ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Aναγκαία η Τροχαία!..
Ειδικά τα Σαββατοκύριακα με τον καλό καιρό που καταφθάνουν στα Γιάννενα κατά δεκάδες τα τουριστικά λεωφορεία φέρνοντας μαθητές, συλλόγους, ΚΑΠΗ κλπ, η Τροχαία θα πρέπει να έχει διαρκή παρουσία στην Παραλίμνιο, ώστε να μην προκαλούνται κυκλοφοριακό κομφούζιο, εκνευρισμός, ταλαιπωρία των πολιτών κλπ. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε στη στήλη φίλος αναγνώστης, ο ίδιος δεν είδε επί διήμερο ούτε έναν τροχονόμο στον Μόλο! Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουν πού να πρωτοπάνε οι αστυνομικές αρχές, όμως είπαμε: Ειδικά τέτοιες μέρες η παρουσία τους στην Παραλίμνιο είναι απολύτως αναγκαία. Αλήθεια, εκείνη η Δημοτική Αστυνομία πού βρίσκεται;
K.A.
Ακόμη περιμένουν!
Άλλο και τούτο: Πέντε μήνες περιμένουν οι κάτοικοι του Λούρου το επίδομα των 1.000 ευρώ για την αντικατάσταση των οικοσκευών τους, που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε το ποσό, δεν το εγκρίνει όμως η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι πλημμυροπαθείς υποστηρίζουν ότι εξαντλείται στην περίπτωσή του η τυπικότητα, αλλά ό,τι και να συμβαίνει πρέπει να βρεθεί λύση.
Ν.
Καλή αρχή…
Μαθητές φυτεύουν δένδρα στο αισθητικό δασύλλιο της πόλης μας με τη συνεργασία του τμήματος πρασίνου του Δήμου και του Δασαρχείου Ιωαννίνων. Μετά τη δενδροφύτευση ακολούθησαν ομαδικές δραστηριότητες… Αν ξεκινήσει η ευαισθητοποίηση  από τη νέα γενιά υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν πολλά από τα κακώς κείμενα και στην πόλη μας. Καλή αρχή λοιπόν… Περιμένουμε και άλλες πρωτοβουλίες που θα κινητοποιήσουν και τους κατοίκους… Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.
Θ.
Βγήκε ο διαγωνισμός!
Στον… αέρα βγήκε από τον Δήμο Ιωαννιτών ο διαγωνισμός για την ανέγερση νηπιαγωγείου στον χώρο όπου βρίσκονταν παλιότερα οι στρατιωτικοί φούρνοι, στην οδό Ελένης Ζωγράφου, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τον σκοπό αυτό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου 1.780.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά θα αντληθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου. Η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών λήγει στις 23 Μαΐου. Αυτό είναι πράγματι ένα καλό έργο για την πόλη καθώς στο νέο αυτό νηπιαγωγείο θα φιλοξενούνται περίπου 50 Γιαννιωτόπουλα σε ετήσια βάση.
Κ.Α.

Καταπολέμηση... διαπλοκής!
Μεταξύ των διατάξεων που καταργεί ο "Κλεισθένης" για την αυτοδιοίκηση, είναι και η «απελευθέρωση» της προεκλογικής περιόδου, που με τον "Καλλικράτη" ήταν ένα μήνα προ των εκλογών. Αυτός κι αν είναι "εκσυγχρονισμός" και ο ορισμός της... διαφάνειας. Όποιος έχει χρήματα (ή ματσωμένους υποστηρικτές) θα μπορεί να αρχίζει ένα χρόνο πριν τον προεκλογικό αγώνα, με αφίσες, διαφημίσεις, εκδηλώσεις κλπ. Όποιος δεν έχει, ας μένει στην άκρη. Η καταπολέμηση της διαπλοκής αλά ΣΥΡΙΖΑ!
Ν.

Νότα αισιοδοξίας…

Μια νότα αισιοδοξίας δίνουν οι Paguristas κάθε φορά που δραστηριοποιούνται. Οι ευαισθησίες τους για το περιβάλλον μπορούν να αλλάξουν παγιωμένες νοοτροπίες. Αν ο Δήμος μόνος του αδυνατεί να καθαρίσει τα «πλαστικά στολίδια» κάτω από τον τοίχο στην Ακτή Μιαούλη ή αλλού, ας ζητήσει τη συνεργασία συλλόγων και οργανώσεων αλλά και των κατοίκων. Η απαλλαγή από τα πλαστικά είναι ευθύνη όλων μας. Μόνα τους δεν έφθασαν να κοσμούν όλη την παραλίμνια ζώνη. Κάποια χέρια απόθεσαν εκεί ό,τι τους περίσσευε. Η αδιαφορία τόσων χρόνων θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει…
Θ.

