ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

«Επιτυχία» του ΣΥΡΙΖΑ!
Σταθερά προτελευταία σε ΑΕΠ η Ήπειρος σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με 48% του μέσου όρου της Ε.Ε. Στην ίδια θέση, με το ίδιο ποσοστό ήταν και το 2016 και το 2015, χρονιές δηλαδή που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014 που κυβερνούσε το «παλιό πολιτικό σύστημα» το ΑΕΠ της Ηπείρου ήταν στο 55% του μέσου όρου της Ε.Ε.. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε ποιός φέρει τη βασική ευθύνη πτώσης του!

Άφαντη η ανάπτυξη...

Σε γενικές γραμμές οι διακυμάνσεις του ΑΕΠ κατά Περιφέρεια το 2017 σε σχέση με το 2016 είναι πολύ μικρές και διαψεύδουν τα αφηγήματα της Κυβέρνηση για ανάπτυξη κ.ο.κ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη παραμένει σταθερή στο 46% του μ.ο., σταθερό παρέμεινε στα διπλανά μας Ιόνια νησιά (62%), στο Νότιο Αιγαίο παρά τη μεγάλη αύξηση τουριστών το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1% (από 73 σε 72%), όπως υποχώρηση κατά 1% σημειώθηκε και στην Αττική (στο 91 από 92%).
Ν.

Κανένας δε βλέπει;
Μετακινήθηκαν πολλές σανίδες από το δάπεδο που βρίσκεται έξω από την παιδική χαρά του πάρκου Κατσάρη. Πολύ επικίνδυνη κατάσταση και για τα παιδιά και για τους περιπατητές. Αν δεν επιδιορθώσουν άμεσα τις ζημιές το πρόβλημα θα γίνεται όλο και μεγαλύτερο και ο κίνδυνος ατυχημάτων θα μεγαλώνει. Δεν έτυχε να περάσει από εκεί ούτε ένας δημοτικός άρχοντας; Αλλά και οι υπάλληλοι καθαριότητας αυτά που πέφτουν στην αντίληψή τους δεν τα κάνουν γνωστά σε κάποιο συντονιστικό όργανο; Ή δεν υπάρχει τέτοιο στο Δήμο Ιωαννιτών; Εκτός κι αν υπάρχει πλήρης αδιαφορία και όλα γίνονται τυχαία. Αν κάποιος κάποια στιγμή ευαισθητοποιηθεί, κάτι θα διορθώσει. Αν βαριέται να δουλέψει σοβαρά και υπεύθυνα όλα θα γίνουν μαντάρα…
ΜΑΤ

Κι άλλο άλογο…
Ενώ του ζητήματος έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη κι άλλο (7ο) άλογο βρέθηκε νεκρό στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας (φωτό). Πρόκειται για συμβάντα που, πραγματικά, είναι αχαρακτήριστα. Εντοπίστηκαν σκάγια στο σώμα του αλόγου. Είχε προηγηθεί καταγγελία για θανάτωση άλλων 6 αλόγων, από τα οποία μόνο το πτώμα του ενός διασώθηκε, ενώ των υπολοίπων κατασπαράχθηκαν από άγρια ζώα. Η αστυνομία ερευνά το θέμα, με το οποίο ασχολείται και η δικαιοσύνη στη Θεσπρωτία, μετά από μήνυση κατά αγνώστων. Και συνειδητοποιεί κανείς πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να μπορούμε να λέμε πως αφήσαμε για πάντα πίσω μας τη θλιβερή εποχή, που τα ζώα ήταν στόχος κακοποίησης και θανάτωσης.
Η. Μ.
Το κάπνισμα γερνάει…
Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της ΧΕΝ Ιωαννίνων στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (φωτό) με θέμα γυναίκα και υγεία. Ακούστηκαν πολλά χρήσιμα πράγματα για θέματα όπως η γονιμότητα, η εμμηνόπαυση, τα μεταδιδόμενα νοσήματα, η άθληση κλπ. Η στήλη όμως θα σταθεί σε μία φράση για το κάπνισμα. Όπως ανέφερε συμμετέχων στην εκδήλωση, το τσιγάρο συμβάλει στη γήρανση των γυναικών! Αυτό είναι μακράν το καλύτερο επιχείρημα για να κόψει μία κυρία το κάπνισμα, αν και, εδώ που τα λέμε και οι άντρες καπνιστές τα ίδια παθαίνουν!
Κ.Α.
* * *
Γιατί τόση έκπληξη;
Έδειξαν να εκπλήσσονται κάποιοι με το άρθρο του ΒΒC για την καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα που ζει στην Ελλάδα! Γιατί κάνουν ότι εκπλήσσονται; Δεν το περίμεναν ότι θα ακολουθούσαν πολλά παρατράγουδα την υπογραφή της συμφωνίας; Και αυτή είναι η αρχή. Θα έχουμε συνέχεια. Εδώ και πολλά χρόνια οι Σκοπιανοί δούλεψαν μεθοδικά και πέρασαν στη διεθνή βιβλιογραφία τις αλυτρωτικές τους ιδέες. Ακόμη και τώρα ξέρουν τι κάνουν. Γλώσσα και εθνικότητα πέρασαν με την συμφωνία. Τα άλλα έπονται! Και όταν κάνουν τη δουλειά τους και πετύχουν αυτά που θέλουν ο αντικαταστάτης του Ζάεφ ή ακόμη και ο ίδιος θα κάνουν πράξη αυτά που πιστεύουν, αυτά που θέλουν. Το δεύτερο συνθετικό «Μακεδονία» είναι το κέντρο του προβλήματος για την Ελλάδα…

