ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Απάντηση για το ΚΕΠΑ…
 Κάθε πρόβλημα έχει τελικά δύο πλευρές και το ίδιο ισχύει και για τις ουρές στο ΚΕΠΑ Ιωαννίνων, τις οποίες σχολίασε χθες η στήλη. Υπάρχουν ραντεβού κι αυτά ορίζονται ανά τέταρτο, με τα οποία γίνεται η εξέταση πολιτών με αναπηρία από την επιτροπή στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Ιωαννίνων, διευκρίνισε στη στήλη ο Διευθυντής του υποκαταστήματος Νίκος Γρηγορίου, με αφορμή τη χθεσινή σχετική διάδοση. Η Επιτροπή, αποτελούμενη από γιατρούς που έρχονται από άλλες περιοχές, βλέπει 20 – 25 περιστατικά την ημέρα…

Είναι πολύς ο κόσμος!
 Ωστόσο, όπως μας είπε ο κ. Γρηγορίου, πέρα από το γεγονός ότι το ΚΕΠΑ εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο, δηλαδή σε πρωτοβάθμιο επίπεδο τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων (πλην σωμάτων ασφαλείας) του Νομού Ιωαννίνων και σε δευτεροβάθμιο αντίστοιχα όλης της Ηπείρου, της Κέρκυρας και της Λευκάδας, έρχονται εμβόλιμα και πολίτες που για διάφορους λόγους δεν έχουν ραντεβού και μένουν μακριά, οι οποίοι και εξυπηρετούνται! Τόνισε δε πως συνωστισμός δημιουργείται και λόγω όσων εξετάζει η Επιτροπή Ανικανότητας δίπλα στο ΚΕΠΑ, η οποία ασχολείται με χορήγηση μακροχρόνιων αδειών. Δεκτά όλα αυτά… Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και συνδέεται γενικότερα με τη δομή του συστήματος που ονομάζεται ΕΦΚΑ!
Κ.Α.
Αργεί η αναγνώριση…
 Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο εντοπισμός, όχι, όμως, και η αναγνώριση των οστών των πεσόντων στο έπος του '40 στα βορειοηπειρωτικά βουνά. Οι αναζητήσεις – εκταφές άρχισαν από τον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας και συνεχίζονται. Τα οστά βρίσκονται, αλλά καθυστερεί η αναγνώριση, γιατί χρειάζεται ταυτοποίηση - DNA στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και προσέλευση των ενδιαφερομένων.
Η. Μ.

Αναζητείται η ανάπτυξη…
Για να φθάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης θα χρειαστεί η συνεργασία πολλών φορέων. Και η κυβέρνησή μας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να σκέφτεται ποια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσει για να ξεκινήσει αυτή η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα φέρει και τις θέσεις εργασίας. Ακούσατε εσείς να ζήτησε κάποια ελληνική κυβέρνηση τη συνεργασία των επιμελητηρίων; Κάτι περισσότερο ξέρουν τα μέλη τους από οικονομία. Πάντως κάτι περισσότερο και από τον πρωθυπουργό και από πολλούς υπουργούς. Αλλά δεν τους ρωτάνε. Τι φοβούνται; Τον ανταγωνισμό των ιδεών; Και η πράξη πού βρίσκεται; Στα αζήτητα.
ΜΑΤ

Θέλουν, αλλά μπορούν;
Ότι θέλουν να συνεργαστούν οι παρατάξεις τους στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου οι Κώστας Μπασιούκας και Γιώργος Ζάψας είναι κάτι που ούτε χθες το αρνήθηκαν, το αντίθετο μάλιστα! Το θέμα είναι όμως τα κόμματα στα οποία εκείνοι πρόσκεινται τι θα πουν. Για παράδειγμα, όπως σωστά επισήμανε στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στους ΟΤΑ, αν οι αυτοδιοικητικές κάλπες στηθούν πριν τις εθνικές, τα κόμματα θα θελήσουν να μετρήσουν δυνάμεις και στην Περιφέρεια Ηπείρου. Αν στηθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές, μάλλον θα είναι πιο εύκολη η συνεργασία ανάμεσα στην «Ήπειρο της Ανατροπής» και τη «Συμμαχία Ηπειρωτών». Ίδωμεν…
Κ.Α.

