ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

«Άρωμα» γυναίκας!
Γυναικείο «άρωμα» έχει αυτή τη φορά η κορυφή, όσον αφορά στους σταυρούς των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Ιωαννίνων! Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αγνή Νάκου – Δασούλα, υποψήφια της παράταξης Καχριμάνη (φωτό), η οποία έλαβε 8.928 σταυρούς! Στην πρώτη πεντάδα και δύο ακόμα κυρίες, η Σταυρούλα Τσιάρα, νυν περιφερειακή σύμβουλος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η οποία κατετάγη τέταρτη με 6.531 σταυρούς και η Γιώτα Ναυρόζογλου, που με 6.275 σταυρούς τερματίζει πέμπτη. Στις γυναίκες συνυποψήφιες «αντιστάθηκαν» ο Κώστας Σιαράβας που κατατάσσεται δεύτερος με 8.111 σταυρούς και ο Οδυσσέας Πότσης που παίρνει την τρίτη θέση με 7.150 σταυρούς!
K.A.
Θέριεψαν τα χόρτα…
Καλές οι εκλογές, αλλά όχι και να αφήσουμε την πόλη στην… τύχη της. Για παράδειγμα, τα χόρτα στην Παραλίμνιο περιοχή έχουν… θεριέψει με τη βοήθεια της βροχής που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες (φωτό), όπως επισημαίνουν σε ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες». Παράλληλα, από την πλευρά του πάρκιγκ στη «Σκάλα» οι σκιές κατά μήκος του κρηπιδώματος κοντεύουν να γίνουν δάσος (φωτό)! Δε είναι εικόνες αυτές. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου…
Α.
Τι να μαγειρεύει;
Άφαντος ο Νίκος Παππάς απ’ τη στιγμή που βγήκαν τα πρώτα exit polls! Αυτός φαίνεται ότι μυρίστηκε το κακό που έρχονταν και κρύφτηκε. Δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις τούτες τις δύσκολες ώρες. Όταν οι παιάνες της νίκης ηχούσαν, έπαιρνε αγκαλιά τον Καμμένο και τον ανέβαζε στην εξέδρα για να αγκαλιαστεί με τον περιχαρή Τσίπρα! Σε τούτες τις εκλογές απέφυγε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Τον έζωσαν νωρίς τα φίδια ή έχει άλλους σκοπούς; Αληθεύει ότι έφθασε εδώ έμβασμα 4 εκατ. από τη Βενεζουέλα; Άφαντος και ο Πολάκης! Ούτε δηλώσεις, ούτε ύβρεις ούτε ηλεκτρονικά μηνύματα... Ο μόνος που δείχνει σοβαρότητα είναι ο Νίκος Φίλης. Αυτός ξέρει να λέει τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη. Κι αυτός με εντολή Ιερώνυμου αποπέμφθηκε!..
ΜΑΤ
Κάτι συμβαίνει…
Κανένας βουλευτής δεν πήρε θέση! Ούτε η δική μας Υφυπουργός Παιδείας! Τι συμβαίνει με τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών; Ακούσαμε ότι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ ή και άλλων υπουργείων, αποσπώνται σε χώρες της Ευρώπης για μια διετία, αμειβόμενοι με 5.000 ευρώ κάθε μήνα! Ο σκοπός των αποσπάσεων είναι να επανέλθουν στη θέση τους και τα παιδιά που τα έχουν μαζί τους, να εισαχθούν χωρίς εξετάσεις στα Ελληνικά πανεπιστήμια! Αυτό δεν το πήρε χαμπάρι ούτε ο Γαβρόγλου; Μήπως αυτό είναι συνήθης πρακτική αφού όποιος υπάλληλος μπορεί, αποσπάται στο εξωτερικό και βολεύει και τα παιδιά του, χωρίς κόπους και χωρίς φροντιστήρια;
Θ.
Τον… σταύρωσαν!
Η στήλη οφείλει να ενημερώσει όσους φίλους αναγνώστες… ανησυχούν και αγωνιούν ότι τελικά ο Μάκης -δε χρειάζεται άλλα συστάσεις, αλλά άντε να το κάνουμε, ο Μάκης Χρυσοστόμου- Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, εκλέγεται ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο! Μάλιστα, βρίσκεται σε καλή θέση, την έκτη όσον αφορά στους σταυρούς των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέγκα. Τον σταύρωσαν 1.022 συμπολίτες μας, οι οποίοι προφανώς εκτιμούν βαθύτατα το έργο του στη ΔΕΥΑΙ και την προσφορά του προς την πόλη μας! Ό,τι πει ο λαός!
Κ.Α.
Στην Αγία Βαρβάρα…
Από τα αξιοσημείωτα των πρόσφατων εκλογών: Στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας, χωριό κοντά στον Αμάραντο, βγήκαν 47 έγκυρα ψηφοδέλτια όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές. Από αυτά, τα 43 πήγαν στην παράταξη Καχριμάνη (!), τρία σ’ εκείνη του Ριζόπουλου κι ένα ψηφοδέλτιο στην παράταξη Δημητρίου! Πρέπει να τον αγαπούν ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη στην Αγία Βαρβάρα. Δεν εξηγείται αλλιώς…
Κ.Α.
* * *
Το δυνατό χαρτί…
Όλοι έλεγαν ότι το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Τσίπρας! Και αυτός έκανε κατάχρηση των προσόντων του. Έβγαζε δεκαρίσιους λόγους ανά πάσα στιγμή, αλλά για να σοβαρευτεί και να κάνει ουσιαστική δουλειά δεν είχε τα κότσια ή μπορεί και να μη το ήθελε. Υπερτόνιζε την ευχέρεια που είχε στην εκφώνηση λόγων κι ενώ στα προφορικά έπαιρνε καλό βαθμό, στα… γραπτά αποτύγχανε και μαζί του ατυχήσαμε και εμείς αφού η οικονομία της χώρας πήγε απ’ το κακό στο χειρότερο! Είχε το θράσος να διαλαλεί από την Ιθάκη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη ότι… κατόπιν ενεργειών του μας έβγαλε από τα μνημόνια, λες και δεν ξέρει ότι απλά τελείωσε η γνωστή χρηματοδότηση, αλλά η επιτήρηση θα συνεχίζεται με τη συναίνεσή του για πολλά χρόνια και οι όροι θα είναι εν λειτουργία.

