ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Έργο… κοροϊδία!
 Μια… τρύπα στο νερό έκαναν προχθές τα συνεργεία που ανέλαβαν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα της Ανεξαρτησίας. Όπως κατήγγειλαν στη στήλη καταστηματάρχες της οδού, δούλεψαν από τις 9 έως τις 12 κι έπειτα τους μάζεψε ο υπεύθυνος και πήγαν για… τσίκνισμα στο Εργοτάξιο! Έβαλαν μία κορδέλα λοιπόν στην οδό, χωρίς πινακίδα ότι απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων, πέρασε κάποιος, την έκοψε και καταλαβαίνετε ποια ήταν η κατάληξη στα μπαλώματα ή… πασαλείμματα που είχαν κάνει (φωτό)! Τώρα, γιατί επέλεξαν την Τσικνοπέμπτη για τέτοιες εργασίες, αυτό μόνο οι υπεύθυνοι του Δήμου το ξέρουν! Πάντως, αυτό που έκαναν είναι κοροϊδία και ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει!
Κ.Α.

Πρώτο τεστ...
 Ακούσαμε ότι ο Ζάεφ έχει οικογενειακή επιχείρηση με παραδοσιακές γεύσεις της «Μακεδονίας»! Τι προϊόντα βγάζει στην αγορά δεν το ξέρουμε. Πάντως τα προϊόντα από τα Σκόπια είναι φθηνότερα από τα ελληνικά της Μακεδονικής γης. Για να δούμε ποιοι θα ωφεληθούν από τη νέα κατάσταση και ποιοι θα χάσουν… Όσο για τα «Μακεδονικά» ροδάκινα και τα κεράσια που παράγονται στη Βέροια και τη Νάουσα να δούμε τι εμπόδια θα συναντήσουν στις διεθνείς αγορές… Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Η άνοιξη έρχεται και τα φρούτα μας θα βγουν στις αγορές… Το πρώτο τεστ είναι προ των πυλών!
Θ.

Αυτοκρατορίες…
 Ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ 1 Σωτήρης Καψώχας στο πάνελ της Ακριβοπούλου ξαναχτύπησε με την ατάκα του, ότι από τη Μακεδονία περασαν 17 αυτοκρατορίες, τι ζητούμε εμείς; Απ’ αυτή πέρασε και ο αυτοκράτωρ Βασίλειος ο Μακεδών! Όπως λέμε, Πύρρος, Βασιλεύς της Ηπείρου! Βρε τον σ. Καψώχα! Όταν αυτές οι αυτοκρατορίες πέρασαν από τη Μακεδονία, πέρασαν και από την Ελλάδα, ή δεν είναι έτσι; Τότε να δώσουμε και όλη την Ελλάδα στα Σκόπια, ώστε να μην υπάρχει παράπονο! Ή στην καλύτερη περίπτωση πριν από 79 χρόνια πέρασαν από την Ελλάδα Γερμανοί, Ιταλοί, Βούλγαροι, τότε να μοιράσουμε την χώρα σε Γερμανία να μη σεκλετίσουμε και την Μέρκελ, σε Ιταλία και σε Βουλγαρία, ώστε να μη σεκλετισθή και ο κολλητός του σ. Αλεξάκη σ. Μπορίσωφ. Με αυτή τη συλλογιστική δεν έπρεπε να προκληθεί η Παλιγγενεσία του 1821, και να είμαστε ακόμη υπό την Οθωμανική αυτοκρατορία, που περνούσαμε και καλά, όπως μας παραμύθιασε και η σ. Ρεπούση!
Γ.Κιτσ.

Μόνο για Ε.Ε. δεν ειναι!
Ο Έντι Ράμα, ο Πρωθυπουργός της γειτονικής Αλβανίας, που κινείται ως… μαριονέττα από τον εξ Ανατολών σουλτάνο Ερντογάν, βλέποντας τις αντιδράσεις των Χειμαρριωτών, προβαίνει σε πρωτοφανείς ενέργειες σε βάρος τους, κόβοντας το ρεύμα και το νερό από τις συνοικίες της Χειμάρρας, που κατοικούνται από κατοίκους της εθνικής Ελληνικής Μειονότητας! Η βαρβαρότητα σ’ όλη της την έκφανση! Σε περίοδο χειμώνα να κόβεται το ρεύμα που είναι απαραίτητο τόσο για φωτισμό, όσο και για θέρμανση και για παρασκευή του καθημερινού τους φαγητού, αλλά και για την διατήρηση ευπαθών τροφίμων και φαρμάκων στα ψυγεία. Δεν έχουμε λοιπόν, παρά να προωθήσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην τους σεκλετίσουμε!
Γ.Κίτσ.

Στολισμένη Καλλάρη…
 Τα γιορτινά του φόρεσε ξανά, αυτή τη φορά ενόψει Αποκριών, ο πεζόδρομος της Καλλάρη με τους ντόπιους καταστηματάρχες και τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου να τον ντύνουν απ’ το ένα άκρο ως το άλλο με πολύχρωμα πανιά (φωτό)! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και δίνει άλλη χάρη στην ιστορική «καρδιά» της πόλης, η οποία εξάλλου συγκεντρώνει και τους περισσότερους επισκέπτες. Να μην ξεχνάμε ότι η Καλλάρη ήταν ο πιο όμορφα στολισμένος πεζόδρομος και την περίοδο των Χριστουγέννων…
Κ.Α.

