μέγεθος του φαινομένου είναι χθεσινή ανάρτηση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος κάνει γνωστό ότι κατά τις εργασίες κατασκευής της οδού Νιάρχου, στις τάφρους τα συνεργεία βρήκαν λύματα, τα οποία, καταλαβαίνει κανείς που καταλήγουν μέσω αυτών! Μακρύς λοιπόν ο δρόμος για πλήρη προστασία της λίμνης, που, όπως ορθά γράφει ο κ. Καχριμάνης, θα φτάσει στο τέλειο όταν συνδεθούν στο αποχετευτικό όλα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις περιμετρικά της.
Κ.Α.

Για τον Μίκη...

 Πολλοί γράφουν ή αναρτούν αποχαιρετισμούς στο μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη τις τελευταίες ημέρες και απ’ όταν έγινε γνωστός ο θάνατός του. Ανάμεσα σ’ αυτά που η στήλη ξεχώρισε είναι μία σύντομη αλλά περιεκτική και εύστοχη ανάρτηση του πρ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη. Γράφει τα εξής: «Ο Μίκης με τη μουσική του λάμπρυνε τα ποιήματα μεγάλων δημιουργών! Ο Μίκης με τα τραγούδια του ανέδειξε σπουδαίους ερμηνευτές! Ο Μίκης με τα τραγούδια του ενέπνευσε έναν ολόκληρο λαό για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ελπίδα και όνειρο! Ο Μίκης, μαζί με όλα αυτά, ταξίδεψε την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο! Τόσα πολλά, από έναν μόνο Έλληνα! Δεν τον αποχαιρετάς ποτέ, γιατί τον χρειάζεσαι πάντα!».

Κ.Α.
Βιάζεται να κρίνει…
Επίθεση στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη ως υπουργού Υγείας, εξαπέλυσε η Γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο». Είπε πώς δεν μπορεί να υπερασπίσει την υγεία στην Ελλάδα, είναι άνθρωπος που δεν αγαπά τους ανθρώπους, έχει κάνει δηλώσεις για τους μετανάστες πώς είναι ντροπή και έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι με την υπουργοποίησή του. Τον Θ. Πλεύρη υπερασπίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης αν και έχει κάποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές με τον νέο υπουργό. Αφού προσπεράσουμε το γεγονός πώς επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο Π. Πολάκης, ας μείνουμε στο ότι ο κάθε υπουργός / υφυπουργός θα πρέπει να κρίνεται εκ του αποτελέσματος!
Ν.Γ.
Δεν πρόλαβε…
Δεν πρόλαβε να χαρεί την υπουργοποίησή του ο κ. Αποστολάκης και την έχασε μέσα απ’ τα χέρια του… Είχε απαιτήσει να μην είναι αναπληρωτής υπουργός αλλά υπουργός και του έγινε το χατίρι και είχε δηλώσει ακόμη και τη σύζυγό του ότι θα παρευρισκόταν στην ορκωμοσία του… Πολλοί έσπευσαν να τον συγχαρούν και δέχθηκε τις ευχές ευχαριστώντας τους πανευτυχής! Και ήταν αρκετή η κομματική παρέμβαση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για να τον αναγκάσει να τα χάσει όλα… Κρίμα στον στρατηγό που έκανε πίσω την ώρα της μάχης. Φαίνεται ότι δεν έκανε για το ρόλο που θα του ανέθεταν. Ευτυχώς υπάρχουν τόσοι και τόσοι που θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα…
Θ.

Το κακό μας το χάλι…
Οι αντικυβερνητικοί συνδικαλιστές υπερασπίζονται τους υγειονομικούς που αρνούνται τον εμβολιασμό! Για σκεφθείτε ανεμβολίαστο γιατρό ή νοσηλεύτρια να σκύβουν πάνω στον εξεταζόμενο… Όσο για τους εργαζόμενους στην εστίαση, για σκεφθείτε να μπαίνουν στα εστιατόρια ή τα μπαρ μόνο οι εμβολιασμένοι και εκείνοι που τους σερβίρουν να είναι ανεμβολίαστοι… Ή πώς θα προστατευτούν οι μαθητές και οι φοιτητές όταν οι δάσκαλοί τους είναι ανεμβολίαστοι; Οι Ιρλανδοί που έζησαν το μεγαλύτερο lockdown «απελευθερώθηκαν» γιατί εμβολιάστηκαν όλοι. Και τώρα αποφάσισαν να άρουν όλα τα περιοριστικά μέτρα. Ούτε λοκντάουν, ούτε κλείσιμο καταστημάτων, ούτε αναστολή λειτουργίας σχολείων… Έτσι προστάτευσαν και τα παιδιά. Αλλά εκεί δεν «τρώγονται» για τις ιδεολογίες!
ΜΑΤ

Ξεκαθάρισε νωρίς!
 Την απόφασή του να μην είναι πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου Ηγουμενίτσας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 γνωστοποίησε ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον γειτονικό Δήμο Γιάννης Γόγολος. Ανέφερε πώς θα ξεκινήσει άμεσα τις επαφές ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός ισχυρού μετώπου που θα κυριαρχήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εκτιμώντας ότι μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα έχει οριστικοποιηθεί το πρόσωπο που θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας. Σημαντικό στις παρατάξεις να ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής τις προθέσεις του από νωρίς, ώστε να υπάρχει στον επόμενο ο χρόνος να προετοιμαστεί κατάλληλα για επόμενες εκλογές. Άλλωστε, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
Ν.Γ.

