ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Παρέμβαση Κ. Τασούλα…
Ο Γιαννιώτης βουλευτής, πρ. Υπουργός  Κώστας Τασούλας, έβαλε και πάλι το… χέρι του. Για  την αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ματσούκι Βορείων Τζουμέρκων με την απουσία δασκάλου στο σχολείο, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με το γραφείο του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και ζήτησε να προκηρύξει εκ νέου θέση αναπληρωτή δασκάλου. Βέβαια οι προηγούμενες απόπειρες δεν ευδοκίμησαν, αφοί οι δάσκαλοι που κλήθηκαν να αναλάβουν την θέση, χρησιμοποιώντας τα… δικαιώματα που τους παρέχει ο Νόμος, απέφυγαν τον διορισμό τους.
Μακάρι, εάν ο Υπουργός προκηρύξει τελικά και πάλι την θέση, να υπάρξει αυτή τη φορά θετική έκβαση και να λυθεί το πρόβλημα με τους μικρούς μαθητές.
Ε.
Kι άλλες γραμματείες…
Σαν να μην έφθαναν οι γραμματείες που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους, δημιούργησαν κι άλλες. Κάθε γραμματεία και ένας στρατός «ημετέρων» βρίσκει απασχόληση και καλές αποδοχές! Να ένας τρόπος να μειώσουν τα έξοδα του κράτους.  Ένας γενικός διευθυντής σε κάθε υπουργείο, μόνιμος υπάλληλος καριέρας, με τα ανάλογα προσόντα, που δεν θα αλλάζει όταν αλλάζει η κυβέρνηση. Ας κάνουν έναν προϋπολογισμό χωρίς τις γραμματείες και θα μάθουμε πόσα χρήματα θα εξοικονομήσουμε για να πάνε στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια και την πρόνοια. Μέχρι που να το αποφασίσουν εκείνοι που κρατικοποιούν το κόμμα τους και κομματικοποιούν το κράτος ποιος ξέρει πόσα τέρμινα θα περάσουν και πόσους φόρους θα μας φορτώσουν ακόμη…
Θ.
«Ντόρος» λόγω Καμίνη!
«Ντόρο» ξεσήκωσε τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς ανακοίνωση με υπογραφές στήριξης του Γιώργου Καμίνη. Κι αυτό γιατί στη λίστα είχαν συμπεριληφθεί τα ονόματα γνωστών Γιαννιωτών που δεν… γνώριζαν ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων και έγιναν… Τούρκοι! Αν πρόκειται για κόλπο του στρατοπέδου Καμίνη προκειμένου να κερδίσει ψήφους, είναι και παλαιοκομματικό και απαράδεκτο ως πρακτική εν έτει 2017!
Κ.Α.
Έπεσε στη θάλασσα…
Kαλά στην υγεία του είναι  ο νεαρός άνδρας, που έπεσε στη θάλασσα πριν δέσει το καράβι που ερχόταν από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της λιμενικής αρχής, αλλοδαπός, επιβάτης πλοίου, εκατό μέτρα περίπου πριν την πρόσδεσή του  στο λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, βρέθηκε στη θάλασσα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν αμέσως, στελέχη της ελληνικής ακτοφυλακής περισυνέλεξαν χωρίς καθυστέρηση τον άνδρα και του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Αφού σώθηκε, πάλι καλά…
H.Μ.

Ξενοδοχείο…
Τελικά, ισχύουν οι φήμες! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, το επιβλητικό αρχοντικό Γκολέτση στην οδό Φ. Τζαβέλλα που εδώ και χρόνια παραμένει εγκαταλειμμένο, θα αποτελέσει τμήμα νέου πολυτελούς ξενοδοχείου που θα χτιστεί στο κέντρο της πόλης! Το κτίριο είναι διατηρητέο και θα μείνει ως έχει, αξιοποιούμενο ως ρεσεψιόν και εστιατόριο του ξενοδοχείου, τα δωμάτια του οποίου θα είναι σε πτέρυγα που θα χτιστεί στον χώρο ακριβώς πίσω από το αρχοντικό. Οι σχετικές αρχιτεκτονικές μελέτες προχωρούν και… υπομονή! Πάντως, η νέα χρήση θα σώσει οριστικά το κτίριο από τη φθορά του χρόνου που του έχει προξενήσει τόσες ζημιές…
Κ.Α.

Αχάριστοι Τσάμηδες!..

Καταπέλτης ο ερευνητής Στήβενς Σμιθ για τους "Τσάμηδες"! Τους χαρακτηρίζει "αχάριστες γενεές". Στο κείμενό του, που αποτελεί στην ουσία έκθεση των πραγματικών γεγονότων, αποκαλύπτει αλήθειες, που παρασιωπούνται.
Αναφέρει συγκεκριμένα: "Το Ελληνικό Κράτος τους παρείχε αφειδώς τα αγαθά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού, χαρακτηριστικά γνωρίσματα, εξάλλου, της Ελληνικής Φυλής. Είναι δε αναρίθμητες οι ενδείξεις ευνοίας, αγάπης και στοργής του Ελληνικού Κράτους προς αυτούς. Παρόλα αυτά, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και τους εκ παραδόσεως φιλελεύθερους θεσμούς της χώρας μας, συνέχιζαν τις αδιάλειπτες συνωμοτικές τους ενέργειες δια την ενσωμάτωση της Θεσπρωτίας στην Αλβανία".
Άλλα σχόλια επ’ αυτού περιττεύουν…
H.M.