* * *

Τους έμεινε αξέχαστη!
Έμεινε αξέχαστη η φιλοξενία που προσφέραμε στο κουαρτέτο! Καλοπερνούσαν στο Χίλτον και εμείς πληρώναμε. Και τώρα; Πώς θα ζήσουν χωρίς εμάς; Μίλησε ο Τσακαλώτος για παρακολούθηση τέσσερις φορές κάθε χρόνο, αντί για δύο και ξεσηκώθηκαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ! Πολύ φοβάμαι ότι τα δωμάτια στο Χίλτον έχουν κλειστεί για 98 χρόνια που θα κλείσει και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Από τις επιτηρήσεις ξέφυγε η Ισπανία που μάζεψε πόρους και ξεπλήρωσε τα χρέη της. Τώρα βρίσκονται στο 75% ενώ το δικό μας χρέος θα ξεπεράσει τα 193%! Βλέπεις εδώ ξοδεύουμε τεράστια ποσά για Βουλή, κυβέρνηση και λοιπούς παρατρεχάμενους αντί να μαζέψουν πόρους και να ελαφρύνουν το χρέος ώστε να απελευθερώσουν τη χώρα από τους δυνάστες της…
Είναι αδύνατο…
Εδώ προσπαθούν να μαζέψουν πόρους στύβοντας τον Ελληνικό λαό. Δεν θα υπάρξει λύση ακόμη κι αν του τα πάρουν όλα! Εδώ θα είναι οι επιτηρητές μας που θα προσπαθούν να αρπάξουν ό,τι καλύτερο έχουμε. Όσα και να πει η κυβέρνηση ο Αύγουστος είναι κοντά και θα μάθουμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος! Εξ άλλου τα σκληρά μέτρα που ακολουθούν τα έχει υπογράψει όλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η μείωση του αφορολόγητου θα γίνει ο εφιάλτης μας ενώ όσοι πάρουν στα χέρια τους νέες συντάξεις θα εκπλαγούν δυσάρεστα. Τόσα χρόνια είχαν κρατήσεις και τώρα που έφθασε η ώρα να ξεκουραστούν δεν θα μπορούν  να επιβιώσουν. Και εκείνοι που νόμισαν ότι τελειώνουν οι περικοπές στις συντάξεις μόλις εξομοιώσουν παλαιές και νέες συντάξεις θα μάθουν την αλήθεια…
Μεγάλες αλλαγές…
Παραδέχθηκε ο Τσίπρας στον Γιούνκερ ότι έκανε αλλαγές στην επίπλωση και στις κουρτίνες στο Μαξίμου! Γιατί να μη κάνει; Μήπως από την τσέπη του θα τα πλήρωνε; Κάποτε η σύζυγος του Σαρτζετάκη τα άλλαξε όλα στο Προεδρικό Μέγαρο… Είπε ακόμη στον Γιούνκερ ότι έκανε αλλαγές και στη χώρα! Και αυτές ήταν ανέξοδες για τον ίδιο! Αυτές τις χρέωσε στο λαό που δεν ξέρει πού κοιμάται και πώς ξυπνάει. Τον καταδιώκουν οι κάθε είδους φόροι που έγιναν ο εφιάλτης των απλών Ελλήνων. Στη χώρα δεν άλλαξε την επίπλωση αλλά άλλαξε τα φώτα των πολιτών… Πώς να μην τον ευγνωμονούν και πώς να μη  παρακαλάνε το Θεό να τους κόβει μέρες και να δίνει χρόνια σ’ αυτόν τον τόσο επιτυχημένο ηγέτη… Τέτοιος δεν ξαναπέρασε από τον τόπο!
Μας μπέρδεψαν!..
Πήραμε ή δεν πήραμε τις δύο φρεγάτες από τη Γαλλία; Μας τις έδειξαν να πλέουν και στο Αιγαίο… Άλλα λέει ο Κουβέλης, άλλα ισχυρίζεται ο Καμμένος και μάλιστα μπροστά στον Κουβέλη. Επανέρχεται ο Κουβέλης και λέει ότι αυτά τα συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον Μακρόν και μάλιστα μίλησαν όχι μόνο για δύο αλλά για τέσσερις φρεγάτες… Και κάποιοι πικρόχολοι είπαν ότι δεν κατάλαβε ο Τσίπρας τι συζήτησαν με τον Μακρόν επειδή η συζήτηση έγινε στα Γαλλικά! Αν αυτό αληθεύει τότε τι την ήθελε και δεύτερη ξένη γλώσσα; Τόσες γκάφες έκανε στα Αγγλικά… Βλέπεις, τα κείμενα των μνημονίων που ξεπερνούσαν τις χίλιες σελίδες ήταν γραμμένα στα Αγγλικά… Ψήφιζαν χωρίς να γνωρίζουν!
Θεανώ Βλάχου