ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Απαράδεκτη εικόνα!
 Πεταμένα σκουπίδια και άκοπα αγριόχορτα (φωτό) η εικόνα που αντικρίζει κανείς στις οδούς Ευαγγελίδη και Δομπόλη (ανάμεσα στα δυο βενζινάδικα), σε κεντρική περιοχή της πόλης, προκαλώντας αγανάκτηση σε κατοίκους και περαστικούς.
Ο Δήμος έχει τοποθετήσει κάδο για τα μεγάλα αντικείμενα, τον οποίο μάλιστα αδειάζει συχνά. Ωστόσο γύρω από αυτόν υπάρχουν πεταμένα αντικείμενα, μαζί με άλλα οικιακά σκουπίδια, ενώ λίγο πιο δίπλα τα χορτάρια έχουν… θεριέψει, κάτι που όμως δεν φαίνεται να ενοχλεί τις υπηρεσίες του Δήμου.
Το επισημαίνει η στήλη, περιμένοντας άμεση ανταπόκριση, μιας και μόλις προχθές ο νέος Δήμαρχος έθεσε την καθαριότητα της πόλης σε πρώτη προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή.
Ε.
Δεν περίμενε…
 Ήταν, χωρίς αμφιβολία, από τα δραστήρια στελέχη της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» ο Κώστας Κυριαζής και είναι κρίμα που αποχώρησε απ’ αυτήν με τέτοιο τρόπο. Κατανοητό το γεγονός ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο που αποφασίστηκε η σύμπραξη με τον Μωυσή Ελισάφ, όμως θα μπορούσε τουλάχιστον να περιμένει λίγες ημέρες, ως τις 2 Οκτωβρίου, που θα γίνει η γενική τους συνέλευση, μπας και λάμβανε τις απαντήσεις που ζητούσε. Όπως και να ‘χει το πράγμα, η αποχώρηση του Κ. Κυριαζή είναι απώλεια για την παράταξή του. Ο ίδιος, ωστόσο, θα παραμείνει, όπως δήλωσε, ενεργός πολίτης!
Κ.Α.
Μας γύρισε πίσω!
 Ο πρόεδρος της Nομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ μας γύρισε πίσω στη δεκαετία του ‘80, με την παρουσία του στις συναντήσεις του υπουργού Τουρισμού με τους τοπικούς παράγοντες! Τότε χτίστηκε η κρατικοποίηση του κόμματος (ΠΑΣΟΚ τότε) και η κομματικοποίηση του κράτους. Θέλουν πολύ προσοχή οι κινήσεις των κομματικών παραγόντων. Ιδιαίτερα τώρα που ξεκινάει ο Κυριάκος μια νέα εποχή αντιλήψεων και πρακτικών. Ας μην ακυρώνουν τις προσπάθειές του με τέτοιες επιπόλαιες πρακτικές… Άλλο κόμμα και άλλο κυβέρνηση.
Θ.

Το… παράπονο του Κυριάκου!
 Το παράπονό του για τις ερωτήσεις εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, μετά την 49η ερώτηση (45η ήταν αυτή του «Π.Λ.» από τον Γ. Γιαννάκη), ο Πρωθυπουργός γύρισε στον συντονιστή και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και με χιουμοριστικό τόνο τον ρώτησε «κύριε Πέτσα να σας ρωτήσω αν θα βάλετε κάποιο όριο στις ερωτήσεις, ή θα πρέπει να απαντήσω σε όλους;» «Θέλω να περάσω το ρεκόρ σας που ήταν 44 ερωτήσεις» του απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τελικά, οι δυο τους συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τη συνέντευξη Τύπου στις 53 ερωτήσεις. Έτσι και έγινε.
(Από το «In.gr»)

 

Τολμά να ομιλεί;

Είμαστε οι τελευταίοι που θα παίξουμε το ρόλο του αυτόκλητου συνηγόρου του δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωϋσή Ελισάφ και του πρώην δημάρχου κ. Νίκου Γκόντα. Δεν μπορούμε όμως να σιωπήσουμε στην πολιτικά αήθη ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα. Διαμαρτυρόμενος για τη συνεργασία του κ. Ελισάφ με τον κ. Νίκο Γκόντα και την παράταξή του, τον χαρακτήρισε ως... "εκπρόσωπο της συντήρησης, της αδιαφάνειας, της κακοδιαχείρισης και του πελατειακού συστήματος", αναφερόμενος στις δύο θητείες του προ του 2010! Ο κ. Μπέγκας, όμως, δεν τα ελάμβανε αυτά υπόψη του όταν μεταξύ των "δύο γύρων", συναντήθηκε (φωτό) με τον κ. Γκόντα -παρουσία του κ. Τάσου Παπασταύρου- και του ζήτησε στήριξη και συνεργασία!!! Πέραν αυτού, το να ομιλεί ο κ. Μπέγκας για... αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση και πελατειακό σύστημα, είναι ως να συζητάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου...
KΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