Έχουν την έγνοια μας…

Προσπαθεί η κυβέρνηση να απογαλακτιστεί από τις παρεμβάσεις των ξένων κέντρων αλλά εκείνα δεν συμφωνούν. Έχουν την έγνοια μας. Το νόμο Κατσέλη θέλησαν να αλλάξουν και αμέσως μας έστειλαν μήνυμα από την Κομισιόν για «υπερβολικές ανισορροπίες στην ελληνική οικονομία»! Το περίεργο είναι πως όσα έξοδα και αν κάνει η κεντρική κυβέρνηση με τους τόσους παρατρεχάμενους η Κομισιόν δεν εντοπίζει καμία ανισορροπία. Μόλις πάνε να λύσουν κάποιο πρόβλημα των πολιτών που χάνουν τα σπίτια τους λόγω αδυναμίας να αποπληρώνουν τα δάνειά τους αμέσως βάζει εμπόδια. Δεν είναι περίεργη η στάση της; Εκτός κι αν θέλει να έχει ευχαριστημένους τους πολιτικούς όταν κάνουν τις δουλειές της…

ΜΑΤ

Δεν έχουν συναίσθηση!
 Αυτοί που αποφασίζουν για το πότε θα γίνουν οι εκλογές φαίνεται ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Αντιλαμβάνονται τι θα συμβεί για να γίνει η ψηφοφορία για τους δημάρχους, και τους δημοτικούς συμβούλους, για τους περιφερειάρχες και τους συμβούλους τους αλλά και για τους ευρωβουλευτές; Ούτε τα ψηφοδέλτια δεν θα μπορούν να τοποθετήσουν στα τραπέζια. Θα χρειάζονται μια αίθουσα για να τα χωρέσει. Και αν κάνουν μαζί και τις εθνικές εκλογές προσθέστε κι άλλα ψηφοδέλτια κι άλλη κάλπη. Πόσες κάλπες; Από πέντε μέχρι έξι! Σε κάθε αίθουσα θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Και οι επιτροπές που θα καταμετρήσουν ψηφοδέλτια και σταυρούς; Μπορεί σε μια εβδομάδα να τελειώσουν… Κι όσοι έχουν τα ψηφοδέλτια στην …τσέπη ποιος ξέρει ποιο θα ρίξουν πού!

Πληθωρικές επιλογές…
 Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή μας. Πολλοί οι επικεφαλής υποψήφιοι, αμέτρητοι και οι υποψήφιοι για να συγκροτηθεί το κάθε ψηφοδέλτιο. Πόσοι απ’ αυτούς ξέρουν γιατί βάζουν το όνομά τους σε κάποιο ψηφοδέλτιο, μας είναι άγνωστο. Πάντως, μαθαίνουμε ότι πάνε οι επί κεφαλής παρακαλώντας για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό τους και να μη φανούν αδύναμοι. Πολλοί όμως από τους συμμετέχοντες σε ψηφοδέλτια δίνουν και συνέντευξη μόνο που φαίνεται όλη η γύμνια τους. Δείχνουν να μη ξέρουν πού πάνε… Η συμμετοχή στα κοινά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και καθένας αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη. Πόσο είναι σε θέση όλοι αυτοί οι υποψήφιοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα; Πολύ φοβάμαι ότι δεν την ξέρουν…

Να μετεκπαιδευτούν…
Αυτοί που κυβερνάνε σήμερα το Δήμο μας και όσοι εκδηλώνουν την επιθυμία να ασχοληθούν με τα κοινά θα πρέπει να μετεκπαιδευτούν στο Δήμο Τρικάλων! Να φέρουν πιστοποιητικό επάρκειας και μετά να ζητήσουν την εμπιστοσύνη μας. Το πώς κατάφεραν εκεί Δήμος και δημότες να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια πρότυπη κατάσταση είναι μόνο για έπαινο. Βραβεύτηκαν κατ’ επανάληψη από διεθνείς οργανισμούς και καμαρώνουν για την ποιότητα ζωής στην πόλη τους. Αν δεν έχουν πλήρες σχέδιο αναδιοργάνωσης των πάντων στο Δήμο μας και αν δεν πειστούμε ότι είναι ικανοί να μην τους επιλέξουμε. Είμαστε τόσο πίσω δεν το καταλαβαίνουμε; Και για να κάνουμε το άλμα είναι αναγκαία η συνεργασία Δήμου και δημοτών… Μόνο με κοινές δράσεις θα πετύχουμε.

Μεγάλη η ευθύνη μας!
Θα μου πείτε ότι εμείς δεν μάθαμε ακόμη να διαχωρίζουμε τα απορρίμματά μας σε ανακυκλώσιμα και μη και ελπίζουμε να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας; Αν ανοίξεις έναν κάδο θα δεις μέσα κάθε είδους σκουπίδια και μαζί πλαστικά, μπουκάλια, χαρτιά, αλουμίνια κλπ. Και μετά αρχίζει η «διαλογή» από εκείνους που περιφέρονται και συλλέγουν ό,τι τους είναι χρήσιμο ρίχνοντας στο πεζοδρόμιο ό,τι απορρίπτουν. Έξω από τους κάδους τα μεγάλα αντικείμενα βρίσκονται για μέρες σε κοινή θέα. Εικόνες απείρου κάλλους στην πόλη μας. Για να συνεργαστούν οι αρχές με τους πολίτες δεν γίνεται καμία κίνηση. Ούτε καν ένα τηλεοπτικό μήνυμα που να επαναλαμβάνεται μέχρι που να γίνει συνείδηση όλων μας…
Θεανώ Βλάχου