ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Μαζεύεται χρήμα!
Μόνο στην Ήπειρο, σε περίπου 30.000 ευρώ ανέρχονται τα ποσά που έχει εισπράξει μέχρι τώρα το κράτος μέσω των προστίμων που κόβει η Αστυνομία σε πολίτες για άσκοπες μετακινήσεις! Μεγάλο το ποσό και τώρα που ο καιρός βελτιώνεται θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αφού είναι αρκετοί εκείνοι οι συμπολίτες που δεν συμμορφώνονται. Αν τα έσοδα αυτά δοθούν για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, όπως έχει ειπωθεί, ως τα μέσα Μαΐου θα έχουν συγκεντρωθεί αρκετά χρήματα ώστε να αποκτήσει η χώρα τις ΜΕΘ που έχει ανάγκη!
Α.
Από ΝΟΔΕ γίνονται ΔΕΕΠ!
Οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας ανήκουν στο παρελθόν. Με τροποποιήσεις στον κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης του κόμματος κατά τις εργασίες Π.Ε τον περασμένο Φλεβάρη, οι ΝΟΔΕ μετονομάζονται σε Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π). Βέβαια, θα είναι κάπως δύσκολο στην αρχή να συνηθίσουν τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της Ν.Δ αυτόν τον νέο τίτλο των κατά τόπους οργανώσεων, αλλά πλέον αυτή είναι η πραγματικότητα.
N.Γ.
Εξαιρετική πρωτοβουλία…
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μας ξαφνιάζει κάθε τόσο με τις πρωτοβουλίες του. Αυτές τις μέρες παρουσίασε τις εγκαταστάσεις που ετοίμασε με σκοπό τη στέγαση και φροντίδα των αστέγων της Αθήνας. Και η πρωτοβουλία του θα έχει συνέχεια μέχρι που να στεγαστούν όλοι. Στην προσπάθειά του ζήτησε βοήθεια από ανθρωπιστικές οργανώσεις που έσπευσαν να τον συνδράμουν. Τόσο οι καλαίσθητοι χώροι τους οποίους δημιούργησαν όσο και όλες οι λεπτομέρειες για την υποδοχή των αστέγων μας εξέπληξαν… Τελικά ο Δήμαρχος της Αθήνας έχει πρωτοποριακές ιδέες όχι μόνο με λόγια! Ξέρει να τις υλοποιεί άμεσα… 
Θ.
«Χαιρετήματα»… 
Tην τριμηνιαία εφημερίδα της «Χαιρετήματα», η οποία έφτασε αισίως σε αριθμό φύλλου 81, κατάφερε να εκδώσει, εν μέσω πανδημίας, η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για όλα τα σαρακατσάνικα τεκταινόμενα. Και δεν έκανε εκπτώσεις στην επιμέλειά της που είναι, όπως πάντα, προσεγμένη. Όσο για τη συμβουλή της συντακτικής επιτροπής προς όλους, αυτή είναι στο πνεύμα των ημερών: Σμαζουχτίτι, κάτσ’τι στου κουνάκι σας κι φλαχτίτι τλουπουμένι»! 
Α.

* * * 

Με το χέρι στη σκανδάλη…
Τώρα που αφίππευσε από την εξουσία ο πρώην πρωθυπουργός τώρα τα βρίσκει όλα κακά κι ανάποδα. Και αντί να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του για όσα μας επέβαλε περνάει τις μέρες του ασκώντας επαναστατική κριτική στη νέα κυβέρνηση. Καλό είναι να κρίνεται το έργο των κυβερνήσεων προκειμένου να γίνεται καλύτερο. Αλλά ο τρόπος που ασκεί αντιπολίτευση ο Τσίπρας και μερικοί θερμόαιμοι συνεργάτες του σε προκαλεί. Αφρούς έβγαζε από το στόμα του ένας απ’ αυτούς προσπαθώντας να κάνει κριτική επάνω στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Λες και ξέχασαν πώς το διαχειριστήκαν εκείνοι και πώς αυτό διογκώθηκε και έγινε ανεξέλεγκτο. Επί των ημερών τους οι χώρες της Ευρώπης σταμάτησαν να δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες και ο Έλληνας πρωθυπουργός σιώπησε!

Τώρα χύνει δάκρυα!
Δείχνει τόσο πόνο για τις πρακτικές ιδιωτικοποίησης της ΝΔ. Το γιατί αποφεύγει να κάνει κριτική στον εαυτό του που εκχώρησε όλη τη δημόσια περιουσία των Ελλήνων σε ξένη διοίκηση δεν το καταλαβαίνουμε. Μήπως ντρέπεται για την πράξη του και δεν θέλει ούτε να θυμάται; Φόρτωσε την Ελλάδα με ένα μεγάλο πρόβλημα! Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται στην Ηπειρωτική Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άσυλο τότε δεν θα μπορεί η χώρα μας να τους στείλει στην πατρίδα τους! Μόνο από τα νησιά μπορεί να γίνεται η επιστροφή. Ο Τσίπρας και οι περί αυτόν τα δέχθηκαν όλα και αυτοί ευθύνονται για τη διόγκωση του προβλήματος. Τελικά άφησε σε εκκρεμότητα 70.000 αιτήσεις για άσυλο! Και τώρα τολμάει να κάνει και κριτική…  

Παίζει θέατρο…
Αυτό έμαθε, αυτό συνεχίζει να κάνει ο Τσίπρας! Όταν πιάνει μικρόφωνο στα χέρια του ασχολείται μόνο με αντιπολιτευτικές κορώνες! Κατά διαστήματα κόπτεται για τις προστατευόμενες περιοχές και για την πράσινη ανάπτυξη και δείχνει οικολογικές ευαισθησίες… Και μετά μετράνε οι Αθηναίοι τρεις φορές τη …διακόσμηση της περιφέρειας Αττικής με τις αφίσες του! Δούλεψαν τόσοι άνθρωποι και ξοδεύτηκαν πόροι  για να καθαρίσουν τον τόπο από τους μπερντέδες που αναρτούν οι διάφοροι και μόλις αποκαταστάθηκε η κατάσταση να πάλι οι αφίσες του Τσίπρα… Άλλα λέει και άλλα κάνει σε όλη την πολιτική του πορεία… Και τώρα που είναι πάλι στην αντιπολίτευση ξεφεύγει λέγοντας άρες μάρες… Ευτυχώς που σ’ αυτό το χώρο υπάρχουν και πολύ σοβαροί πολιτικοί.

«Ράβε-ξήλωνε»…
Είμαστε πολύ άτυχοι. Ίσως η ανεκτικότητα που δείχνουμε να τρέφει τις πρακτικές ενός διαρκούς «ράβε-ξήλωνε». Όλο σχεδιάζουν αυτοί που μας κυβερνούν κι όλο στους σχεδιασμούς μένουν. Έρχεται η κάθε νέα κυβέρνηση και καταργεί ό,τι έχτισε η προηγούμενη! Εκείνες οι επιτροπές της Βουλής συνομιλούν μέρες και χρόνια και κάτι σταθερό δεν εφαρμόζεται σ’ αυτή τη χώρα. Στα υπουργεία κάθε υπουργός, ακόμη και της ίδιας κυβέρνησης, ξηλώνει το έργο του προκατόχου του και δίνει το δικό του στίγμα που κρατάει όσο αυτός κατέχει την καρέκλα. Και μετά άντε πάλι απ’ την αρχή. Και τώρα που αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα πάλι κάποιοι φωνασκούν…

Θεανώ Βλάχου