Τεχνητή πτώση…

Τσίπρας και οι περί αυτόν αναφωνούν ότι έπεσε η ανεργία! Το ίδιο και ο αντίλαλός τους  στα κρατικά ΜΜΕ! Ποια ανεργία μειώθηκε; Με την όλο και περισσότερο αυξανόμενη μερική απασχόληση, με την πενιχρή αμοιβή και με την εκ περιτροπής εργασία βρήκαν τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα; Αλλά πού να το καταλάβουν αυτοί που έχουν και πλήρη απασχόληση και καλοαμoιβόμενη και με πρόσθετα προνόμια. Αυτά τα λένε στους ανέργους που δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα και στους εργαζόμενους που βιώνουν καταστάσεις απελπισίας. Και αν ζητήσουν τη βοήθεια των γονιών τους για να τους φιλοξενήσουν στερούνται των κοινωνικών βοηθημάτων αλλά και αν τους δώσουν  οικονομική βοήθεια απ’ το υστέρημά τους πρέπει να πληρώσουν φόρο! Μιλάμε για πολιτική αλά ελληνικά…
Θ.

Και πάλι απ’ την αρχή…
Όλα τα σχέδια των οικονομικών παραγόντων στοχεύουν διαρκώς στη ριζική ισοπέδωση και στην αναδημιουργία. Η φάση που περνάμε με την εισαγόμενη στην Ευρώπη κρίση σε τι αποβλέπει; Τι θα γκρεμίσουν και πώς θα το φτιάξουν πάλι; Σε ποιο μοντέλο θα καταλήξουν; Το ξέρουν τώρα ή ψάχνουν για νέες καταστάσεις που τώρα τις μελετούν; Το ελληνικό χρέος το έκαναν κεντρικό σημείο των μεθοδεύσεών τους, ενώ φωνάζουν τα δυσθεώρητα χρέη των ΗΠΑ. Μας επέβαλαν τα capital controls για να προστατεύσουν τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ενώ κρατάνε προστατευμένες τις γερμανικές τράπεζες  και σιωπούν για την κατάσταση της DEUTSCHE BANK! Εμείς δεν ξέρουμε οικονομικά γι’ αυτό τρομάζουμε από τις φήμες που διαρρέουν…

Προς ριζική ισοπέδωση!
 Αυτοί που ελέγχουν την οικονομική ζωή φαίνεται πως τώρα στοχεύουν στη ριζική ισοπέδωση προκειμένου να δημιουργήσουν το καινούργιο και ίσως διαφορετικό. Τους ξέφυγε η κατάσταση ή ήταν μεθοδευμένη η πτώση; Και τελικά ποιοι κινδυνεύουν και ποιοι ωφελούνται; Τα ονόματα που ακούμε κάποιων μεγιστάνων του πλούτου τι ρόλο παίζουν; Κάποιος δραστηριοποιείται και στα Βαλκάνια κάνοντας επίδειξη πλούτου. Και αν πράγματι η διαφθορά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία,  τότε στην Ελλάδα τι ακριβώς συμβαίνει; Για να μάθουμε την αλήθεια δεν εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς και οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες μεθοδεύουν τις εξελίξεις κατά το συμφέρον τους. Σιγά να μην υπολογίζουν τη φτωχοποίηση των λαών…

Τα ίδια Παντελάκη μου…
 Είναι γνωστό ότι οι πιο σημαντικές συμφωνίες ιδιωτικοποιήσεων υπογράφονται πάντα εν μέσω οικονομικών κρίσεων, πραγματικών ή μεθοδευμένων. Τι συνέβη στην Ελλάδα δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε επακριβώς. Πάντως είναι ολοφάνερο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου βρίσκονται στο επίκεντρο των αποφάσεών τους. Οι εκπρόσωποι των «σωτήρων μας» είναι ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους και η ελληνική κυβέρνηση προκλητικά υποχωρητική. Κι ενώ ακούς ότι το Υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ και το ΔΝΤ  απαιτούν να γίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό οι ιδιωτικοποιήσεις στις χώρες που πλήττονται από κρίσεις αυτή την πρακτική τη βιώνεις στη χώρα σου και αδυνατείς να αντιδράσεις. Όλα θεωρούνται ως φυσική εξέλιξη του ελληνικού προβλήματος.

Έχει διαφορά;
Τελικά φαίνεται ότι ο οικονομικός πόλεμος αντικαθιστά τη δικτατορία! Αλήθεια πόση διαφορά έχουν σήμερα αυτά που μας επιβάλει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με αυτά που θα μας επέβαλε μια δικτατορία; Στη Βολιβία το «πρόγραμμα» εφαρμόστηκε από μία κεντροαριστερή κυβέρνηση. Και φαίνεται ότι τις προτιμά το ΔΝΤ γιατί πιο εύκολα επιβάλει τις εντολές του. Και πάντα κάποιοι ωφελούνται. Στο Μεξικό έθεσαν ως όρο την άμεση πραγματοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων και έτσι δημιούργησαν 23 νέους δισεκατομμυριούχους. Στην Ελλάδα των μνημονίων ποιος ξέρει για ποιους δουλεύει το όλο σύστημα. Ποια θα είναι τα νέα τζάκια;  Ίσως τους μάθουμε εν καιρώ….
Θεανώ Βλάχου