ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Χάος στους δρόμους!
 Οι παραθεριστές επέστρεψαν (σχεδόν) όλοι στη βάση τους, ενώ τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες νεοεισαχθέντες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ κυκλοφορούν παρέα με τους γονείς τους στα Γιάννενα αναζητώντας στέγη. Κάπως έτσι, στους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο από κίνηση και πρέπει κανείς να έχει πολλή υπομονή και γερά νεύρα για να κυκλοφορήσει με αυτοκίνητο στο κέντρο. Χθες για παράδειγμα, η Δωδώνης, η Αβέρωφ και άλλοι κεντρικοί δρόμοι ήταν μποτιλιαρισμένοι με ουρές στα φανάρια και πολλά διπλοπαρκαρισμένα οχήματα παντού! Καιρός λοιπόν η Τροχαία να βγάλει έξω όλο το προσωπικό της, τουλάχιστον στις ώρες της αιχμής, μπας και βοηθήσει λίγο στη βελτίωση της κατάστασης!
Κ.Α.
Ας κοιτάξουν…
 Aναζητούν στελέχη τα κόμματα να ηγηθούν συνδυασμών σε Δήμους και Περιφέρεια και στρέφονται κατά κανόνα σε ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί, αφού έχουν διαγράψει μακρά πορεία στα κοινά –όχι ότι αυτό είναι κακό! Έπειτα γιατί κάνουν λόγο για ανανέωση; Αν πραγματικά τη θέλουν, υπάρχουν άνθρωποι σ’ όλους τους χώρους και νέοι και επιτυχημένοι επαγγελματίες και άφθαρτοι που μπορούν να κάνουν πράγματα για τον τόπο μας. Ας αφήσουν λοιπόν τις… εύκολες λύσεις και τις παρωπίδες οι υπεύθυνοι των κομμάτων κι ας κοιτάξουν λίγο πιο προσεκτικά γύρω τους! Απλά πράγματα…
Κ.Α.

Γιατί αρνήθηκε;
Ένα μεγάλο ΟΧΙ αναφώνησε η Μέρκελ στις προτάσεις της Ε.Ε. για το περιβάλλον. Απέρριψε τις προτάσεις για την προστασία του κλίματος! Γιατί; Να είναι άραγε ευχαριστημένη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως εξελίσσονται ή θέλει να ευχαριστήσει τον Τράμπ που και εκείνος εξέφρασε παρόμοιες αρνήσεις; Η ανθρωπότητα βρίσκεται τελικά στα χέρια ανεύθυνων πολιτικών…
Θ.

Ανέτρεψε τα σχέδια…
 Η τραγωδία στο Μάτι έγινε αφορμή να ανατραπούν τα σχέδια των κυβερνώντων! Ποιος ξέρει τι ετοίμαζαν για τη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια… Και τελικά, ούτε χοροί, ούτε πανηγύρια τη μεγάλη μέρα. Το εθνικό πένθος δεν επέτρεψε στους κυβερνώντες να χαρούν τη… μεγάλη τους επιτυχία. Τα νταούλια σίγησαν και οι αγορές ανέβαλαν τους πανηγυρισμούς. Οι ιθαγενείς δεν έστησαν χορό. Μόνο κάποιοι ελάχιστοι έσπευσαν να πιάσουν το χέρι του πρωθυπουργού και να τον συγχαρούν για τη μεγάλη επιτυχία και να στείλουν την εικόνα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κρύβεται αλλά τολμάει να βαδίζει ανάμεσα στο λαό… Και ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει… Έφθασαν ήδη τους 98! Αλλοίμονο από εκείνους που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους…
ΜΑΤ

 

Υστερεί στα έσοδα!
Mια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για το Δημοτικό Ραδιόφωνο κάνει η παράταξη «Γιάννενα Τώρα». Ενώ έχει καλές εκπομπές και αξιόλογο δημοσιογραφικό προσωπικό, υστερεί σημαντικά στα έσοδα, όπως αναφέρει. Έτσι, από τα 200.000 ευρώ που είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός του, το Ραδιόφωνο χρηματοδοτείται από τον Δήμο με 180.000 ευρώ και τα ίδια έσοδά του δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ! Αυτό είναι θέμα! Η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα έχει ήδη εκφράσει την άποψη ότι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, το Δημοτικό Ραδιόφωνο πρέπει να απορροφηθεί από το Πνευματικό Κέντρο, αλλά ουδείς από τη Δημοτική Αρχή απάντησε!
Α.

 

Για τα Κληροδοτήματα…

 Αν και ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα, σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει με θέμα τα κληροδοτήματα του Δήμου και την ακίνητη περιουσία τους, τα Αγαθοεργά Καταστήματα και τις σχολικές περιουσίες, αφού κατά την τελευταία συνεδρίασή του κατατέθηκε σχετικό αίτημα απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Τώρα, τι θα βγει από τη συζήτηση, κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα και πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Πάντως, κάτι φαίνεται να κινείται γενικά με τα Κληροδοτήματα και καλώς συμβαίνει αυτό!
Κ.Α.

