ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Mία περιποίηση...
 Μία εικόνα που δε θυμίζει σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, αλλά παραπέμπει σε άλλες παλιότερες εποχές και σε χώρες του… τρίτου κόσμου (!) παρουσιάζει το γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία των Σεισμοπλήκτων, στον δρόμο για την Περιφερειακή Οδό και το Κάτω Νεοχωρόπουλο. Την επισήμανση κάνουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» κι έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να γίνουν ορισμένες στοιχειώδεις έστω παρεμβάσεις στον χώρο, όπως, ας πούμε, να καθαριστεί απ’ τα σκουπίδια, να επισκευαστούν και να βαφτούν η παλιά περίφραξη, τα αποδυτήρια και τα διαλυμένα παγκάκια; Δε μιλάμε για στρώσιμο χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό κοστίζει. Τα υπόλοιπα όμως όχι!
K.A.

Την... ξέχασαν εκεί!

 Μία φωτογραφία που δεν την λες κι ευχάριστη έστειλε στη στήλη φίλος αναγνώστης. Απεικονίζει τη χημική τουαλέτα που, για λόγους τους οποίους δε μπορεί κανείς να κατανοήσει, διατηρείται στη συγκεκριμένη θέση στο πάρκινγκ της κάτω Πλατείας! Το WC προφανώς και δε χρησιμοποιείται, είναι εξάλλου γερμένο αφού το μισό στέκει πάνω σε πεζούλι, άρα κακώς το αφήνουν εκεί οι αρμόδιοι του Δήμου. Να πεις ότι έχει μία... διακοσμητική αξία. Ίσα - ίσα, το αντίθετο ισχύει!

Κ.Α.
Περίεργη στάση…
Ακούμε ότι οι αστυνομικοί υποχρεώνονται να κόβουν πρόστιμα πάλι και πάλι τιμωρώντας όσους παραβαίνουν τους κανόνες προστασίας μας από τον κορωνοϊό! Τι μας συμβαίνει τελικά; Πρέπει να μας τιμωρούν για να φροντίσουμε να προστατευτούμε και να μη νοσήσουμε από έναν επικίνδυνο ιό που αποδεκάτισε λαούς και έφερε στα όριά τους τα συστήματα υγείας; Μετά από τόσους μήνες πληροφόρησης υπάρχει πολίτης που να μη ξέρει τι πρέπει να κάνει για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους δικούς του; Οι εικόνες με τα άταφα φέρετρα δεν μας δίδαξαν τίποτε; Τι περισσότερο πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε; Και οι αστυνομικοί τι φταίνε να βρίσκονται μέσα στο χαμό;
Θ.
Ανάσταση πολύ νωρίς
 Νωρίτερα στις 9 μ.μ. θα τελεστεί φέτος η Ανάσταση σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις. Σίγουρα είναι προτιμότερο να γίνει παρουσία πιστών έστω και νωρίς με τα μέτρα που προβλέπονται, σε σχέση με το περσινό Πάσχα που γιορτάστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό σημαίνει πώς αρκετές ενορίες και στις δικές μας Μητροπόλεις Ιωαννίνων, Κονίτσης που τις εξυπηρετεί ιερέας ο οποίος έχει δυο και παραπάνω χωριά, θα βγάλουν ακόμη πιο νωρίς Ανάσταση, σε πρωτόγνωρες ώρες. Πάντως ας κοιτάμε τη θετική πλευρά του νομίσματος, μη ξεχνώντας τις συνθήκες που εορτάστηκε πέρυσι το Πάσχα και ας ελπίσουμε πώς από του χρόνου θα επιστρέψει η κανονικότητα!
Ν.Γ.

Ελάχιστη τιμή...
 Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας κατέθεσε μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Με αφορμή το γεγονός ότι σε νέο περιπολικό σκάφος δόθηκε το όνομα του αείμνηστου λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, που υπηρετούσε στην Κέρκυρα και σκοτώθηκε σε συμπλοκή με Αλβανούς μαφιόζους, προτείνει να γίνει το ίδιο και για το Θεσπρωτό αρχικελευστή Σωτήρη Τατσάκη, που έχασε τη ζωή του το 2009, σε ηλικία 37 ετών, εν ώρα καθήκοντος στο λιμάνι Ηγουμενίτσας. «Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν προς τιμήν αυτών που «έπεσαν» επιτελώντας το καθήκον τους και πιστοί στο όρκο τους», αναφέρει συγκεκριμένα η Ένωση. Όπως ακριβώς το λέει...
H. M.

