ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Κάνει αγώνα...
 Συνεχίζεται η πίεση στο υπουργείο Υποδομών για την οδική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κακαβιά, που αποτελεί κομμάτι της Ιόνιας Οδού. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Μαρία Κεφάλα να θέσει το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό Κ. Καραμανλή σε συνάντηση που είχε μαζί του. Η Γιαννιώτισσα βουλευτής της Ν.Δ. είναι από εκείνους που κάνουν αγώνα για το συγκεκριμένο έργο, αναγνωρίζοντας τη σημασία του για την περιοχή μας. Σε ανάρτησή της, εξάλλου, η κ. Κεφάλα χαρακτηρίζει το Γιάννενα – Κακαβιά ως «έργο υψίστης κρισιμότητας για την Ήπειρο και ολόκληρη τη χώρα, καθώς αποτελεί την συνδετήρια οδό με τα Δυτικά Βαλκάνια». Δεν παραλείπει δε να επισημάνει τη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία επίσης παλεύει για το συγκεκριμένο έργο. Για να δούμε...
Κ.Α.
Στη δουλειά... κολλάει!
Δημόσιος υπάλληλος ο άλλος, συνδικαλιστής, επί ένα χρόνο δούλευε από το σπίτι επικαλούμενος την πανδημία και από εκεί έβρισκε τακτικά την ευκαιρία να κατακεραυνώνει τη Δημόσια Διοίκηση για τον τρόπο λειτουργίας της. Με άλλα λόγια, έκανε χρήση των ωφελημάτων του καπιταλισμού, αν και ο ίδιος κομμουνιστής. Βγήκε όμως στην πρόσφατη απεργιακή πορεία να φωνάξει για τα εργασιακά. Γιατί όχι; Βλέπεις, στη δουλειά κολλάει ο κορωνοϊός, στις πορείες όμως όχι!
Γ.Γ.
«Να εμβολιαστούν...»
 Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού Open μίλησε ο συμπατριώτης μας τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας για την έρευνα περιστατικών περικαρδίτιδας από εμβόλια Pfizer – Moderna. Όπως είπε, τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν είναι κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών αλλά αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής για το πού οφείλονται. Τα στοιχεία, τόνισε, είναι ενθαρρυντικά, τα εμβόλια σώζουν ζωές αλλά όλα τα φάρμακα - εμβόλια έχουν ελάχιστες παρενέργειες. Ξεκαθάρισε δε πως αυτοί που έχουν προβλήματα με την καρδιά πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν μιας και κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Ας ακούμε, λοιπόν, τους ειδικούς  και μόνο αυτούς για τα εμβόλια!
Ν.Γ.
Έχουν δίκιο;
Όσοι λένε ότι τα στελέχη που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «τραβηχτικά» έχουν δίκιο; Ακούσαμε ότι γίνονται συζητήσεις μέσα στο κόμμα και κατά γενική ομολογία επικεντρώνονται στο ίδιο θέμα: έχουν μια τελευταία ευκαιρία να προβάλλουν καινούργια στελέχη, άλλης ποιότητας και με συγκεκριμένα προσόντα… Οι εκ μεταγραφής που τους βλέπεις πάντα μπροστά είναι αναντικατάστατοι; Κάποιοι ήδη επικεντρώνονται σε μια ύστατη προσπάθεια για να αλλάξει η βιτρίνα του κόμματος. Όλοι δεν κάνουν για όλα! Και αν δεν το κατάλαβαν ακόμη όσοι έχουν το πάνω χέρι σ’ αυτό το χώρο κακό του κεφαλιού τους. Ο κίνδυνος στασιμότητας τους χτύπησε την πόρτα…
Θ.
Θα… κλαίγαμε!
Να ξέραμε και πόσα κράτη εφαρμόζουν ήδη την επιστολική ψήφο θα κλαίγαμε για τη δική μας κατάσταση! Κάτοικοι που ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες με επιστολική ψήφο… Και στην Ελλάδα «αντιστάθηκαν» οι γνωστοί επαναστάτες του γλυκού νερού και απέτρεψαν την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού σε εκλογικά κέντρα μέσα στις πρεσβείες! Δεν ξέρω πόσο υπερήφανοι νιώθουν γι’ αυτή τους την απόφαση αλλά το στίγμα θα τους μείνει. Οι Έλληνες του εξωτερικού θα θυμούνται τις μεθοδεύσεις τους…
ΜΑΤ
Γεγονός της χρονιάς!
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Πάπιγκο ενόψει του γάμου του εφοπλιστή Αντώνη Λαιμού με την αγαπημένη του Μαρίκα Αράπογλου, τα προεόρτια για τον οποίο ξεκίνησαν χθες, και τα γλέντια αναμένεται να φτάσουν μέχρι την Κυριακή. Σύμφωνα με δημοσίευμα και φωτογραφίες της ιστοσελίδας «Epiruspost», έχουν στηθεί στο χωριό πολυτελείς λυόμενες κατασκευές (φωτό) για τις ανάγκες των πάρτι που θα λάβουν χώρα σ’ αυτό, στα οποία θα παραβρεθούν καλεσμένοι απ’ όλο τον κόσμο. Ποιος το φανταζόταν ότι στα ορεινά του Νομού μας θα λάμβανε χώρα το μεγαλύτερο πανελλαδικά κοσμικό γεγονός της χρονιάς! Κ.Α.

