ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Ο… πονοκέφαλος της λακκούβας!
 Ως η «πόλη της λακκούβας» έχουν χαρακτηριστεί -και όχι άδικα- τα Γιάννενα. Και παρά τα παράπονα πολιτών, αλλά και τις συχνές επισημάνσεις του τοπικού Τύπου, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή σ’ αυτόν τον τομέα απέτυχε παταγωδώς!
Οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες» -παραθέτοντας και ενδεικτικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές- αναφέρονται με ανάρτησή τους σε περιοχές της πόλης που οι κάτοικοί τους δεινοπαθούν!
Παράδειγμα ο δρόμος που ενώνει μεγάλες συνοικίες της πόλης με τον λόφο του Φρόντζου (ΕΗΜ). Γράφουν χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος έφτιαξε τα σπίτια του, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει μια πολιτισμένη πρόσβαση σ’ αυτά. Ίσως για τον απερχόμενο Δήμαρχο, πόλη να είναι μόνο κάποιοι δρόμοι του κέντρου ή της παραλίμνιας περιοχής. Η καθημερινότητα των ανθρώπων όμως στην οδό Εφύρας και τα πέριξ μόνo εύκολη δεν είναι…».
Ε.
Μ. ΚΕΦΑΛΑ: Μεγάλη η ευθύνη!
 Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open «Ώρα Ελλάδας - Καλοκαίρι» μίλησε χθες το πρωί, δυο ώρες πριν την ορκωμοσία, η νεοεκλεγείσα βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα που κατάφερε να εκλεγεί με την πρώτη της κάθοδο σε εκλογές!
Ευδιάθετη και χαμογελαστή ευχαρίστησε τους πολίτες που την τίμησαν, λέγοντας πως είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη ευθύνη, έδειξε ενημερωμένη για τα κατατόπια του κοινοβουλίου και χαρακτήρισε «δάσκαλο» τον Κώστα Τασούλα, τονίζοντας πως είναι μεγάλη τιμή ιδιαίτερα για τα Γιάννενα η εκλογή του στο τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα. Σιδηροκέφαλη να ευχηθούμε εμείς!
Ν.Γ.

Τελούμε εν αναμονή…
 Όταν ο Χρυσοχοΐδης βάλει χέρι στους μπαχαλάκηδες, περιμένουμε να δούμε ποια στάση θα κρατήσει ο… ανανεωμένος ΣΥΡΙΖΑ! Θα σπεύσει να τους υποστηρίξει ή θα αποδεχθεί την αναγκαιότητα να ηρεμήσουν τα πανεπιστήμια και οι γειτονιές, να πάψουν να φοβούνται οι καταστηματάρχες που τους έσπαζαν τις βιτρίνες, να νιώσουν ασφαλείς οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που μπήκαν κατ’ επανάληψη στο μάτι του… κυκλώνα και βρέθηκαν με σπασμένους υπολογιστές με πεταμένα τα έγγραφα των υπηρεσιών με χρώματα στις πόρτες και τα έπιπλα. Τελούμε εν αναμονή των αντιδράσεων. Εκτός κι αν άλλαξαν πορεία και… ενηλικιώθηκαν ιδεολογικά…
Θ.
Μεγάλη πρεμούρα…
 Από την ώρα που έχασε την υπουργική καρέκλα ο Κουρουμπλής ψάχνει και πάλι ψάχνει για κάτι καλύτερο. Δοκίμασε στην Ευρωβουλή και απέτυχε. Του είπαν ΟΧΙ οι ψηφοφόροι. Μετά ξαναδοκίμασε στο εθνικό κοινοβούλιο. Και βρέθηκε μπλεγμένος με τον «σύντροφο» Παπαχριστόπουλο προερχόμενο εκ των ΑΝΕΛ. Βάζει να μετράνε και να ξαναμετράνε τα ψηφοδέλτια, αλλά άκρη δεν βρίσκει. Για να δούμε τι θα γίνει. Θα εμπλουτιστεί η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδιάζεται η επανίδρυσή της με τον πασόκο Κουρουμπλή ή με τον ανελίτη Παπαχριστόπουλο. Και οι δύο θα δώσουν… νέο αίμα στο ΣΥΡΙΖΑ με ιδεολογική καθαρότητα.
ΜΑΤ

Με αποδεδειγμένη εμπειρία…
 Μια Θεσπρωτή, η Παραμυθιώτισσα Αθηνά Καλύβα του Κωνσταντίνου, διορίστηκε Γενική Γραμματέας στη νευραλγική θέση Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο εργαζόταν από το 1992 ως στέλεχός του. Θεωρείται μια ιδιαιτέρως κατάλληλη επιλογή, αφού τα προσόντα της, τα μορφωτικά και τα επαγγελματικά, είναι πολλά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από το 2013 έως και σήμερα εργαζόταν ως οικονομική αναλύτρια στη Γενική Δ/νση Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο αντικείμενο την ανάλυση προτάσεων φορολογικής πολιτικής.
Καθοριστικής σημασίας ήταν και η προσφορά της στην Κυπριακή Δημοκρατία, όταν ασκούσε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονός για το οποίο τιμήθηκε από την Κύπρο. Προσωπικότητες αυτού του βεληνεκούς, σίγουρα είναι χρήσιμες στο κράτος και στην κοινωνία. Και στο πρόσωπο της Αθηνάς Καλύβα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Ήπειρος διαθέτει φωτεινά μυαλά.
Η.Μ.

