ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Αποχαιρετά την Περιφέρεια Ηπείρου…
Μετά από τρείς, ομολογουμένως επιτυχημένες θητείες και 13 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Αυτοδιοίκηση (Νομαρχία και Περιφέρεια) ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου στις εκλογές του Μαΐου.
Την απόφασή του αυτή ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν, τους συνεργάτες του, αλλά και τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, τον οποίο φυσικά συνεχίζει να στηρίζει στις επερχόμενες εκλογές.
Μήπως ήρθε η ώρα να… μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Ε.

Στενά πεζοδρόμια…
Την επισήμανσή τους για τα πεζοδρόμια της πόλης, πολλά από τα οποία είναι στενά, ενδεχομένως κάποια και με επικίνδυνες παγίδες, κάνουν με ανάρτησή τους οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες».
Η σχετική φωτογραφία με το ανάλογο σχόλιο αφορά την κεντρική οδό της πόλης, την 28η Οκτωβρίου, το πεζοδρόμιο της οποίας με το ζόρι χωράει δύο άτομα πλάι πλάι! «Τι πρέπει να κάνουν οι πεζοί; Να κατέβουν στον δρόμο; Μπορεί να ανακαλύψαμε - ως τελευταία πόλη της χώρας- τους πεζόδρομους αλλά αργούμε ως φαίνεται ακόμη να εννοήσουμε ότι μια πόλη -και δη τουριστική- χρειάζεται να δώσει χώρο στους πεζούς της.
Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα πεζοδρόμια (Mετσόβου, Αλεξίου, Πλαστήρα, Γκραμπάλας κτλ) που οδηγούν από την παραλίμνια περιοχή στο κέντρο. Μικρά, ημικατεστραμμένα και σκοτεινά το βράδυ», τονίζεται στην ανάρτηση (http://ioannina2013.blogspot.com/2019/03/blog-post_45.html)

Α.

Προσπαθούν να τα ξεχάσουν!
Έξω φρενών η κ. Γεροβασίλη όταν πήγε στην Πτολεμαϊδα! Δύο διμοιρίες την προστάτευαν… Καταφέρθηκε με τόσο θυμό εναντίον των πολιτών, τους αποκάλεσε απαξιωτικά «ακροδεξιούς» και δεν έκανε ούτε μία αναφορά για τον 70χρονο που πεσμένος στο έδαφος κρατούσε την ελληνική σημαία και διαμαρτυρόταν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ακόμη και οι αστυνομικοί αντέδρασαν, επειδή τους αναγκάζουν να επιτίθενται εναντίον απλών πολιτών που έχουν διαφορετική άποψη από τους μεγαλόσχημους της κυβέρνησης. Επικροτούσαν τόσα χρόνια τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων τους πολιτικών που ανήκαν στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ, τότε που τα «δικά τους παιδιά» έριχναν τα γιαούρτια ή έσπαζαν κεφάλια… Ούτε μία καταδικαστική δήλωση τότε…
MAT
Ποιόν θα... πρωτοδιορίσει;
Συναγωνίζονται οι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος, ποιός θα διορίσει τους περισσότερους στο δημόσιο και στις κρατικές επιχειρήσεις! Βλέπετε αντιλαμβάνονται ότι σύντομα έρχεται το τέλος τους... Αδελφή, αδελφός, γαμπρός, κουμπάρος και μη, όλοι τρόφιμοι του δημοσίου! Μη... σπρώχνεσθε, όλοι, θα μπείτε στη... Βουλή! Στη... «χοάνη» αυτή τους τοποθετούν. Εκεί χωρούν και είναι ασφαλείς οι κρατικοδίαιτοι των κομμάτων!..
Χ.
Θα πάρει χρόνο…
Διαφήμιση που καλούσε τους Έλληνες να γίνουν μέλη του ΕΕΣ μας ξάφνιασε! Δεν καταλάβαμε αν τους καλούσε να γίνουν απλά μέλη για να συμμετέχουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη της Διοίκησης ή τους καλούσε να συμμετέχουν στις εκπαιδεύσεις των επί μέρους τμημάτων του Σώματος. Και περιέργως, ενώ είχαν προκηρύξει εκλογές σε συγκεκριμένη μέρα ξαφνικά τις ανέβαλλαν. Να υπήρχε μεγάλη προσέλευση ή κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούν να ελέγχουν τις διαδικασίες, όπως έκαναν παλιότερα; Πολλά έγιναν στον ΕΕΣ! Πολλοί απογοητεύτηκαν και αποχώρησαν… Θέλει πολλή δουλειά για να αποκτήσει πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων η οργάνωση. Βλέπεις, άλλοι δούλευαν με αυταπάρνηση και άλλοι έκαναν δουλειές με φούντες και μάλιστα προς ίδιον όφελος…
Θ.
Μια επισήμανση…

Πράγματι έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, προς το καλύτερο, στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί τα νέα στέγαστρα στις στάσεις των Αστικών.
Ωστόσο συμπολίτης, μέσω της στήλης, εκφράζει την ένστασή του για τη στάση που σχεδόν εφάπτεται με ένα διατηρητέο κτίριο (οικία Λάππα), απέναντι ακριβώς από την Τράπεζα Πειραιώς (τ. Αγροτική), στην οδό Δαγκλή, τονίζοντας ότι δεν αρμόζει, γι’ αυτό και προτείνει να μετακινηθεί.
Η στήλη μεταφέρει την επισήμανση και οι αρμόδιοι ας την εξετάσουν…

Σ.

