ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Κίνδυνος και νέας έξαρσης!
 Οι ειδικοί στο χώρο της υγείας προειδοποιούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να επανέλθει η χώρα μας στην περίοδο της έξαρσης της επιδημίας ακόμη και τον Αύγουστο. Σκεφτείτε να συμβεί κάτι τέτοιο και να τιναχτεί στον αέρα όποια θυσία έγινε μέχρι τώρα. Ναι λοιπόν στα πανηγύρια και στις ομαδικές εκδηλώσεις, αλλά με μέτρο στα μέτρα!
Γ.Γ.

Από τα... παράθυρα!
Η σπατάλη πόρων για τη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου, προκαλεί τις κοινωνίες! Τόσο τα έξοδα που γίνονται για τη συμμετοχή του κάθε ευρωβουλευτή, όσο και για τη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου που συνεδριάζει πότε στο Στρασβούργο και πότε στις Βρυξέλλες με τεράστιο το κόστος μετακίνησης, έκαναν έναν Έλληνα ευρωβουλευτή που εκλεγόταν στη Γερμανία να τυπώσει χρήματα και να τα πετάει από το παράθυρο, δίνοντας μεγάλη δημοσιότητα στο μήνυμα που ήθελε να στείλει… Γι’ αυτό αγωνίζονται τόσο για να καταλάβουν μια θέση εκεί… Τώρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ολόκληρη η Ευρώπη, θα συνεχιστεί η ίδια πρακτική; Σε εθνικά κοινοβούλια και στο ευρωπαϊκό να γίνουν ολοκληρωτικές αναπροσαρμογές… Για μειώσεις εξόδων δεν μιλάει ποτέ ούτε το ΚΚΕ! Γιατί;
ΜΑΤ

Μετά από 25 χρόνια στην ΕΡΤ…
Πολλά ήταν τα 25 χρόνια που η Δημόσια Τηλεόραση δεν μετέδιδε αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.
Αυτό όμως θ’ αλλάξει, καθώς την Κυριακή 26 Ιουλίου θα γίνει απευθείας μετάδοση των μικρών και μεγάλων τελικών των αγωνισμάτων στις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και Α-Γ Ελαφρών Βαρών από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Έτσι, οι λάτρεις της κωπηλασίας θα απολαύσουν τους αγώνες για σχεδόν 6 ώρες μέσα από την ERT Sports που είχε καλύψει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα Γιάννινα.
Ν.Γ.

Εκκαθαρίσεις…
 Τελικά στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 έγιναν εσωκομματικές εκκαθαρίσεις! Έβγαλαν εκτός τους μη αριστερούς που εμπόδιζαν την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα, Παππά, Φλαμπουράρη και λοιπούς να εφαρμόσουν τις αριστερές τους επιλογές και έμειναν στην κυβέρνηση οι καθαρόαιμοι «αριστεροί! Έτσι οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Βαλαβάνη και λοιποί βγήκαν εκτός και για να κάνουν πιο δυνατή την κυβέρνηση τους αντικατέστησαν με τους ΑΝΕΛ, ώστε να δημιουργήσουν μία παράταξη …καθαρόαιμων αριστερών που θα κυβερνούσαν την Ελλάδα με αντιλήψεις αριστερής ιδεολογίας. Και έτσι σώθηκε η Ελλάδα χάρις στις «αριστερές» παρεμβάσεις των κυβερνώντων από το 2015-2019…
Θ.

Ζέχνει πρωτογονισμό!..
 Εκδήλωση με τίτλο «Νυχτωδίες στο Φως του Φεγγαριού» διοργανώνει σήμερα το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, όπου μάλιστα θα διαβάσει κείμενα και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.
Λίγο πιο πέρα, όμως, στην πύλη του ιστορικού κάστρου η εικόνα είναι αποκαρδιωτική! Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» στο σημείο βρωμάει και ζέχνει πρωτογονισμό!
Και αναρωτιούνται αν σε άλλη πόλη της χώρας ή του εξωτερικού συμβαίνει κάτι παρόμοιο, να χρησιμοποιούνται δηλαδή οι εσοχές και πύλες του ιστορικού μνημείου ως ανοιχτές τουαλέτες που βρωμοκοπάνε από χιλιόμετρα!
Συμφωνούμε μαζί τους πώς δεν γίνεται από τη μία να διαφημίζεις με κάθε τρόπο το Κάστρο ως αξιοθέατο και από την άλλη να μην υπάρχει η μέριμνα να μπει τέλος σε κάτι που προσβάλλει τον πολιτισμό.
Ν.Γ.

Αντιπαλότητα για την καινοτομία...

Τι είδους λογική είναι αυτή που εκφράζει ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης; Να μη γίνουν - λέει- τα κέντρα καινοτομίας στα Γιάννενα που προχωρά η Περιφέρεια, επειδή αν γίνει αυτό δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αντίστοιχα κέντρα στο Αγροδιατροφικό Πάρκο Άρτας, το οποίο ακούσαμε μεν επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουδέποτε το «είδαμε». Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ θέλουν να απαγορεύσουν σε ένα φορέα να προχωρήσει το σχεδιασμό του, επειδή μια ωραία πρωία κάποιοι σκέφτηκαν να αντιγράψουν μια ιδέα ή μια πρόταση; Κι αφού τόσο «καίγονται» στο Δήμο Αρταίων για το «Πάρκο», γιατί δεν προτείνουν να λειτουργήσουν άλλα κέντρα, εκτός αυτών που προχώρησαν στην Περιφέρεια; Βέβαια αυτό θέλει δουλειά και όχι έτοιμους φακέλους και μελέτες. Η λογική όμως της αντιπαλότητας Ιωαννίνων - Άρτας, που καλλιεργούν συστηματικά κάποιοι στη γειτονική πόλη, θα πρέπει να το αντιληφθούν ότι και ξεπερασμένη είναι, αλλά και σε βάρος της Άρτας τελικά αποβαίνει.