Λαμπρός εορτασμός…

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας ενός από τους πλέον ιστορικούς ναούς της πόλης των Ιωαννίνων.

Στον Μέγα αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο βίο της Αγίας Μαρίνας. Να σημειωθεί ότι η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το απόγευμα της Τρίτης.
Ν.Γ.

Κι άλλη Βαρουφακειάδα;
 Με αυτά που έλεγε και αυτά που προετοίμαζε ο Τσίπρας, λίγο πριν αποχωρήσει απ’ το Μαξίμου, πολύ φοβάμαι ότι φρόντισε να δημιουργήσει δεύτερη σκληρότερη Βαρουφακειάδα! Κι αυτό το προετοίμαζε από καιρό για να κάνει έκπληξη στην επόμενη κυβέρνηση -που ήξερε ότι δεν θα είναι η δική του- για να μη μπορέσει να συμμαζέψει την κατάσταση. Κι αυτός, επάνω σε κάποιο τρακτέρ ή με φόντο τα διόδια, θα πετάει κορώνες και θα κάνει εκ του ασφαλούς κριτική. Αν αυτό το πραγματοποιήσει, τότε θα είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ουδέποτε τον ενδιέφερε η χώρα και ο λαός της. Τον ενδιέφεραν μόνο τα ψηφουλάκια που χορηγούν απλόχερα προνόμια… Αλλά θα δείτε! Δεν θα πάει χαμένος. Κάπου θα τον βολέψει το «σύστημα»! Τους «συνεργάσιμους» τους ανταμείβει πάντα…

Μεγάλη η ευθύνη του…
Είπε ο Κυριάκος ότι θέλει να αλλάξει τα κακώς κείμενα στον τόπο μας! Να ξεσκουριάσει το όλο σύστημα. Δύσκολη ενέργεια που για να υλοποιηθεί χρειάζεται σχέδιο και πολλή δουλειά. Χρειάζονται όμως και ιδιαίτερα αξιόλογοι συνεργάτες μέσα στη Βουλή και έξω απ’ αυτή. Κατάλαβε ποια ευθύνη αναλαμβάνει; Λέει ότι ανοίχτηκε στην κοινωνία, επιλέγοντας στελέχη ακόμη και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Καλά έκανε! Έδειξε δείγμα των προθέσεών του με την επιλογή υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. Οι πολίτες είχαν την υποχρέωση να επιλέξουν τον καλύτερο από τους καλύτερους. Το έκαναν; Και τώρα πρέπει να βρει τους καλύτερους για να δουλέψει η σκουριασμένη κρατική μηχανή, αν και πολλοί αξιόλογοι και ιδιαίτερα ικανοί αποφεύγουν να εμπλακούν με την πολιτική…

Μας γέμισαν... αλογόμυγες!
 Πόσα αντιστασιακά συνθήματα χρησιμοποίησε τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος! Με κάθε ευκαιρία σάλπιζαν επανάσταση!.. Κι όταν πήραν αυτό που ήθελαν, έκατσαν στ’ αυγά τους. Τι έκαναν; Μια τρύπα στο νερό. Και όλα τα συνθήματα και των δύο αν συγκέντρωνες, ούτε τρώγονταν, ούτε γίνονταν θέσεις εργασίας, ούτε εξασφάλιζαν στο κράτος πόρους για μισθούς και συντάξεις, για υγεία, παιδεία και ασφάλεια… Απέτυχαν και οι δύο. Το μόνο που πέτυχαν ήταν μια θέση πρωθυπουργού για τον ένα- που του έλυσε για πέντε χρόνια το οικονομικό πρόβλημα- και μια θέση υπουργού Άμυνας στον άλλο που την έχασε, όταν χάλασαν οι σχέσεις τους. Και ο ένας φρόντισε να διαλύσει το κόμμα του άλλου, γιατί αυτό τον συνέφερε δίνοντας καρέκλες σε στελέχη του άλλου…

Είναι αλήθεια;
 Κάτι ακούσαμε ότι τα κόμματα που διαλύθηκαν κατόπιν ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ που κοίταξε το συμφέρον του και μόνον αυτό, θα εξακολουθούν για πέντε χρόνια να παίρνουν την κρατική επιχορήγηση των 150.000 ευρώ το χρόνο. Αληθεύει η πληροφορία; Μπορεί κάποια να μην κατέβηκαν στις εθνικές εκλογές αλλά δεν χάνουν αυτό το προνόμιο; Να αληθεύει ότι αυτή η πρακτική χρεώνεται στον Ανδρέα Παπανδρέου; Αν και αυτό αληθεύει, τότε χρειάζεται μεγάλο συμμάζεμα η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, αφού το όλο σύστημα μπάζει από παντού. Θα είναι άραγε σε θέση ο Κυριάκος να βάλει τάξη στη μεγάλη αταξία; Για να γίνει αυτό θα θιγούν και συμφέροντα που θα αντιδράσουν…

Θεανώ Βλάχου