ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Κάνει τη διαφορά!
 Αθόρυβα μεν, αποτελεσματικά δε, κινείται από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ η σημερινή Επιτροπή Διοίκησης. Οι βελτιώσεις που έγιναν -όπως τουλάχιστον αναφέρονται στον απολογισμό του 2020- είναι σημαντικές και πολυεπίπεδες, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι δεν αρκούν τα χρήματα για να γίνουν σωστές παρεμβάσεις, αλλά χρειάζεται να υπάρχει γνώση και μεράκι. Και σε αυτά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Παντελής Κολόκας -έχοντας και πλούσια εμπειρία από τον αθλητισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση- ξεχωρίζει και κάνει τη διαφορά. Και για να μην αδικούμε κανέναν, πρέπει να επισημανθεί η στήριξη και το έργο που παρέχουν και τα άλλα μέλη της Επιτροπής, όπως ο Αντιπρόεδρος Χάρης Λαζάνης, ο Γραμματέας Γαβριήλ Παπαναστασίου, η ταμίας Ελπινίκη Μπάρκα κ.α.. Η καλή συνεργασία, φέρνει και καλά αποτελέσματα.
Α.

Θετικά δείγματα...

 Μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις βρέθηκε, εξαιτίας της πανδημίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και οι επιμέρους υπηρεσίες της. Μία από αυτές ήταν το άνοιγμα την περασμένη Δευτέρα των σχολείων Πρωτοβάθμιας που στην περιοχή μας έγινε με απολύτως ομαλό τρόπο. Κι αυτό γιατί οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δουλεύουν συστηματικά, υπό την εποπτεία του Περιφερειακού Διευθυντή Κων/νου Καμπουράκη. Σοβαρός, σεμνός και αθόρυβος ο ίδιος, έχει δώσει τον τελευταίο χρόνο θετικά δείγματα γραφής, βρίσκοντας λύσεις στα όποια προβλήματα ανακύπτουν από την επέλαση του κορωνοϊού. Το σωστό να λέγεται και να γράφεται!
Κ.Α.

Είπαν πολλά...

 Τετ α τετ με τον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, είχε η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα. Στο τραπέζι έπεσαν θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος για τον Νομό Ιωαννίνων, όπως η λίμνη Παμβώτιδα, οι δασικοί χάρτες αλλά και επίκαιρα ζητήματα λόγω της πανδημίας όπως το κυνήγι και το ψάρεμα. Η βουλευτής σημείωσε πώς θα δουλέψουν εντατικά για την ανάπτυξη του τόπου μας και την επίλυση προβλημάτων που καρκινοβατούν χρόνια τώρα. Η αλήθεια είναι πώς από το πόστο που ανέλαβε πρόσφατα ο Γ. Αμυράς μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη και λύση αρκετών θεμάτων τοπικού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος!
Ν.Γ.
Εξευτελιστική τιμή...
 Σχεδόν, τσάμπα δίνουν φέτος τα πορτοκάλια τους οι παραγωγοί της Άρτας (φωτό), αφού παραδοτέα τα φρούτα για χυμοποίηση αγοράζονται έναντι οκτώ λεπτών το κιλό! Ναι, δεν υπάρχει κάποιο λάθος, τόσα παίρνουν οι καλλιεργητές. Παράλληλα, τα μανταρίνια μένουν πάνω στα δέντρα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο περιφερειακός σύμβουλος Άρτας Δημήτρης Βαρέλης.
Αυτό μας είπαν, επειδή φέτος λόγω ελλείψεων βροχής το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι μικρά και σκληρά. Άντε μετά να βγάλει τα προς το ζην ένας αγρότης. Πάντως, στον καταναλωτή τα πορτοκάλια φτάνουν με πολύ διαφορετική τιμή. Άρα κάποιοι βγάζουν καλό κέρδος!
Κ.Α.
Σοσιαλισμός επί τω έργω…
Επαινούσε ο Τσίπρας την κατάσταση στην Πορτογαλία και την απέδιδε στο ότι έχει σοσιαλιστή πρωθυπουργό ενώ εμείς που έχουμε δεξιό είμαστε για κλάματα… Και τώρα γιατί δεν μιλάει που τα κρούσματα στην Πορτογαλία αυξήθηκαν απελπιστικά, που το ΕΣΥ ξεπέρασε τα όποια όρια είχε, που δεν δήμευσαν τις ιδιωτικές κλινικές παρά την πίεση των κατοίκων και που ο λαός βιώνει καταστάσεις πανικού; Τα σχολεία δεν σταμάτησαν ούτε μία μέρα από την αρχή της χρονιάς με τον ίδιο αριθμό μαθητών παρά τα κρούσματα που είχαν και τώρα με 4 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία κανένα σχολείο δεν έχει θέρμανση! Λέτε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός να θέλει να σκληραγωγήσει το λαό του;
Θ.