 

* * * 

Κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου!
Αυτά που γίνονται εν αγνοία μας ποιος ξέρει που θα μας οδηγήσουν! Εμείς κοιμόμαστε και μάλιστα χειροκροτούμε την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια και άλλοι δουλεύουν μεθοδικά πίσω από την πλάτη μας. Ξέρουμε, άραγε, ότι ένα υπερχρεωμένο κράτος, όπως είναι το δικό μας, όταν δεν δηλώνει επίσημα την πτώχευσή του αλλά προσπαθεί ανόητα να καλύψει τα παλαιά και υπέρογκα χρέη του με νέα θα μας οδηγήσει στη δική μας χρεωκοπία, την προσωπική; Μας ληστεύουν και εμείς τους το επιτρέπουμε. Γινόμαστε εξαθλιωμένοι σκλάβοι του χρέους και ποιος ξέρει για πόσα χρόνια δεν θα μπορούμε να πάρουμε ανάσα, ενώ κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε πού μας οδηγούν ξένοι και ντόπιοι παράγοντες. Υπάρχει περίπτωση να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε;

Μας χειραγωγούν…
Τελικά μας χειραγωγούν αποδίδοντάς μας όλες τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης των δημοσίων οικονομικών. Εμείς ψηφίζαμε και ανεχόμαστε τους διεφθαρμένους πολιτικούς που ασκούσαν την κακοδιαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Άρα τώρα είναι δίκαιο να πληρώσουμε εμείς το τίμημα που μας ζητούν οι δανειστές και που δεν θα τους ξεφορτωθούμε αν δεν πάρουν όλα τα ασημικά της χώρας, ιδιωτικά και δημόσια. Περιμένουν σαν τα κοράκια πάνω από το πτώμα της Ελλάδας να αρπάξουν ό,τι αξίζει. Δεν μας οδήγησαν τυχαία στη λεγόμενη χρεωκοπία. Έχουν σχέδια για μας. Να σκεφθούμε ότι ακόμη και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και για την κακοδιαχείριση που άσκησαν ευθύνονται οι ίδιοι, σε μας τη φόρτωσαν…

Υπάρχουν προηγούμενα...
Ανάλογες καταστάσεις περιγράφονται στις πρακτικές του ΔΝΤ στη Νότια Κορέα, όπου οι πολίτες εξαναγκάστηκαν να δίνουν στο κράτος ακόμη και τα χρυσά τους δόντια για να εξυπηρετήσουν το κρατικό χρέος! Άντε με το καλό να δούμε σε μας ποιες μεθόδους θα εφαρμόσουν. Μάλλον δεν πρέπει να είναι τυχαίο το ότι θα μας εξαναγκάσουν να δηλώσουμε κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχουμε, κινητό και ακίνητο, ακόμη και έργα τέχνης, κοσμήματα και τα μετρητά χρήματα που έχουμε στα σπίτια μας. Και κάθε φορά θα μας υποχρεώνουν να δηλώνουμε άμεσα κάθε μεταβολή αυτής της περιουσίας. Τι σκοπό έχουν εκείνοι το ξέρουν. Βλέπεις τους δώσαμε δείγματα παντελούς έλλειψης αντίδρασης σε ό,τι κι αν μας επιβάλουν και τους άνοιξε η όρεξη. Πού θα μας οδηγήσουν, εκείνοι ξέρουν...

Υπέρογκο χρέος!
Το δημόσιο χρέος βρίσκεται στα ύψη! Το ξέρουν αυτοί που κυβερνάνε ότι η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη! Κάτι τόλμησε να πει ο Δραγασάκης για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το πήρε πίσω, όταν κατάλαβε ότι τρόμαξε τους πολίτες εν μέσω προεκλογικής περιόδου! Δεν μίλησε ούτε για την έλλειψη προστασίας των καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ούτε είχε το θάρρος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον κίνδυνο που υπάρχει στις υπερχρεωμένες χώρες να βάλουν χέρι στις καταθέσεις των ιδιωτών. Θα μου πεις ότι ανέχονται ακόμη τα CAPITAL CONTROL και την αδυναμία των τραπεζών να υποστηρίξουν με δάνεια τις επιχειρήσεις που φυτοζωούν… Είμαστε χαμένοι.
Θεανώ Βλάχου