Περιμένουμε θέση…
Οι βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και οι οργανώσεις του περιμένουμε να πάρουν θέση στην πλήρη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του κοινοβουλίου. Απ’ όσα ξέρουμε δεν αντέδρασαν και δεν αρνήθηκαν ποτέ τα όσα προνόμια απολαμβάνουν όσοι εκλέγονται στο κοινοβούλιο. Αν δεν ξέρουν ας κάνουν μια επίσκεψη στη Σουηδία ή και σε άλλες χώρες όπου λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία, μια που δεν εφαρμόζεται στην πράξη άλλο σύστημα διαφορετικής διακυβέρνησης. Το κόστος είναι τεράστιο για τη χώρα μας καθώς και ο αριθμός των εκπροσώπων μας πολύ μεγάλος. Δεν εφαρμόστηκαν ακόμη οι δύο θητείες όπως συμβαίνει ακόμη και στην Πορτογαλία αλλά υπάρχουν βουλευτές που εκλέγονται πάνω από 30 χρόνια! Δηλαδή; Αυτοί είναι επαγγελματίες πολιτικοί;

Ένα - ένα τα προνόμια!
Ας τα βάλουν κάτω και ας απαριθμήσουν κάθε προνόμιο που χορήγησαν στον εαυτό τους, με πλήρη διαφάνεια και ας δουν τι θα καταργήσουν και τι θα κρατήσουν δίνοντας τη λίστα στους πολίτες που πληρώνουν αυτά τα προνόμια. Είναι ιδιαίτερα προκλητικό όσοι χρημάτισαν πρωθυπουργοί στη χώρα μας να εκλέγονται βουλευτές, για όσες θητείες το επιθυμούν, και μάλιστα δεν χρειάζονται ούτε το σταυρό των πολιτών. Απλά «διορίζονται» από το κόμμα τους που αποδέχεται αυτή την κατάσταση και μάλιστα σε βάρος κάποιου άλλου υποψηφίου που θα κάνει αγώνα για να εκλεγεί και θα ξοδέψει και αρκετά χρήματα… Όσο για τα πλήρως οργανωμένα γραφεία στη Βουλή κάθε πρώην πρωθυπουργού ή πρώην προέδρου της, δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο σε άλλη χώρα!

Ελληνική πρωτοτυπία…
 Μπορεί ένας πολιτικός που έχει οργανώσει τους κατάλληλους μηχανισμούς να εκλέγεται για πολλά-πολλά χρόνια! Πότε η υποσχεσεολογία, πότε οι κάθε είδους διευκολύνσεις στους ψηφοφόρους και πότε οι διορισμοί στο δημόσιο φέρνουν ψήφους στην αυλή των ίδιων και των ίδιων πολιτικών. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν δούλεψαν ποτέ, δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματική ζωή και εμείς τους αναθέτουμε να μας εκπροσωπήσουν και να αγωνιστούν για να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Είναι μεγάλη η απόσταση που μας χωρίζει γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο. Οι ανάγκες μας είναι τόσο διαφορετικές που η προσέγγιση είναι αδύνατη. Γι’ αυτό και πρέπει να αλλάξουν πολλά ώστε να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας για να βάζουμε και τις ίδιες προτεραιότητες.

Δε μας καταλαβαίνουν!
 Οι βουλευτές στη Σουηδία, για παράδειγμα, έχουν άλλο τρόπο ζωής. Πηγαίνουν στην έδρα του κοινοβουλίου με τα ΜΜΜ και δεν έχουν την απαίτηση να τους χορηγεί το κοινοβούλιο αυτοκίνητο, οδηγό και προστάτη αστυνομικό. Για τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία των πολιτικών δεν γίνεται κανένας λόγος. Αυτά είναι ελληνικές πρακτικές και μάλιστα πολύ προκλητικές. Εκεί οι επαρχιώτες πολιτικοί μένουν σε κοινά διαμερίσματα που τα ενοικιάζει το κοινοβούλιο και καθένας έχει ένα δωμάτιο για όσο χρόνο είναι απαραίτητη η παρουσία του στη Βουλή. Δεν ξέρω αν αντέγραψαν οι εκπρόσωποί μας τις σπάταλες πρακτικές του ευρωκοινοβουλίου και νόμισαν ότι τρέχουν λεφτά από παντού…
Θεανώ Βλάχου