Η ψηφιακή… μετάλλαξη!
 Μεγάλη είναι η κινητικότητα στον κλάδο της πληροφορικής και εν Ελλάδι! Κάθε μέρα και νέες εφαρμογές προστίθενται στην… εξυπηρέτηση των πολιτών! Πολλά αλλάζουν στην καθημερινότητά μας που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. Οι εταιρείες τεχνογνωσίας κάνουν προσλήψεις. Εκείνες οι καθυστερήσεις στην αναγκαία ενημέρωσή μας έσπαγαν κόκκαλα. Η Ελληνική γραφειοκρατία δυσκόλευε τη ζωή μας… Αφού βάζουν χέρι και στις υπηρεσίες που προσφέρει ο e-ΕΦΚΑ και θα μπορεί ο πολίτης να παίρνει τις πληροφορίες που χρειάζεται άμεσα και από το σπίτι του τότε πολλά θα δούμε ακόμη και στον τόπο μας. Καιρός ήταν! Αρκετή υστέρηση γευτήκαμε. Ακούγαμε για όσα συνέβαιναν σε άλλα κράτη και για τις διευκολύνσεις που είχαν οι άλλοι πολίτες και για μας όλα φάνταζαν εξωπραγματικά…
Αυτά συμβαίνουν
 Μέρα με τη μέρα καινούργιες εκπλήξεις μας περιμένουν: Ανάμεσα στα άλλα θα είναι και η ενημέρωση στο κινητό των νέων γονέων για το πότε πρέπει να κάνει το παιδί τους το κάθε εμβόλιο! Ακόμη και ειδοποίηση για προληπτικές εξετάσεις θα λαμβάνουμε με βάση την ηλικία και το φύλο μας. Πολύ σύντομα θα έχουμε εξ αποστάσεως παροχή συμβουλών από γιατρούς! Αυτή η υπηρεσία θα βοηθήσει ιδιαίτερα όσους κατοικούν σε ακριτικές ή νησιωτικές περιοχές. Η τελευταία πρωτοβουλία θα ξεκινήσει από την ψυχική υγεία και τα δερματολογικά νοσήματα… Ποιος ξέρει πόσες εκπλήξεις μας περιμένουν ακόμη… Εμάς τους παλιότερους μας τρομάζουν λίγο αυτές οι απρόσμενες αλλαγές αλλά οι νεότεροι που έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία διευκολύνονται ιδιαίτερα στην καθημερινότητά τους…

Πάλι απ’ την αρχή…
 Μήπως τώρα ανάμεσα στις μεγάλες ανατροπές είναι ο κατάλληλος χρόνος για να ξεκινήσουμε γενικά απ’ την αρχή; Δηλαδή, μήπως χρειάζεται συνολική επανεκκίνηση και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Ίσως τα κριτήρια επιλογής τόσο των διδασκόντων όσο και των διδασκομένων να πρέπει να αλλάξουν ριζικά… Ίσως και όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης να χρειάζονται αυστηρότερες επιλογές, να αξιολογούνται διαρκώς και να αμείβονται πολύ καλύτερα; Πάντως κάτι πάει στραβά στον τόπο μας σε όλες τις βαθμίδες. Τα εξαντλητικά ημερήσια προγράμματα των μαθητών φωνάζουν αλλά κανένας δεν ακούει. Αντί να τα κουκουλώνουμε δεν είναι καλύτερα να τα οργανώσουμε όλα απ’ την αρχή με συγκεκριμένα κριτήρια; Υπάρχουν τόσες εμπειρίες από άλλα κράτη. Εμείς με τον αραμπά θα πηγαίνουμε;

Να τις εκατοστήσουν!
 16 μελέτες ακούσαμε ότι έγιναν σ’ εκείνο τον τραγικό δρόμο στην Κρήτη που ακόμη βρίσκεται σε άθλια κατάσταση… Δεν εδικαιούτο τόσα χρόνια η Κρήτη ένα σύγχρονο οδικό άξονα; Τόσο από ντόπιους όσο και την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός του νησιού αύξαινε σημαντικά. Ο δρόμος όμως «καρμανιόλα» συνέχιζε να τους ταλαιπωρεί και να μετράνε θύματα. Επιτέλους, το κράτος κατάλαβε ότι δεν πάει άλλο και ανέλαβε τις ευθύνες του. Καθημερινά είχαν δυστυχήματα και ο δρόμος σε κακό χάλι! Αλλά ο πολιτικός κόσμος ήταν απασχολημένος με άλλα. Ούτε καν οι κρητικοί πολιτικοί δεν ασχολήθηκαν με το θέμα. Γιατί; Ο κρητικός πρωθυπουργός το πήρε επάνω του και αυτό το θέμα… Για να δούμε θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα; Θα είναι πρωτοφανές θα μου πείτε. Αλλά ποιος ξέρει;
Θεανώ Βλάχου