* * *

Πολλών ταχυτήτων…
Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση αλλιώς τα υπολόγιζε  και αλλιώς τα βρήκε! Κι ενώ ο πρωθυπουργός άρχισε να συμβιβάζεται με όλους και με όλα, υπουργοί και βουλευτές του χαρακτήριζαν τη συμφωνία που υπέγραψε μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευσης ως συνθηκολόγηση. Μέχρι που να προκηρύξει τις εκλογές του Σεπτέμβρη συνέχιζε να κυβερνά χωρίς την εμπιστοσύνη υπουργών και βουλευτών. Τα βρήκε σκούρα! Τόσες αντιδράσεις δεν τις περίμενε. Βλέπετε, ο ίδιος το θεώρησε φυσικό να συνθηκολογήσει προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία αλλά υπήρχαν και στελέχη που προτιμούσαν να είναι συνεπή παρά να δώσουν γη και ύδωρ για να κρατήσουν τις καρέκλες τους. Και τότε πήρε την απόφαση να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι και έβγαλε εκτός εκείνους που τον ενοχλούσαν.
Δεν μπορεί να μη γνώριζε!
Είναι αδύνατο να μη γνώριζε τι είναι εφικτό και τι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει. Γιατί αν πράγματι δεν το γνώριζε τότε βιάστηκε πολύ να διεκδικήσει την εξουσία. Είχε χρόνο για να το κάνει. Δεν ήταν ανάγκη να επιμένει τόσο μέσα στην κρίση και μάλιστα όταν άρχισε να φαίνεται η ανάκαμψη. Μας γύρισε πίσω και αυτό εμείς  το πληρώνουμε και θα το πληρώνουμε πολύ ακριβά ενώ εκείνος έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών όσο κι αν κάνει ότι όλα βαίνουν καλώς.  Πάντως κατάφερε να κρατήσει εκείνους που ψηφίζουν σε όλα ΝΑΙ ώστε να μη κινδυνεύει η καρέκλα του και που παρά τις αντιδράσεις των 53 η ομάδα είναι συμπαγής. Τι κι αν έκαναν τις κολοτούμπες τι κι αν αποδέχονται όλες τις απαιτήσεις των δανειστών  η ομάδα δεν χαραμίζει την εξουσία της…
Τόσες αλλαγές…
Άλλαξε τόσο ο Τσίπρας τα χρόνια που κυβερνάει. Άλλα είπε, άλλα υποσχέθηκε, άλλα αποκήρυττε και άλλα αποδέχεται σήμερα. Θα το φανταζόταν κανένας ότι θα πήγαινε στην αυλή της Μέρκελ ή του Τράμπ  για τους οποίους εξέφραζε απέχθεια και θα ζητούσε την εύνοιά τους; Βιάστηκε να δηλώσει τη στήριξή του σε υποψηφίους της Γερμανίας και της Γαλλίας που δεν εξελέγησαν! Πώς καταφέρνει τώρα και ζητάει την υποστήριξή εκείνων που επέλεξαν οι λαοί τους; Είχε κάποιο λόγο που βιαζόταν πάντα να πάρει θέση υπέρ υποψηφίων άλλων κρατών; Ήταν δική του δουλειά; Στις εκλογές για την Ελληνική Βουλή ποιοι αρχηγοί κρατών παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου; Αυτοί ξέρουν πως όποιον εκλέξουν οι λαοί με αυτόν και θα συνεργαστούν.
Γεύση… καταστροφής!
Λέτε να επέλεξε την καταστροφική πορεία των πρώτων μηνών της διακυβέρνησής του ώστε να ζητήσει από τους δικούς του να επιλέξουν μια κακή συμφωνία αντί για την καταστροφή; Έδωσε σε όλους μια γεύση καταστροφής. Τρομοκράτησε λαό, κόμματα, και όλα τα στελέχη του ώστε να δεχθούν αυτό που εκείνος ήταν πιθανότατο να το γνώριζε από την αρχή. Απλά ήθελε να έρθει μόνο του. Αφού στο οπλοστάσιό του δεν ανήκει ούτε η συνέπεια, ούτε η ειλικρίνεια, λέει ότι σέβεται τη λαϊκή έκφραση αλλά διαγράφει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, είναι υπέρμαχος της δημοκρατίας αλλά αντί για πολιτικό διάλογο καταφεύγει σε ύβρεις προκειμένου να απαξιώσει τις διαφορετικές απόψεις και στη Βουλή.
Θεανώ Βλάχου