ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Λεφτά... υπάρχουν!
Τελικά, λεφτά... υπάρχουν, τουλάχιστον σε ορισμένους! Για παράδειγμα, λεφτά προφανώς έχει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, ο οποίος εξέδωσε και είχε την ευγένεια να αποστείλει και σε μας, τρία πολυτελέστατα τεύχη με τον απολογισμό δράσης του από το... μακρινό 2013 και μέχρι το 2019. Γυαλιστερό χαρτί, μπόλικες φωτογραφίες, κατάλογοι με σχολεία που τον επισκέφθηκαν ή συμμετείχαν σε προγράμματά του, χρώματα κι αρώματα! Πόσο να κόστισε άραγε η έκδοση των τριών τευχών; Και γιατί η νυν Διοίκηση του Φορέα και ο Πρόεδρός του Φίλιππας Φίλιος ένιωσαν την υποχρέωση να κάνουν απολογισμό και για έτη που ήταν άλλοι στο «τιμόνι»; Θα θέλαμε ορισμένες απαντήσεις επί των ερωτημάτων...
Α.

Σταθερές οι... πορείες!

Καταστήματα, σχολεία και άλλες δραστηριότητες ανοίγουν, μετά κλείνουν, έπειτα ξανανοίγουν και έτσι πάει το πράγμα, ανάλογα πάντα με τα κρούσματα. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες... σταθερές σ’ αυτόν εδώ τον τόπο. Για παράδειγμα, τα συλλαλητήρια που συνεχίζονται κανονικά και στα Γιάννενα. Τώρα μάλιστα που έφτιαξε ο καιρός, είναι και πιο ευχάριστα τα πράγματα! Έτσι, χθες φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Περιφέρεια (φωτό) και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο ζητώντας να ανοίξει το Πανεπιστήμιο και δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία αστυνομίας και στις διαγραφές «αιωνίων». Όσο για μάσκες, ανάμεικτη η εικόνα. Κάποιοι δε φορούσαν καθόλου, αρκετοί τις είχαν στο πιγούνι και άλλοι τις φορούσαν κανονικά! Όλα καλά...

Κ.Α.
Ένα μερεμέτι...
 Κάτι πρέπει να γίνει στο παρκάκι της Αγίας Τριάδας. Το πλακόστρωτο έχει φθαρεί σε μεγάλο βαθμό, πλάκες έχουν σπάσει κι άλλες ξεκόλλησαν δημιουργώντας μεγάλα μπαλώματα επικίνδυνα για τα παιδιά που παίζουν εκεί (φωτό). Ας κάνει μία παρέμβαση ο Δήμος για την αποκατάστασή του. Ένας – δύο εργάτες απαιτούνται το πολύ για μία μέρα, λίγο τσιμέντο και μερικές καινούριες πλάκες. Μιλάμε για μηδαμινό κόστος αλλά για μία παρέμβαση που θα πιάσει τόπο!
Κ.Α.
Να είναι έτσι;
 Όσο πιο βίαια μέτρα λαμβάνονται εναντίον των οπαδών μιας ιδεολογίας τόσο γρηγορότερα αυτή εξαπλώνεται. Οι πραγματικοί οπαδοί της κάθε ιδέας διακατέχονται από ένα είδος μυστικισμού που τους ωθεί να υφίστανται αγόγγυστα κάθε θυσία για την ιδέα που πιστεύουν. Ο κομμουνισμός, για παράδειγμα, είναι μία ιδέα που οι υποστηρικτές της είναι διατεθειμένοι να υποστούν διώξεις; Όταν αντιμετωπίζονται με τη βία είναι σαν κάποιος να ρίχνει λάδι στη φωτιά; Και άσχετα με το πόσο πέτυχε στην πράξη το πείραμα όπου εφαρμόστηκε, όταν στην Ελλάδα νομιμοποιήθηκε το ΚΚ κάποια στιγμή συγκυβέρνησαν με τους… αντιπάλους για το καλό του λαού.
Θ.

Δεν πιστεύουμε…
 Ακούγονται πολλά… Αν όμως υπάρχουν συμπολίτες μας που επιδιώκουν μέσω των συναθροίσεων να διασπείρουν τον ιό προκειμένου να πιεστεί το σύστημα υγείας, για να έχουν λόγους να ασκήσουν αντιπολιτευτική κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, αυτό θα ήταν τραγικό… Ευτυχώς που σε κάποια τελευταία δημοσκόπηση οι πολίτες όλων των ιδεολογιών συμφωνούν σε πολλά. Αν χρειάστηκε να περάσουμε μέσα από τις δοκιμασίες της επιδημίας για να χαράξουμε κοινές γραμμές ως λαός αυτό μπορεί και να το θεωρήσουμε θετικό. Και είτε το θέλουμε είτε όχι ό,τι καλό προκύπτει μας αφορά όλους και ό,τι κακό μας βρίσκει, πάλι θα το υποστούμε όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Γι’ αυτό οι κοινές αποφάσεις θα ‘πρεπε να είναι προτεραιότητά μας. Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας το δοκιμάσουμε.
ΜΑΤ

Ας βγει αληθινό!
 Στην πρωταπριλιάτικη έκδοση της εφημερίδας γράφτηκε πώς ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης είπε το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου από τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Φυσικά η αναφορά αυτή ήταν στα πλαίσια ενός πρωταπριλιάτικου αστείου και δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Εξάλλου εκκρεμούν αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το μόνο σίγουρο είναι πώς η πορεία του Τρικαλινού τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΣ είναι αξιοζήλευτη και πετυχημένη, κάτι που σημαίνει πώς η παραμονή του στην ομάδα θα χαροποιούσε τους απανταχού φιλάθλους!
Ν.Γ.