Στο Βραδέτο με «Π.Λ.»!
 Έχει πιστούς αναγνώστες ο «Π.Λ.», όπως είναι γνωστό, οι οποίοι όπου και να βρεθούν παίρνουν μαζί τους την εφημερίδα για να τη διαβάσουν! Αυτό κάνει και ο συνεργάτης μας Στέφανος Χρηστογούλας, ο οποίος μας έστειλε φωτογραφία του με τον «Π.Λ. Δευτέρας» ανά χείρας από το ορεινό Βραδέτο Ζαγορίου (φωτό). «Επειδή βόλτα στο Ζαγόρι χωρίς ενημέρωση δε κάνει, πάντα μαζί μου έχω ένα τουλάχιστον φύλλο που θα μείνει σε κάποιο χωριό, σε κάποιο σπίτι, σε κάποιον φίλο», μας γράφει! Όσο ο έντυπος Τύπος έχει ανθρώπους σαν τον κ. Χρηστογούλα να τον στηρίζουν, δεν πρέπει να φοβάται τίποτα!
Κ.Α.

Διαγωνισμός εξυπνάδας…
 Ακούγοντας τις τοποθετήσεις των αντιπολιτευόμενων την κυβέρνηση βουλευτών νιώθεις ότι οι περισσότεροι συμμετέχουν σε διαγωνισμό για το ποιος θα βρει τα εξυπνότερα επιχειρήματα προκειμένου να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού της χώρας! Όλες τους οι εκφράσεις ένα στόχο έχουν! Πώς να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στο λαό για τις όποιες πρακτικές της κυβέρνησης. Και ευτυχώς για τους μικρόψυχους εκπροσώπους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο έχει τόσο πολλά και τόσο δύσκολα προβλήματα να διαχειριστεί αυτή η κυβέρνηση που είναι πολύ εύκολο να βρουν κάποια αστοχία προκειμένου να κάνουν την τρίχα τριχιά κι ας βλέπουν ότι και τώρα μέσα στο χαλασμό γίνονται βήματα εκσυγχρονισμού του σκουριασμένου ελληνικού κράτους.
Έβαλαν το χεράκι τους!
 Για να φθάσουμε σε τέτοια κακοσχεδιασμένα πλαίσια έβαλαν πολλοί το χεράκι τους! Σκούριασαν οι δομές του κράτους, ταλαιπωρούσαν τους πολίτες σε κάθε προσπάθειά τους να επιλύσουν κάποιο πρόβλημά τους! Και ενώ ζητούσαν την ευθύνη για να τα κάνουν όλα καλύτερα όταν έφευγαν όλα παρέμεναν ακόμη χειρότερα. Και εξοργίζομαι όταν ακούω να κάνουν κριτική περί παντός επιστητού εκείνοι που πέρασαν από τα κυβερνητικά γραφεία και για το μόνο που φρόντιζαν ήταν η καλοπέρασή τους και η εξυπηρέτηση των δικών τους ώστε να τους έχουν και πάλι ψηφοφόρους για να ξαναβρεθούν έστω στη Βουλή που δεν τους προσφέρει και λίγα προνόμια. Όσοι γλυκάθηκαν δεν ξεκολλάνε από εκεί. Ακόμη και πρώην πρωθυπουργοί επιμένουν να κρατούν την έδρα χωρίς κόπο αφού δεν χρειάζονται σταυρό.

Οι χειρότεροι επικριτές…
Όσοι πέρασαν από κυβερνητικά πόστα είναι σήμερα οι χειρότεροι επικριτές της κυβέρνησης. Και βρίσκουν τώρα τόσες ευκαιρίες για να την αντιπολιτευτούν! Το ξέρουν ότι αν εκείνοι είχαν την ευθύνη δεν θα μπορούσαν να ασχοληθούν με επάρκεια ούτε στα μισά σημερινά προβλήματα… Μια πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκαν να διαχειριστούν και έγιναν παράδειγμα προς αποφυγήν. Σκέψου να είχαν τώρα όλες αυτές τις ευθύνες και να έπρεπε να ελέγξουν τις καταστάσεις, να σχεδιάσουν, να κατανείμουν τις ευθύνες, να συνεργαστούν μεταξύ τους και να μην έχει κανένας τίποτε αρνητικό να τους χρεώσει… Ακούω ότι πολλοί δηλώνουν «ευτυχώς που δεν έχουμε εμείς αυτές τις ευθύνες»! Επέλεξαν και τώρα τον εύκολο δρόμο της κριτικής για όλα και για όλους και απαιτούν τα πάντα…

Κατά λάθος ή εξ επίτηδες;
 Δεν ξέρω αν οι αντιπολιτευόμενοι το έργο της κυβέρνησης έχουν πάθει σύγχυση στο κρανίο ή αν απλά οι αντιπαλότητες, οι χαρακτηρισμοί, η κριτική που ασκούν έχουν ένα και μοναδικό σκοπό. Να υψώσουν τείχη ανάμεσα στα κόμματα, να δημιουργήσουν σύγχυση στο λαό ώστε να μη μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό ή το λάθος, το χρήσιμο ή το άχρηστο το αναγκαίο για όλους ή εκείνο που εξυπηρετεί ορισμένα και συγκεκριμένα συμφέροντα! Όσο τα διάφορα συμφέροντα θα έχουν το πάνω χέρι τίποτε καλό δεν θα προκύψει για όλους. Πάντοτε κάποιοι θα βολεύονται και οι περισσότεροι θα παλεύουν για τον επιούσιο… Και εξαρτάται από ποια πλευρά είσαι. Μπορεί να βολεύεσαι και να σιωπάς ή μπορεί να νιώθεις ότι σε αδικούν ενώ είσαι αδύναμος να παλέψεις για τα δικά σου δικαιώματα…
Θεανώ Βλάχου