Μεγάλο κακό…
Το μεγαλύτερο κακό που έκανε στην Ελλάδα είναι οι διχαστικές πρακτικές. Είμαστε η μόνη μνημονιακή ευρωπαϊκή χώρα, που κατόπιν των ενεργειών και της διχαστικής εμμονής του Τσίπρα -και όταν ήταν στην αντιπολίτευση και όταν κυβέρνησε- δεν καταφέραμε να δούμε το πρόβλημα ως εθνική υπόθεση και έτσι να το αντιμετωπίσουμε. Τον έπιανε… πονοκέφαλος στη σκέψη ότι έπρεπε να συγκαλέσει το εθνικό συμβούλιο, για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τα τόσο σοβαρά προβλήματά μας. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση, πολεμούσε την όποια θετική ενέργεια της νόμιμης κυβέρνησης και όταν ο λαός του έδωσε την εμπιστοσύνη του και του ζήτησε να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, αυτός έστηνε τη δική του επικράτηση και την αποδοχή από τους ξένους, στους οποίους έδωσε γη και ύδωρ!..

Τόσο ανίδεος;
Τελικά να μη γνώριζε τίποτε για τη σημασία που είχε ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός εξόδου από μια τέτοια κρίση, ή αποφάσισε να ενδώσει προς ίδιον όφελος για να… παίξει όπως του επέβαλαν τα ξένα συμφέροντα; Γιατί μετά από 10 χρόνια, δεν μπορεί παρά να προβληματίστηκε για το τι έκαναν στραβό και το καράβι δεν έπλεε σταθερά. Εκείνος ευθύνεται που έκοψε άκαιρα και επιπόλαια την πορεία της προκατόχου του κυβέρνησης και δεν ολοκλήρωσε τους σχεδιασμούς της. Σε όλη του την κυβερνητική διαδρομή, έδειχνε σαν να μην είχε συναίσθηση της κατάστασης στην Ελλάδα. Την παρουσίαζε κατά πως την αξιολογούσε εκείνος, δεν εμβάθυνε στα προβλήματα, δεν έψαχνε για σοβαρούς σχεδιασμούς, και μάλιστα εθνικούς, που θα οδηγούσαν σε σταθερές λύσεις…

Είμαστε στον αέρα!
Παρά τις προεκλογικές παροχές του, η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τραγική! Αλλά αυτό ολίγο τον ενδιαφέρει. Εξάλλου, δεν έχει και εικόνα της τραγικής οικονομικής μας κατάστασης. Θα προστεθεί και μία ακόμη αφαίμαξη, είτε νέων προεκλογικών παροχών, είτε και για τα έξοδα που θα γίνουν για τη διενέργεια και νέων εκλογών, αλλά αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται ο Τσίπρας. Ο Ευκλείδης κάτι παραπάνω ξέρει, αλλά μπορεί να θέλει να τον κάνει στην άκρη για να πάρει τη θέση του. Αρχηγός της εσωκομματικής τους αντιπολίτευσης δεν είναι; Μπορεί να έβγαλαν στην άκρη τον Καμμένο, αλλά αυτός δεν ξεχνά εκείνους που τον αδίκησαν… Θα τον βρουν μπροστά τους.
Θεανώ Βλάχου