ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Θα αποκαλυφθεί το «μυστικό»!
Η ανάκληση λευκού τυριού από αλυσίδα σούπερ μάρκετ επειδή δεν ανέγραφε την προέλευση του γάλακτος, είναι το πρώτο βήμα επί ημερών της νέας Κυβέρνησης, για να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη στο ζήτημα της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού. Η επιχείρηση παραγωγής, που εδρεύει στη Θεσσαλία, θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να «αποκαλύψει» την προέλευση του γάλακτος που χρησιμοποιεί, η απορία όμως έχει να κάνει και με τους καταναλωτές του συγκεκριμένου προϊόντος: Τόσα λέγονται, τόσα ακούγονται, όλα αυτά τα χρόνια, ένας δεν μπήκε στον κόπο να το θέσει αρμοδίως ή έστω στις Διευθύνσεις των κατά τόπων καταστημάτων της αλυσίδας;

Ν.

Εργασίες στον μιναρέ!
Τελικά δε θα… κληρονομήσει η νέα Δημοτική Αρχή του Μωυσή Ελισάφ –και- την αποκατάσταση της στέγης του μιναρέ στο Ασλάν Τζαμί του Κάστρου, με την οποία τόσες φορές ασχολήθηκε στο παρελθόν η στήλη. Οι εργασίες αποκατάστασης του πυργίσκου, ο οποίος έμεινε χωρίς «καπέλο» πέρυσι το φθινόπωρο λόγω των δυνατών ανέμων, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από ειδικό συνεργείο που ανέλαβε το έργο. Ο μιναρές έχει τυλιχθεί με σκαλωσιές καθώς το ύψος είναι μεγάλο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πάντως, οι εργασίες δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του Δημοτικού Μουσείου που στεγάζεται στο τζαμί, το οποίο ανοίγει κανονικά και σύμφωνα με το ωράριό του.
Κ.Α.

Η ιδεολογία στην πράξη!
Νιώθουν υπερήφανοι οι Έλληνες αριστεροί για την ιδεολογία τους και καλά κάνουν. Όμως τα Γκούλαγκ δεν άφησαν καλές αναμνήσεις στη Ρωσία! Βλέπεις, άλλο θεωρία και άλλο πράξη… Όσο για τις πρακτικές των Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, αυτές οδήγησαν τους πρωτομάστορες στο θάνατο. Εκείνοι έχτιζαν ανώγια και κατώγια ενώ ο λαός περίμενε στις ουρές για λίγο γάλα και ψωμί και αναγκάστηκε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Το τι έγινε σ’ αυτή την ευλογημένη χώρα με τις προκλητικές σπατάλες των ηγετών της ενώ ο λαός της πεινούσε το διηγούνται οι γεροντότεροι. Όσοι έζησαν τα επεισόδια του 1989 περιγράφουν την κατάσταση με πόνο και οργή… Ίσως γι’ αυτό οι Έλληνες κρατούν αποστάσεις από τα λεγόμενα του ΚΚΕ… Καλές οι προθέσεις αλλά η πράξη απέχει πολύ!
ΜΑΤ

Σοβαροί και υπεύθυνοι…
 Για τη λειτουργία ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Κύπρο το κράτος έβαλε τους κανόνες και πραγματοποιεί σοβαρούς ελέγχους. Η Κύπρος μέσω της ανωτάτης ιδιωτικής εκπαίδευσης και ξένους φοιτητές φιλοξενεί που τονώνουν την οικονομία της, και θέσεις εργασίας σ’ αυτά τα πανεπιστήμια δημιούργησε. Και όπως η Αγγλία, η οικονομία της Κύπρου ωφελείται πολλαπλά από τη λειτουργία τους. Και εκεί σπουδάζουν και Κύπριοι και Έλληνες που απέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και πολλοί φοιτητές από άλλες χώρες. Εμείς, τα ζώα μου αργά. Η ελληνική ιδεολογία απαγορεύει τέτοια ανοίγματα… Με τις υγείες μας! Διαφήμιση έκαναν των σχολών τους και στα Γιάννενα. Μπράβο τους! Στην Ελλάδα έβαλε και θα βάζει εμπόδια ο Τσίπρας….
Θ.

Να τους μεταδώσει η ΕΡΤ…
= Ένα εύλογο αίτημα υπέβαλλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Αυγενάκη κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του τη Δευτέρα, παρέα με τους αθλητές τΔης Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Σαρασότα των ΗΠΑ. Η ΕΡΤ να μεταδώσει ζωντανά τους τελικούς του Πανευρωπαϊκού Νέων που θα γίνουν στην Παμβώτιδα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση είναι μεγάλη, πρέπει να πετύχει για να αποτελέσει προηγούμενο για τη φιλοξενία κι άλλων αντίστοιχων στη χώρα μας, άρα γιατί να μη συμβάλλει και η Κρατική Τηλεόραση; Εδώ αναμεταδίδει άλλα κι άλλα, το «εθνικό» μας άθλημα θα… μποϋκοτάρει;
Κ.Α.

Δώρο στον Θ. Μπέγκα!