Και ας δουν που οδήγησε ιστορικά η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα: Ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Α’ Εθνική και η Αναγέννηση Άρτας «βολοδέρνει» μεταξύ Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και Γ’ Εθνικής.

Σαν παράδειγμα…
 Επιτέλους και κάτι θετικό για την Ελλάδα! Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας και οι εφαρμογές του κατά την εποχή του κορωνοϊού, που κατέπληξαν τους Έλληνες και γινόταν γι’ αυτές λόγος σε όλες τις ξένες χώρες, είναι καιρός να βρεθεί τρόπος να αναπαραχθούν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αν ο πρωθυπουργός επιλέξει και πάλι στελέχη τόσο ικανά που να γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, τότε θα αναπτυχθούν καινοτόμες πρακτικές σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Και τότε θα μπορεί να υπάρξει ελπίδα και γι’ αυτή τη χώρα. Κι αν κάποιοι που έχουν προσωπικούς λόγους ή ιδεολογικές αγκυλώσεις να σαμποτάρουν την όλη προσπάθεια, απλά θα κάνουν κακό σε μια χώρα που έχει ανάγκη να βγει από τη μιζέρια της.

Έμειναν στην κακόπιστη κριτική!
 Δυστυχώς για μας, ακόμη και τη δύσκολη εποχή της έξαρσης της επιδημίας υπήρξαν Έλληνες που ανέπτυσσαν κακόπιστα τη διαφορετική τους άποψη! Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν αντιλαμβάνονταν ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου και αυτό αποδεικνύονταν από τις δημοσκοπήσεις, που αντί ο «αγώνας» που νόμιζαν ότι κάνουν να βρει ανταπόκριση έπεφτε πιο κάτω το ποσοστό που συνήθως έπαιρναν στις εκλογές. Δεν κατάλαβαν αυτοί οι λίγοι ότι ο Έλληνας βαρέθηκε τις μιζέριες και ψάχνει για την ουσία, ψάχνει για πρακτικές σαν αυτές που ανέπτυξε τώρα η πολιτική προστασία και οι υγειονομικές υπηρεσίες έτσι όπως τις ανέλυε ο κ. Τσιόδρας και το Υπουργείο Υγείας. Μικρή χώρα, δύσκολες οι συνθήκες, μεγάλος ο κίνδυνος, αλλά ευτυχώς για όλους μας πέτυχαν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί…

Αν είχαμε μία από τα ίδια;
 Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε τι θα γινόμαστε αν ακολουθούσαμε τις γνωστές πρακτικές… Αυτές που μας κράτησαν χρόνια και χρόνια στην υπανάπτυξη και που μας οδήγησαν στα μνημόνια και την υστέρηση. Κι ενώ οι εφαρμοσμένες πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης έβγαζαν μάτι για την αποδοτικότητά τους, προσφέροντας σιγουριά στους πολίτες, δυστυχώς ορισμένοι και συγκεκριμένοι κύκλοι για να δείξουν για μια φορά ακόμη τη διαφορετική τους άποψη έβρισκαν μειονεκτήματα λες κι αν αναλάμβαναν εκείνοι θα ήταν σε θέση να τα κάνουν καλύτερα. Αν πράγματι οι διαφορετικές τους απόψεις έχουν βάση και μπορούν να προσφέρουν καλύτερο επίπεδο ζωής στους πολίτες, γιατί δεν τους αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κάνουν και έχουν απελπιστικά χαμηλά ποσοστά;

Είναι θέμα αντιληπτικότητας;
 Λέτε οι Έλληνες να έχουν χάσει την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται ποιοι έχουν τις καλύτερες προτάσεις και ποιοι μπορούν να τους προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης; Γιατί αγνοούν τους λεγόμενους «αγώνες» ιδεολογικών κύκλων που επαναλαμβάνουν τα ίδια συνθήματα με το ίδιο λεξιλόγιο; Εκείνοι που βρίσκουν μόνο μειονεκτήματα στο εφαρμοσμένο σύστημα δεν βρήκαν ούτε ένα καλό λόγο για τη διαχείριση της πανδημίας; Δεν τους έκανε εντύπωση που η Ελλάδα μέσα στα τόσα προβλήματα που τελευταία αντιμετώπισε, έγινε διεθνώς παράδειγμα προς μίμηση; Αν δεν επαινούν τα σωστά, πώς να γίνουν πιστευτοί στα άστοχα; Εκείνοι θα φωνάζουν, θα κάνουν πορείες, θα αναρτούν αφίσες και τα ποσοστά τους θα μειώνονται…Μήπως θάπρεπε να άλλαζαν μεθόδους δράσης;
Θεανώ Βλάχου