Θα γίνουν εξπέρ…
 Διπλές ευθύνες επωμίστηκε η σημερινή κυβέρνηση… Και την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού της για το κυβερνητικό έργο και τη διαχείριση τεράστιων κρίσεων όπως της πανδημίας και της καταστροφής του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές… Και όλος ο κόσμος είναι ανάστατος… Πόλεμοι, σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, ιώσεις, απ’ όλα έχει ο μπακτσές… Ο άνθρωπος εντελώς αβοήθητος προσπαθεί να επιβιώσει… Και μέσα στο χαλασμό, κι ενώ δεν ξέρουμε ούτε πού πάμε ούτε ποια θα είναι η τύχη της ανθρωπότητας η εν Ελλάδι αντιπολίτευση μόνο «κρα» ξέρει να κάνει… Αφού δεν κατάφερε ούτε τώρα να αναπτύξει υπευθυνότητα τότε και επειδή υπάρχει λίγη σημασία έχει… Μέσα στις τόσο δύσκολες ώρες που περάσαμε με τον κορωνοϊό και σ’ αυτές που θα ακολουθήσουν θα γίνει ο απολογισμός…
Και εκείνοι το χαβά τους!
 Έντρομοι παρακολουθούν τις εξελίξεις οι άνθρωποι που κατοικούν στις πυρόπληκτες περιοχές… Με φόβο ρίχθηκαν στη φωτιά πυροσβέστες και εθελοντές για να περιορίσουν το κακό! Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούσαν επικίνδυνες πτήσεις μέσα στους καπνούς και τις φλόγες από το πρωί ως το βράδυ! Και η εν Ελλάδι αντιπολίτευση νοιάζεται για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και πώς θα καταφέρουν να ανέβουν εκείνοι τα σκαλιά της εξουσίας για να απολαμβάνουν τα προνόμια… Αχ αυτά τα προνόμια! Μάχες δίνονται καθημερινά με σκοπό τι άλλο; Να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης για να προετοιμάσουν τη διαδοχή… Δεν ανέχονται τον πρωθυπουργό όσες επιτυχίες κι αν φέρει… Τον βλέπουν ως σφετεριστή της εξουσίας που ανήκει σε άλλους… Τέτοιο κατάντημα! Πώς να το αντέξουμε;

Είναι άδικο…
 Όσοι ευθύνονται για τις πυρκαγιές έχουν όνομα… Άλλοι προφυλακίστηκαν και άλλοι ελέγχονται ακόμη… Οι μόνοι που είναι ανώνυμοι είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που ρίχνονται στη μάχη μόνο για να βοηθήσουν! Δεν μάθαμε ούτε το όνομα του πυροσβέστη που έλιωσαν τα παπούτσια του μέσα στις φωτιές αλλά ούτε το όνομα του υπαλλήλου του ΑΔΜΗΕ που του πρόσφερε τα δικά του… Τέτοιες πράξεις δεν απασχολούν την αντιπολίτευση που κάνει μόνο κριτική εκ του ασφαλούς… Δεν ακούσαμε να πρόσφερε κανένας απ’ αυτούς εθελοντικές υπηρεσίες! Και εκείνοι που οργανώνουν πορείες για να φωνάζουν διάφορα συνθήματα αν έτρεχαν στη μάχη της κατάσβεσης μπορεί και να έσωζαν περισσότερα σπίτια… Αλλά η δουλειά θέλει αντοχές…

Τίποτε δεν θα μείνει όρθιο!
 Κι ενώ η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης το χαβά του… Δήλωσε μέσα στο χαλασμό ότι θα τον καταργήσει κι αυτόν! Ποιον; Το νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά! Κι αν μέχρι τότε ο λαός αντιληφθεί ότι δεν είναι για πέταμα ο νόμος αλλά τους έλυσε μύρια όσα προβλήματα τότε τι θα κάνει; Αλλά μήπως τις άλλες φορές που υπόσχονταν να σκίσει μνημόνια και να καταργήσει νόμους το έκανε στην πράξη; Από λόγια μας χόρτασε… Η πράξη άλλα λέει! Όσο για την επιμονή του περί καταργήσεων φαίνεται πως έχει κάποιο περίεργο σύνδρομο που τον κατατρέχει. Αν καταγράψουμε αυτά που δήλωνε κατά καιρούς και αυτά που έκανε στην πράξη θα εκπλαγούμε από την ασυνέπειά του… Και επειδή εκείνος ξεχνάει εύκολα υπάρχουν τα VIDEO!
Θεανώ Βλάχου