ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Προτάσεις μέχρι 31 Μαρτίου…
- Ικανοποιημένος από την συμμετοχή στην προχθεσινή ημερίδα για το υπό έγκριση Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης, παρουσία του Υφυπουργού Σ. Φάμελλου, δηλώνει ο Φορέας Διαχείρισης και σε σχετική ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι για λίγες μέρες ακόμη, μέχρι τις 31 Μαρτίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα δέχεται περαιτέρω βελτιώσεις για το Π.Δ. Οι προτάσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και ο Φορέας θα αναλάβει τη διεκπεραίωσή τους στην αντίστοιχη ομάδα του Υπουργείου.
Ας ελπίσουμε ότι στο εγκριθέν Π.Δ. θα έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν οι προτάσεις πολιτών και φορέων και η διαβούλευση δεν θα έχει γίνει απλώς για το… θεαθήναι!
Ε.
Παράπονα για δυσοσμία…
 Οδός Κουγκίου 20, στο Τζαμί Καλούτσιανης, λύματα έβγαιναν προχθές στο δρόμο από κλειστό ανοίκιαστο μα­γαζί, με την δυσοσμία να έχει… κατακλύσει την περιοχή, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Η στήλη ενημερώθηκε από περιοίκους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη (πιθανόν να βρίσκεται εκτός Ιωαννίνων).
Ο «Π.Λ.» μεταφέρει το θέμα που προέκυψε (μάλιστα αφορά την δημόσια υγεία) και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμους ας πράξουν ανάλογα…
Α.

Κάνουν οικονομία…
 Ευτυχώς που εξασφαλίζουν πόρους, κόβοντας τις συντάξεις των γυναικών που έχασαν τον άνδρα τους. Από τη μια ξοδεύουν χωρίς περίσκεψη για τον κομματικό τους στρατό και για τα προσωπικά τους προνόμια και από την άλλη δίνουν σε χήρα και άνεργη μητέρα που σπουδάζει δύο παιδιά 153 ευρώ το μήνα! Προκειμένου να σώσουν τη χώρα από την πτώχευση, αποφάσισαν να στερήσουν τις συντάξεις από τις χήρες και να κόψουν το ΕΚΑΣ από τους μη προνομιούχους. Ήταν δύο πολύ καλές αποφάσεις για να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά της χώρας μας… Όσο για συγκεκριμένο πρόγραμμα πλεύσης στην υποτιθέμενη μεταμνημονιακή Ελλάδα αυτό θα το εκπονήσουν όταν βρουν χρόνο από τις δημόσιες σχέσεις και αφού πρώτα λύσουν όλα τα προβλήματα των Σκοπίων…
ΜΑΤ

Πώς την εννοούν;
 Περί της θρησκευτικής ουδετερότητας ψήφισαν οι Συριζαίοι! Πώς την εννοούν; Αν το ελληνικό σύνταγμα επιβάλλει την θρησκευτική ουδετερότητα, τότε με ποια δικαιολογία το κράτος θα μισθοδοτεί τους λειτουργούς της Ορθόδοξης θρησκείας; Δεν θα απαιτήσουν τα ίδια δικαιώματα και τα στελέχη όλων των άλλων θρησκειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Με την έννοια της ουδετερότητας πλείστα όσα μπορούν να επακολουθήσουν… Σκέψου και να μην είχε τόσο θερμή σχέση ο πρωθυπουργός της χώρας μας με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Η ορθοδοξία ποιος ξέρει πόσους διωγμούς θα …απολάμβανε.
Θ.

Όπου θέλει ο καθένας!
 Τελικά, σ’ αυτήν εδώ την πόλη ο καθένας μπορεί να κρεμάσει αφίσα ή πανό όπου του… καπνίσει. Σε τοίχους, κολώνες φωτισμού, κολώνες ΔΕΗ, δέντρα κλπ.. Αρκεί να περάσει το μήνυμα που επιθυμεί! Να, όπως αυτό στην κολώνα που βρίσκεται στην αρχή σχεδόν του πεζόδρομου της Παπάζογλου. Και καλά αυτοί. Ο Δήμος γιατί αφήνει τις αφίσες και τα πανό του καθενός εκεί όπου τα αναρτούν; Όλα… ίσιωμα, δηλαδή κι όποιος δε θέλει, μπορεί να μεταναστεύσει!
Κ.Α.

Τέταρτος συμμετέχων…

 Τέσσερις είναι οι διακεκριμένοι επιστήμονες που αποτελούν την ομάδα η οποία θα στελεχώσει το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων (stroke center) που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στα Γιάννενα. Σε πρόσφατο σχετικό σχόλιο η στήλη ανέφερε τους τρεις. Τέταρτος είναι ο γνωστός νευρολόγος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σωτήρης Γιαννόπουλος που επίσης συμμετέχει στο πολύ σημαντικό αυτό εγχείρημα. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο κέντρο. Είναι αναγκαίο για την περιοχή μας.
Κ.Α.

