ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Λίγες οι γυναίκες…
 Δεν κατάφεραν τελικά οι γυναίκες υποψήφιες να… αλώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ή έστω να αυξήσουν σημαντικά την παρουσία τους σ’ αυτό. Ελάχιστη είναι η διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, 10 κυρίες εκλέχθηκαν στο σώμα το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι απαρτίζεται από συνολικά 45 δημοτικούς συμβούλους. Δηλαδή, το ασθενές φύλλο θα απαρτίζει σε ποσοστό λίγο πάνω από το 20% του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με τη διαφορά ότι κατά τη νέα δημοτική περίοδο θα υπάρχουν δύο κυρίες επικεφαλής παρατάξεων, η Τατιάνα Καλογιάννη και η Όλυ Τσουμάνη, η οποία όμως δεν έχει δικούς της συμβούλους. Κάτι είναι κι αυτό…

Δύο υποψήφιες…
 Μένοντας στο θέμα «γυναίκες στην αυτοδιοίκηση», μία ακόμη παρατήρηση: Στην δημοτική περίοδο που εκπνέει υπάρχει στην Ήπειρο μία και μοναδική γυναίκα Δήμαρχος, η Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση στον Δήμο Σουλίου. Για την επόμενη περίοδο δύο κυρίες διεκδικούν τη δημαρχία. Η μία είναι η Τζένη Ταπραντζή (δεξιά) που δίνει αύριο τη μάχη για τον Δήμο Αρταίων ενάντια στον νυν Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη. Δύσκολο το πράγμα για την ίδια… Η άλλη έχει περισσότερες πιθανότητας να εκλεγεί. Πρόκειται για τη Ροζίνα Βαβέτση, υποψήφια στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, η οποία έχει αντίπαλο τον πρώην βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζο. Την προηγούμενη Κυριακή η κ. Βαβέτση προηγήθηκε με κάτι παραπάνω από 13 μονάδες… Για να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη!
Κ.Α.
Λόγω… διορισμών!
Στους Νεγάδες, στην γενέτειρά του, ψήφισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Οι Νεγάδες φέτος ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ! Είναι, αναμφισβήτητα, αποτέλεσμα των αθρόων διορισμών στο Δημόσιο από τον Υπουργό, ο οποίος, στον τομέα αυτό, συναγωνίστηκε τους συναδέλφους του!.. Ακόμα και από την Αθήνα και άλλες πόλεις ήλθαν ψηφοφόροι του για να τον… ικανοποιήσουν. Την προηγούμενη ημέρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τα χωριά Ηλιοχώρι, Βρυσοχώρι, Βωβούσα, κ.α. Στην προεκλογική του αυτή «εκστρατεία» (με θωρακισμένη λιμουζίνα!) συνοδεύονταν από… μοτοσυκλετιστές της Αστυνομίας!
Δ.Α.Π.

Kι αυτά στις τσέπες μας…
Μόνο 375.000.000 θα φορτώσει η ΔΕΗ στους λογαριασμούς μας! Είναι το μισό από τη χασούρα που έχει αυτή την ώρα. Πού πήγαν εκείνες οι δόξες της ΔΕΗ, που προίκιζε με μεγάλα ποσά την ΓΕΝΟΠ για να κάνουν πάρτυ οι μεγάλοι συνδικαλιστές της! Τώρα που ήρθαν τα δύσκολα, στον καταναλωτή στρέφονται και αυτόν θα γονατίσουν. Αν σήμερα κόβουν το ρεύμα σε κάποιους μπαταξήδες αλλά και στους μη έχοντες στο ήλιο μοίρα, αύριο θα το κόψουν απ’ όλους εμάς τους συνεπείς, που με μεγάλη δυσκολία κερδίζαμε τον τίτλο του συνεπούς… Και οι ιδιωτικές εταιρείες ψαρεύουν τους νέους καταναλωτές τους!
ΜΑΤ

Τεστ κρίσης…
 Δύο είναι οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου των Δημοτικών εκλογών. Καλούμαστε να επιλέξουμε τον καλύτερο. Δύσκολη απόφαση και η ευθύνη μας μεγάλη. Τον ένα τον γνωρίζουμε από το έργο του. Τον άλλο από την πορεία του στην επιστήμη του και από ένα δείγμα δουλειάς όταν ήταν υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου. Αν αυτή την ώρα που όλα αλλάζουν και που έχουμε δείγματα πόλεων που άλλαξαν πορεία χάρις στους σχεδιασμούς και το έργο της δημοτικής τους αρχής εμείς πρέπει να πάρουμε υπεύθυνη απόφαση. Γιατί αν αποφασίσουμε συναισθηματικά ή ανεύθυνα, τότε όσο και να διαμαρτυρόμαστε θα περιμένουμε μια τετραετία ακόμη για να δούμε καλύτερες μέρες στην πόλη μας. Τα προβλήματα είναι εδώ. Η κυκλοφοριακή υπερφόρτωση μας πνίγει. Οι αστικές γραμμές δεν μας εξυπηρετούν κι έτσι τα ΙΧ πληθαίνουν. Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι στα σπάργανα, η λίμνη πεθαίνει και τη θυμούνται κάθε προεκλογική περίοδο… Ποιος θα μας βγάλει στο ξέφωτο; Εμείς αποφασίζουμε!
Θ.

Χωριό... αιρετών!