Aντιπερισπασμός!..
 Αναγκάστηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και «κολλητός» του Νίκου Παππά να τον υπερασπιστεί στη Bουλή κατά τη συζήτηση για την υπόθεση που τον αφορούσε και που την προκάλεσε η Δικαιοσύνη στέλνοντας τον επίμαχο φάκελο στη Bουλή επειδή η υπόθεση αφορούσε πρώην υπουργό. Δεν ξέρω ποια ήταν η θέση των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επίμαχη υπόθεση, πάντως ο αρχηγός υποχρεώθηκε να βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Και για να το κάνει είπε, είπε και τι δεν είπε εναντίον του σημερινού πρωθυπουργού. Νόμιζες πως η συζήτηση αφορούσε στα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και όχι μια συγκεκριμένη υπόθεση νομικής φύσεως. Έτσι ο ομιλητής αφιέρωσε το χρόνο του στέλνοντας πυρά στον πρωθυπουργό λες και εκείνος έφερε την υπόθεση στη Bουλή…
Έτσι ήθελε…
Τελικά αυτός ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Παρουσίασε την όλη υπόθεση ως «εκδικητική πολιτική του Μητσοτάκη»! Και οι παρευρισκόμενοι τον χειροκροτούσαν για την επιτυχημένη ατάκα… Χειροκροτούσε και ο Ραγκούσης… Αυτό κι αν ήταν γελοιοποίηση! Πάντως οι διαφωνούντες με την ποιότητα της υπεράσπισης απέφυγαν να παρευρίσκονται στην αίθουσα. Τι είπαν παρασκηνιακά εκείνοι το ξέρουν. Όσο για τα επιχειρήματα του αρχηγού προς υπεράσπιση του φίλου είχαν απ όλα… Και λίγη πανδημία, και την κατάσταση στις ΜΕΘ, και για τους θανάτους και περί διχαστικού αντιπερισπασμού, και περί τοξικού κλίματος, αλλά για το πάπλωμα κουβέντα. Ακόμη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έστησε ειδικό δικαστήριο! Για την ουσία της υπόθεσης δεν μιλούσε…
Σε δύσκολη θέση…
 Πρέπει να βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση ο Τσίπρας στην υπόθεση του φίλου του Νίκου Παππά! Το τι είπε στη Bουλή δεν λέγεται… Επέλεξε τη συνήθη τακτική του να κρίνει εφ όλης της ύλης τις πράξεις του «αντιπάλου του»… Αχ αυτός ο Κυριάκος! Όλα στραβά τα κάνει! Το τι του καταλόγισε δεν λέγεται… Μόνο για την… ταμπακιέρα απέφευγε να μιλήσει. Καρδιακός φίλος, βλέπεις, ο Νίκος και ό,τι έκανε δεν ήταν εν αγνοία του τότε πρωθυπουργού. Μαζί κυβερνούσαν την Ελλάδα. Όσο για την υπόθεση που πήρε κοντά διακόσιους ψήφους δεν την έφερε κανένα κόμμα στη Βουλή. Οι δικαστικές αρχές την παρέπεμψαν και η βουλή, όχι η κυβέρνηση, όφειλε να πάρει θέση. Και πήρε. Το ΚΚΕ ως συνήθως έβγαλε την ουρά του απ’ έξω! Ούτε από εδώ ούτε από εκεί… Και ο πρώην «κολλητός» τους ο Γιάνης απείχε!
Καλά, δεν ντρέπεται;
 Μπροστά, μπροστά στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης! Και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, πρώην σύντροφος του Γιάννη παρουσίασε στη Bουλή κείμενα του Ραγκούση που «στόλιζαν» τον Τσίπρα στην προ της προσχώρησής του στο ΣΥΡΙΖΑ εποχής. Το τι έλεγε τότε εναντίον του σημερινού αρχηγού του δεν μολογιέται… Και τώρα; Τον χειροκροτεί με πάθος με σκοπό να τον πείσει ότι τώρα τον αποδέχεται. Τι σου κάνουν οι πολιτικοί προκειμένου να εξασφαλίσουν μια καρέκλα»! Και οι καθήμενοι πίσω από τον Ραγκούση, που χειροκροτούσαν με πάθος τον αρχηγό σε όποια κοτσάνα κι αν έλεγε, πώς νιώθουν; Συμφωνούν να είναι «σύντροφοι» με τον Ραγκούση και τους «λοιπούς»; Προσχώρησαν κι άλλοι στην «ομάδα των αριστερών» και βολεύτηκαν αρκετά… Έγιναν ακόμη και αριστεροί!
Θεανώ Βλάχου