 Μια ευχάριστη επίσκεψη περίμενε προχθές στο Δημαρχείο τον απερχόμενο Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα από τον Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων, Κων/νο Σουέρεφ ο οποίος του χάρισε δύο μανικετόκουμπα που φέρουν τα «Ωκύπτερα του Διός» μια αναπαράσταση που συναντάμε συχνά στην Αρχαία Δωδώνη! Ο Δήμαρχος έσπευσε να μοιραστεί τη χαρά του σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ,υπενθυμίζοντας την άριστη συνεργασία που είχαν οι δυο τους τα πέντε τελευταία χρόνια. Μάλιστα, δημοσίευσε και φωτογραφία από το δώρο που του έκανε ο κ. Σουέρεφ!
Ν.Γ.

Κάτι σαν επιβράβευση!
 Το να προσφέρει το κράτος κοινωνικά επιδόματα σ’ εκείνους που καταφέρνουν να κρύβουν τα εισοδήματά τους, είναι πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και φορολογούμενο πολίτη. Λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουν στον κοινωνικό τους κύκλο, ποιοι δουλεύουν αλλά δεν τα δηλώνουν και ποιοι κάνουν χρήση των κοινωνικών επιδομάτων. Και όσοι φορολογούνται κι ας έχουν λιγότερα έσοδα από τους «αναξιοπαθούντες» νιώθουν έντονη την αδικία. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίζει το κράτος ισότιμα όλους τους πολίτες του χωρίς αδικίες και χωρίς προκλήσεις; Και εκείνη η εισφορά αλληλεγγύης που πρόσφεραν οι συνεπείς στο κράτος πώς διατέθηκε και σε ποιους; Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ για το ύψος της. Απλά η πρώην κυβέρνηση έκανε τον Αη-Βασίλη, λες και εκείνη τα διέθετε από το υστέρημά της…

Έκανε το θαύμα του!…
 Με τον Κατρούγκαλο ασχοληθήκαμε πολύ! Και όχι μόνο για τα μαντηλάκια στο τσεπάκι και τις ασορτί γραβάτες… Με τον περιβόητο νόμο του όσοι βγήκαν σε σύνταξη, πήραν πολύ λιγότερα χρήματα από τους συναδέλφους τους με τα ίδια προσόντα. Και τώρα το νέο μας άφησε άφωνους! Με το νόμο του χορηγήθηκαν συντάξεις μέχρι 24.000 ευρώ το μήνα! Ετούτοι δεν ήξεραν τι τους γίνεται… Από τη μια έκοψαν το ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους οδηγώντας τους ανθρώπους σε απόγνωση, προκειμένου όπως είπαν να σώσουν τη χώρα, και από την άλλη έκαναν μποναμάδες που δεν έχουν καμία λογική! Πρωτάκουστες ενέργειες. Αυτά τα γνώριζε ο Τσίπρας που έχει τόσες ευαισθησίες για τους μη προνομιούχους και μάχονταν τους πλουτοκράτες ή αυτός δεν ήξερε τι του γίνονταν;

Θα αλλάξει και όνομα;
 Πολλά ελέχθησαν για το ΣΥΡΙΖΑ! Αλλιώς ξεκίνησε, άλλοι τον στήριξαν και αφού τους έριξε από το καράβι συνεργάστηκε με δεξιούς και λοιπούς «προοδευτικούς» μέχρι που ο λαός του εμήνυσε «ως εδώ»! Πρώτη επιτροπή της νέας διακυβέρνησης για την οργάνωση του επιτελικού κράτους. Στην αίθουσα διακρίνεις τους Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου, Σπίρτζη. Και ο Καστανίδης ήταν εκεί! Έλλειπαν ο Παπαχριστόπουλος και λοιποί ΑΝΕΛ. Γιατί δεν προβάλει τους δικούς του ο ΣΥΡΙΖΑ και μπερδεύει τον κόσμο; Ο Γιώργος λείπει για να δέσει το γλυκό… Όπου νάναι θα κάνει και αυτός την επανάστασή του. Εξάλλου, ήδη πήγε σε άλλο χώρο ιδρύοντας δικό του κόμμα. Γιατί απέτυχε; Ας αξιολογήσει τα προσόντα του. Αν δεν ήταν γιος του Ανδρέα δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός του!

Ως πότε…
 Ο λαός θα πληρώνει γραμμάτια στην οικογένεια Παπανδρέου; Ο ένας δοκίμασε να φτιάξει δικό του κόμμα και απέτυχε! Και οι δύο μαζί Γιώργος και Νίκος μέσω του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) επιδίωξαν να βολευτούν πάλι. Ο λαός είπε ΟΧΙ στο Νίκο και δεν τον επέλεξε ευρωβουλευτή, ενώ ο Γιώργος, πιο έξυπνος, χρησιμοποίησε το δικαίωμα να εκλεγεί ως πρώην πρωθυπουργός χωρίς σταυρό. Τώρα, αν βάλει πλώρη να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ αυτό θα φανεί… Όσο για τον Αλέξη, θα έχει απεριόριστο χρόνο για να μελετήσει τις κασέτες που πήρε από το ΠΑΣΟΚ με τις ομιλίες του Ανδρέα. Έχει έφεση στις μιμήσεις που αναμοχλεύουν ευαίσθητες χορδές… Για να δούμε!
Θεανώ Βλάχου