 Ένα από τα αξιοσημείωτα της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Ιωαννιτών είναι ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι έλκουν την καταγωγή τους από το ίδιο χωριό, το Κουτσελιό Ιωαννίνων. Αρχικά είναι ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο Θωμάς Μπέγκας, καθώς και η συγγενής του Αλεξάνδρα Μπέγκα, που πήρε έδρα στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Από τη Γορίτσα, συνοικισμό του Κουτσελιού, έλκει την καταγωγή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος πέτυχε την επανεκλογή του σε υψηλότερη θέση σε σχέση με το 2014. «Άρωμα» Κουτσελιού έχει και η εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ. Θέση σ’ αυτό εξασφάλισαν ο πρ. Δήμαρχος Παμβώτιδας Βαγγέλης Πήχας, καθώς και ο γιατρός Γιάννης Τσίμαρης.

Ν.Γ.

Έξοδα, έξοδα, έξοδα…
Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μέτρο! Το 2015 άνοιξαν τρεις φορές τις κάλπες! Μία για κυβέρνηση, μία για το δημοψήφισμα -που άλλα ζήτησαν από τον ελληνικό λαό και άλλα του επέβαλαν- και μετά την έπιασαν οι …ευαισθησίες και ζήτησε το Σεπτέμβρη νωπή εντολή λες και δεν ήξερε ότι εκείνη την ώρα ο τρομοκρατημένος λαός δεν ήξερε γιατί τους έδινε εξουσιοδότηση. Πόσα ξοδεύτηκαν τότε; Τι σημασία έχει; Μήπως τα έβαλαν από την τσέπη τους; Και τώρα πάλι με τις ευρωεκλογές πλήρωσαν για τη λειτουργία διπλάσιων εκλογικών κέντρων και αμέσως μετά εθνικές εκλογές! Γιατί δεν τις έκαναν μαζί; Και το δέλεαρ; Οι παροχές της τελευταίας στιγμής. Ποιο είναι το κόστος; Αυτά είναι ψιλοπράγματα. Εξάλλου, θέλουν να αφήσουν άδεια ταμεία!

Του ήρθε κεραμίδα!
 Να χάσει ο Αλέξης τις εκλογές και μάλιστα με τόση διαφορά; Του ήρθε κεραμίδα! Βλέπεις δεν είναι μαθημένος να χάνει. Όλα του έρχονταν εύκολα. Όλα του προσφέρονταν. Ισχυροί άνθρωποι τον στήριζαν πάντα και εκείνος βόλευε κατά περίπτωση τις φιλοδοξίες του. Ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος ελέω Αλαβάνου που τον πρόβαλε ακόμη και ως υποψήφιο Δήμαρχο στην Αθήνα. Και εκείνος αφού βολεύτηκε στο κόμμα τον αγνόησε! Μιλάμε για μεγάλη αγνωμοσύνη. Τον στήριξαν ιδεολόγοι αριστεροί για να γίνει πρωθυπουργός και μετά τους έκανε πέρα ενώ ο ίδιος αφού καλοκάθισε στην εξουσία πουλούσε φούμαρα στον ελληνικό λαό βγάζοντας μόνο λόγους και κάνοντας όλα τα χατίρια των ισχυρών για να έχει την εύνοιά τους. Μόνο τον εαυτούλη του εξυπηρετούσε…

Από δουλειά, μηδέν…
 Εκπαιδεύτηκε για να βγάζει λόγους και αυτό έκανε και σε όλη την κυβερνητική του θητεία. Από ουσιαστική δουλειά τίποτε. Δεν ήταν σε θέση να κινητοποιήσει τους υπουργούς για να εκπονήσουν σχέδιο δράσης επάνω στα προβλήματα και στην έξοδο απ’ αυτά. Οι Έλληνες βρισκόταν σε απόγνωση, τα πράγματα πήγαιναν απ το κακό στο χειρότερο. Στάθηκε εντελώς αρνητικά απέναντι στα άλλα κόμματα λες και κατείχε μόνο ο ίδιος το καλύτερο σχέδιο δράσης. Ορατό κυβερνητικό σχέδιο δεν ακούσαμε να εκπόνησαν και νιώθαμε ότι το καράβι έπλεε ακυβέρνητο και οι έξωθεν εντολείς έκαναν ό,τι ήθελαν. Για την υπογραφή που έβαλε ώστε να δημεύσει όλη τη δημόσια περιουσία ακόμη και τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους δεν λογοδότησε ποτέ.

Εμφυλιοπολεμικές πρακτικές…
 Σε όλη του τη ζωή βίωνε την αντιπαλότητα. Τη συναίνεση την εχθρεύονταν! Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ανέβαινε στα τρακτέρ και ξεσήκωνε τα ιδεολογικά πάθη, ανέβαζε τις μπάρες στα διόδια και φώναζε να μη τα πληρώνουν οι πολίτες. Τον ΕΝΦΙΑ τον αρνιόταν αλλά όταν ανέλαβε εξουσία τον απαιτούσε και από εκείνους που δεν είχαν δουλειά! Η COSCO ήταν τότε εχθρός του και μετά τους παρακαλούσε να επενδύσουν! Ύφος πάντα προκλητικό απέναντι σε κάθε πολιτικό αντίπαλο, περί εθνικής συνεννόησης ούτε κουβέντα, το εθνικό σχέδιο δράσης για έξοδο από την κρίση το εμπόδιζε με τις πράξεις του λες και φοβόταν ότι ο ίδιος δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να προτείνει ή δεν ήθελε να σωθούμε…
Θεανώ Βλάχου