Κι άλλη μαθήτρια…

= Και δεύτερη μαθήτρια από το Βόλο αυτή τη φορά έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)! Εμείς θα χάνουμε τους αριστούχους επειδή θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε άλλες χώρες στις οποίες λειτουργούν πρωτοπόρα ανώτατα ιδρύματα που προσφέρουν και υποτροφίες για να διευκολύνουν τους αριστούχους μαθητές από όλες τις χώρες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα και τη διαμονή τους. Και εδώ; Κάποιοι βγάζουν αναφυλαξία όταν ακούνε περί προτύπων και πειραματικών σχολείων… αλλά και περί ιδιωτικών ΑΕΙ! Όσο κατώτερο επίπεδο σπουδών προσφέρεται στη νεολαία τόσο καλύτερα για κάποιους… Κρίμα!

ΜΑΤ

Διαρκής πτώση…
 Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραφυλάγοντας στη γωνία ώστε να εντοπίσουν την οποιαδήποτε αστοχία της κυβέρνησης για να τη μεγεθύνουν και να την καταγγείλουν, δεν καταφέρνουν να κερδίσουν σε δημοτικότητα, αλλά αντιθέτως δεν προσπαθούν ούτε να κρατήσουν σταθερή την αποδοχή που είχαν αφού σε κάθε δημοσκόπηση πέφτουν όλο και πιο χαμηλά… Και δεν είναι μόνο το κόμμα που χάνει πόντους, είναι και ο αρχηγός τους. Κι ενώ όλα αλλάζουν γύρω μας τα δημοσκοπικά δεδομένα που αφορούν στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται σε διαρκή πτώση… Και αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον αρχηγό τους εκτός κι αν του κρατάνε μυστικές τις δημοσκοπήσεις από φόβο ότι μπορεί να αντιδράσει άτσαλα…

Σκέφτηκαν τι φταίει;
 Μήπως θα ‘πρεπε να σκεφθούν σοβαρά, αν βέβαια είναι σε θέση να το κάνουν, και να δουν τι φταίει που δεν γίνονται αποδεκτοί από την κοινωνία; Εκτός κι αν οι συνεχείς μεταλλάξεις τους από την αριστερά, στον αμφισβητούμενο αριστερισμό και από εκεί στη σοσιαλδημοκρατία τους έκαναν να χάσουν τον προσανατολισμό τους και ακόμη ψάχνονται σε μια προσπάθεια κάποτε να κατασταλάξουν κάπου για να μπορούν να το υπερασπιστούν με λόγια και με έργα. Ίσως οι πολλές προσμίξεις με στελέχη όλου του ιδεολογικού φάσματος τους προκάλεσαν σύγχυση ιδεών και τώρα δεν ξέρουν και οι ίδιοι πού βρίσκονται και προς τα πού πηγαίνουν. Πάντως οι καθαρόαιμοι αριστεροί τους απέρριψαν, η δεξιά του Καμμένου διασπάστηκε και όσοι απέμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι ακριβώς υπερασπίζονται.

Μεγάλο κακό!
Δεν τους έφθανε που έχασαν την εξουσία το καλοκαίρι του 2019, τους βρήκε και μεγάλο κακό με την άρτια προετοιμασία που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του. Εκείνος που φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί θα περάσει από σαράντα κύματα προκειμένου να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο διακυβέρνησης. Το «βλέποντας και κάνοντας» είναι περασμένων εποχών. Και σήμερα, όσο και να προσπαθούν να αποδομήσουν το έργο του πρωθυπουργού εκείνος τους ξαφνιάζει με τις πρωτοβουλίες του και δεν διστάζει ακόμη και να το παραδεχτεί όταν σε κάτι λαθεύει σπεύδοντας να το διορθώσει. Είναι ανθρώπινο να κάνουν όλοι και λάθη. Κανένας δεν είναι αλάνθαστος… Εκτός κι αν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φιλοδοξεί να είναι ο πρώτος αλάνθαστος πολιτικός!

Επιμένουν…
 Επιμένουν να στηρίζουν τις πρακτικές τους στο διχαστικό λόγο που δυστυχώς έχει καταστρέψει εδώ και δεκαετίες τη χώρα. Τίποτε δεν μπορεί να στεριώσει, τίποτε δεν διορθώνεται όταν η κάθε πτέρυγα της Βουλής σηκώνει το δικό της μπαϊράκι νομίζοντας ότι με τον τρόπο που συμπεριφέρεται προσφέρει υπηρεσίες στο λαό… Αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί αυτός ο λαός δεν κάνει αποδεκτές τις προτάσεις τους και έχουν από μικρή μέχρι ελάχιστη αποδοχή στη βάση; Είναι αγνώμων ο λαός; Δεν έχει σωστά κριτήρια; Αναρωτήθηκαν εκείνοι που έχουν μικρή αποδοχή από το λαό αν όφειλαν να αλλάξουν τακτικές και προσανατολισμούς; Εκτός κι αν πράγματι υπάρχουν άλλοι λόγοι που επιδιώκουν την απλή συμμετοχή τους στη Βουλή χωρίς πρόσθετες διεκδικήσεις…
Θεανώ Βλάχου