Αυτό το πρότυπο έχουν;
Στη σελίδα του Υπ. Παιδείας με οδηγίες για τα περσινά μηχανογραφικά ξεχωρίσαμε τα πιο χτυπητά μαργαριτάρια. «Στον παρόν ιστότοπο (δηλαδή παρόντα)» και πιο κάτω: «κατά το τρέχων (δηλαδή τρέχον) χρονικό διάστημα»! Η δυνατότητα οριστικοποίησης του Μ.Δ αναμένετε (αναμένεται) να ενεργοποιηθεί… Ποιος να το έγραψε; Κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας; Πάντως αυτή την Παιδεία υπερασπίζεται ο υπουργός; Και γιατί επιμένουν να βάζουν εμπόδια στη δημιουργία και ιδιωτικών ΑΕΙ; Οφέλη θα έχει και η χώρα και ο λαός. Όσο γι’ αυτούς που τελειώνουν τις σχολές φιλολογίας, Φ.Π.Ψ και λοιπές που οι απόφοιτοι πηγαίνουν να διδάξουν τη γλώσσα στα παιδιά είναι όλοι κατάλληλοι; Μία αίτησή τους αν δείτε, που τη στέλνουν για να προσληφθούν κάπου, θα καταλάβετε.

Καθημερινές αλλαγές…
 Κοιμάται ξυπνάει ο υπουργός, νέες αλλαγές σοφίζεται! Και τις υλοποιεί σε μια νύχτα. Κόβει και ράβει σύμφωνα με τις αντιλήψεις του. Αφαιρεί μαθήματα, και προσθέτει πάντα κατά την κρίση του! Δεν συγκρότησε διακομματική επιτροπή, δεν μελέτησαν τα προβλήματα για να προταθούν και οι αναγκαίες αλλαγές. Απλά αποφασίζει και απαιτεί την άμεση εφαρμογή τους. Δεν θα μας φανεί απίθανο να υιοθετήσει και τις αντιλήψεις περί μη χρησιμότητας τόσων φωνηέντων. Καιρός είναι να τα καταργήσουν κι αυτά. Και η άποψη που κυκλοφορεί ότι το καθηγητικό κατεστημένο πίεσε το ΣΥΡΙΖΑ να μη δεχθεί την τροποποίηση του άρθρου 16 «περί ιδρύσεως και μη κρατικών πανεπιστημίων» ίσως είναι αλήθεια. Και ο κ. υπουργός από αυτό το κατεστημένο προέρχεται…

Iσχυρογνωμοσύνη…
Ξέρουν ότι κάνουν λάθος, ξέρουν ότι δεν ωφελούν τη χώρα και το λαό της αλλά επιμένουν στις εμμονές τους! Γιατί το κάνουν; Τι θα κερδίσουν; Κάποιες αντιλήψεις για την προστασία των φοιτητών που θα αναγκαστούν να πάρουν φοιτητικά δάνεια προκειμένου να πληρώνουν τα δίδακτρά τους είναι τουλάχιστον γελοίες! Κάνουν τα στραβά μάτια για τους 37.000 χιλιάδες Έλληνες φοιτητές που φοιτούν σήμερα σε ξένα πανεπιστήμια. Κάνουν ότι δεν ξέρουν τι πληρώνουν στην Ελλάδα οι φοιτητές που φοιτούν στα κολλέγια που λειτουργούν εδώ ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Αποσιωπούν ότι αριστούχοι Έλληνες μαθητές φοιτούν δωρεάν σε μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής που φροντίζουν να εκπαιδεύουν αριστούχους απ’ όλο τον κόσμο για να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Λες και ζηλεύουν!
 Και όσοι βουλευτές μετά βίας αποφοίτησαν από κάποια σχολή και άλλοι που δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτε σε κάποιο επαγγελματικό τομέα εμείς ευθυνόμαστε που τους αναθέσαμε να μας εκπροσωπούν, να διαχειρίζονται τις υποθέσεις της χώρας μας και να παίρνουν εμμονικές αποφάσεις. Τους βλέπεις να υπερασπίζονται τα πεπραγμένα και τις θέσεις τους και απορείς για τη δική σου ευθύνη να τους επιλέξεις για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στον τόπο σου. Αυτοί θα αλλάξουν μόνο αυτά που ήταν σωστά για να δείξουν ότι νοιάζονται για το λαό που εκπροσωπούν. Και αν όσο πάνε τα παιδιά του κόρακα όλο και μαυρίζουν εμείς ας το πίνουμε με το ζουμί μας για τις επιλογές μας…
Θεανώ Βλάχου