Συνωστισμός στα Σκόπια…
Κάτι ακούγεται για νέες μετακομίσεις! Ελληνικές επιχειρήσεις σκέφτονται να μετακομίσουν στα Σκόπια. Μικρή η φορολόγηση των επιχειρήσεων και χαμηλά τα μεροκάματα. Ό,τι χρειάζεται ως κίνητρο για να λειτουργούν επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα τις έπνιξαν στις απαιτήσεις και τα λουκέτα δίνουν την εικόνα του νεκροταφείου. Ας ελπίσουμε να μην είναι ακριβής η πληροφορία γιατί αν φύγουν κι άλλες επιχειρήσεις από την Ελλάδα τότε κλάφτα Χαράλαμπε… Θα μας μείνουν μόνο τα καφέ! Κρίμα στους πανηγυρισμούς για την αύξηση του κατώτατου μισθού που ήρθε με καθυστέρηση δύο χρόνων αφού την είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για να εφαρμοστεί το 2017! Τότε την καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τα καταψήφιζε όλα μηδενός εξαιρουμένου και το 2019 το ξανασκέφθηκε.

Χτίζουν το μέλλον τους!
18 εκατομμύρια είναι οι μαθητές στην Τουρκία. Τους καλοβλέπουν οι αγορές! Θα αγοράσουν κινητά, θα παντρευτούν και θα στήσουν νοικοκυριά, θα κάνουν παιδιά και η αγορά τους θα συνεχίσει να κινείται. Στην Ελλάδα μειώνονται διαρκώς οι γεννήσεις καθώς και οι μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία. Τα περισσότερα σχολεία της υπαίθρου έκλεισαν και οι μαθητές, μαζεύτηκαν σε ένα σχολείο. Αν υπολογίσεις και τους φοιτητές που φοιτούν σε ξένα πανεπιστήμια και είναι άγνωστο αν θα επιστρέψουν αλλά και τους πτυχιούχους και με διδακτορικά που δεν βρίσκουν εδώ εργασία και μεταναστεύουν η εικόνα της χώρας μας είναι μαύρη κι άραχνη… Και η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αυτοί βολεύτηκαν μέσω της πολιτικής και οι άλλοι ας κουρεύονται.

Τραγελαφικές καταστάσεις…
Αυξήθηκαν το ’18 οι εισφορές στον ΕΦΚΑ! Αυτές οι εισφορές που πληρώθηκαν από τους επαγγελματίες θα θεωρηθούν ως επί πλέον εισόδημα και θα το φορολογήσουν! Έτσι θα προσθέτουν στο εισόδημα που θα δηλώνεται και την εισφορά για να εισπράττουν μεγαλύτερο φόρο αλλά και για να βγαίνει νέα μεγαλύτερη εισφορά για την επόμενη χρονιά με βάση το …αυξημένο εισόδημα. Ποιοι το σκέφθηκαν μόνο να το υποψιαζόμαστε μπορούμε. Το ποιοι θα το επιβάλουν, αν συνεχίσουν να παραμένουν στην εξουσία, αυτό το ξέρουμε. Διαλαλούν ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο. Αν μας έβγαλαν ή αν θα μας βάλουν πιο βαθειά θα το βιώνουμε στην πράξη… Ως πότε όμως;
Θεανώ Βλάχου