Η «ηρωική» έξοδος…
 Δεν ξέρω πόσο «ηρωική» θα είναι η έξοδος από τα μνημόνια τώρα που τέλειωσε και ο Αύγουστος του 2018! Σ’ αυτή την ημερομηνία θα γίνονται πολλές αναφορές και τώρα και τα επόμενα χρόνια. Όταν θα τελειώσουν οι πανηγυρισμοί και φθάσουμε στο δια ταύτα τότε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Θα μάθουμε στην πράξη και αν τελειώσαμε από τα μνημόνια ή αν αυτά μας τελείωσαν ελέγχοντάς μας για πολλά χρόνια μετά την έξοδο και επιβάλλοντάς μας τις γνωστές μεθόδους που επέβαλαν και στις άλλες χώρες που πέρασαν από τα μνημόνια και οι παρενέργειες ταλαιπώρησαν τους λαούς για πολλά χρόνια μετά. Για να μην πούμε ότι θα επανέλθουν με πρώτη ευκαιρία αυτοί οι …θεόσταλτοι άνθρωποι που επιβάλλουν τις πρακτικές τους σε κάθε χώρα απ’ την οποία θα αποκομίσουν κέρδη!

Τι ξέρει ο SPIEGEL;
 Κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς ο SPIEGEL! Για να έχει ως τίτλο «Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει» κάτι παραπάνω από εμάς γνωρίζει. Και όπου να ‘ναι εμείς θα μάθουμε και στην πράξη πώς θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα. Βλέπεις, το να βγαίνεις από τα μνημόνια αλλά να εξακολουθούν να σε επιτηρούν κάθε τρεις μήνες αυτό δεν είναι κάτι που δεν του δίνεις σημασία. Ούτε είναι μικρής σημασίας το ότι η Ελλάδα βγαίνει έχοντας ένα μεγάλο φορτίο χρέους που πρέπει να αποπληρώνει από αυτά που υποτίθεται ότι θα της περισσεύουν αφού φροντίσει να λειτουργούν οι υπηρεσίες του κράτους εξυπηρετώντας ουσιαστικά τους πολίτες. Κι ακόμη το να βγαίνεις από τα μνημόνια σημαίνει μόνο ότι σταματάει ο φθηνός δανεισμός και δανείζεσαι από αλλού.

Έκαναν νέες διατριβές!
 Έπεσαν σε βαθειά σκέψη οι οικονομολόγοι με τους μεγάλους τίτλους σπουδών και τους δώσαμε την ευκαιρία να μελετήσουν ενδελεχώς την ελληνική περίπτωση για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την επόμενη «διάσωση»! Πάντως κατάφεραν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια άλλη χώρα που δεν θα μοιάζει μ αυτή που γνωρίζαμε πριν μας ανοίξει τις αγκάλες του το ΔΝΤ! Εξάντλησαν όλη τη σκληράδα τους στους Έλληνες πολίτες. Συνεδρίαζαν κατ επανάληψη, έδιναν εντολές στους Έλληνες αξιωματούχους και για καλή τους τύχη μετά το 2015 συνεργάστηκαν με μία ελληνική κυβέρνηση που δεν τους είπε ούτε ένα ΟΧΙ! Και δεν ήταν μόνο τα πρωτοκλασάτα στελέχη που έδειξαν τόση κατανόηση στις εντολές που έπαιρναν. Ήταν και οι 153 της Βουλής που έλεγαν πάντα ΝΑΙ…

Ελληνικό παράδειγμα…
= Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που επέβαλαν σ’ εμάς, ομολογούν ότι είναι το σκληρότερο που επέβαλαν σε ένα λαό. Θα το έχουν για παράδειγμα όταν τους ζητηθεί να επέμβουν στη διάσωση άλλων χωρών. Μέχρι το 2060 υποτίθεται ότι θα αποπληρώνουμε τα σημερινά χρέη. Τι θα γίνει με αυτά που θα προστίθενται από δω και πέρα δεν τους ενδιαφέρει. Εκείνοι δεν θα ζουν στη φτώχεια. Ο ελληνικός λαός θα πληρώνει τη νύφη. Αυτοί είναι καλοπληρωμένα στελέχη που δίνουν εκ του ασφαλούς οδηγίες «διάσωσης». Το περίεργο είναι ότι ξέρουν πως είναι αδύνατο να αποπληρώνει η χώρα μας τα χρέη της αν δεν ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία… Και η ανάπτυξη είναι για μας όνειρο θερινής νυκτός!
Θεανώ Βλάχου