ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Πρόταση για τη λίμνη!
 Μία ενδιαφέρουσα επισήμανση έκανε στη στήλη φίλος αναγνώστης και αξίζει να τη μεταφέρουμε. Όπως μας είπε, τώρα που η στάθμη της λίμνης έχει υποχωρήσει τόσο πολύ, μήπως είναι ευκαιρία να καθαριστούν οι όχθες τριγύρω από το ίζημα που έχει βγει στο φως; Λογικά όλο αυτό το «γκρι» υλικό, ειδικά στις όχθες κατά μήκος του πεζόδρομου, αλλά και απέναντι, από τη μεριά της Δουραχάνης, είναι γεμάτο ρυπαντικό φορτίο! Φυσικά θα απαιτηθεί δουλειά εβδομάδων από κάμποσα μηχανήματα, μπουλντόζες και φορτηγά, αλλά ίσως θα βοηθούσε τη λίμνη. Ας εξετάσουν οι αρμόδιοι το θέμα!
Κ.Α.
Και μέσα στις αυλές!
 Mπήκαν αγριογούρουνα και βοσκούσαν σε αυλή σπιτιού στη Μπράνια Φιλιατών! Kαι μάλιστα δεν τα πείραξε καθόλου η βιντεοσκόπησή τους! Ανενόχλητα κινούνταν και έσκαβαν το χώρο, αναζητώντας τροφή. Το σχετικό βίντεο ανέβηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τη Γιαννούλα Τσάλεση. Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων παρουσιάζει τεράστια αύξηση στη Θεσπρωτία και κυρίως στην ορεινή ζώνη. Στην αύξηση του πληθυσμού, καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα είναι υβρίδια, προέρχονται από διασταυρώσεις αγριογούρουνων με γουρούνια ελευθέρας βοσκής. Είναι φυσικά και η πλήρης εγκατάλειψη της ορεινής και ημιορεινής υπαίθρου, με συνέπεια τη μεγάλη δάσωση περιοχών, που ήταν πρώην αγροτικοί χώροι...
Η.Μ.
Κατά περίπτωση…
 Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων προσέφυγε στο ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό! Περίεργο δεν είναι που αυτή αλλά και άλλες οικολογικές οργανώσεις δεν έκαναν καμία κίνηση όταν μολύνθηκε ο Σαρωνικός από την πετρελαιοκηλίδα; Με τέτοιες μεροληπτικές τακτικές εκθέτουν τις οργανώσεις τους και υποβαθμίζουν τη δράση τους. Λέτε οι αντιδρώντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκουν παραθυράκια για να εμποδίζουν τις επενδύσεις αλλά φροντίζουν και να μη διαφοροποιούνται από την κύρια γραμμή που χαράζει ο μεταλλαχθείς αρχηγός τους; Αχ αυτή η καρέκλα….
ΜΑΤ

Όχι μόνο η ιλαρά…
 Λόγω ελλείψεως αντισωμάτων επανέρχεται στην Ελλάδα όχι μόνο η Ιλαρά αλλά και ο άρρωστος συνδικαλισμός στην ΕΡΤ! Αναγκάστηκε να παραιτηθεί και ο πρόεδρος της ΕΡΤ. Ποιος ξέρει τι αντιμετώπιζε ο άνθρωπος εκεί μέσα. Από τα κουσούρια είναι δύσκολο να απαλλαγεί ο συνδικαλισμός. Κάποτε γι αυτό το λόγο έπεσε μαύρο στην ΕΡΤ αφού ήταν οι συνδικαλιστές που εμπόδιζαν τον οποιαδήποτε εκσυγχρονισμό. Και αυτοί που παραιτούνται σήμερα υπερασπίστηκαν με κάθε μέσο το συνδικαλιστικό κατεστημένο που δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε αλλαγή. Η νοοτροπία του βολεμένου είναι εχθρός του καλύτερου… Θα μου πεις ότι τώρα οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κάνουν ότι μπορούν για να διαφημίζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Να δούμε θα τους βγει σε καλό; Πάντως εμείς αλλάζουμε κανάλι!
Θ.

Άμα το θες το μνημείο…
Άμα θέλεις να ‘χεις ένα μνημείο, πρέπει να φροντίζεις για τη συντήρησή του, διαφορετικά ενδέχεται να πάθει ό,τι και το γεφύρι της Πλάκας. Αυτό σκέφτηκαν προφανώς οι αρχές της Άρτας και τον τελευταίο καιρό προχωρούν σε εργασίες που αφορούν τον Άραχθο και το ιστορικό γεφύρι της πόλης. Σε πρώτη φάση, όπως είπε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασ. Ψαθάς στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, έγινε στο σημείο του μνημείου διάνοιξη της κοίτης του ποταμού στα 250 μέτρα, γιατί είχε περιοριστεί στα 50! Σήμερα εξελίσσεται η δεύτερη φάση των εργασιών, η οποία αφορά παρεμβάσεις θωράκισης του γεφυριού, που ωστόσο δεν έχει «τραυματιστεί» απ’ τα νερά του Αράχθου, όπως διαπίστωσαν μηχανικοί μετά από αυτοψία…
Κ.Α.

Νέοι Πρόεδροι…

Οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι σε μία σειρά Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξελέγησαν μετά από εκλογές και, κοιτώντας κανείς τα ονόματα, διαπιστώνει πως επικεφαλής σε όλα ανεξαιρέτως αναδείχθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες, με σημαντικό ακαδημαϊκό έργο και ερευνητική δράση. Ιδού λοιπόν οι νέοι Πρόεδροι ανά Τμήμα, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου και θα έχουν διετή θητεία: Φιλολογικό Ελένη Χουλιαρά – Ράιου, Ιστορίας – Αρχαιολογίας Ιωάννης Λώλος, Φ.Π.Ψ. Θεοχάρης Αθανασιάδης, Μαθηματικό Κων/νος Ζωγράφος, Φυσικό Παναγιώτης Κόκκας, Βιολογικών Εφαρμογών Πέτρος Μαραγκός, Παιδαγωγικό Δημοτ. Εκπαίδευσης Αναστάσιος Μικρόπουλος, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Αικατερίνη Πλακίτση, Επιστήμης Υλικών Αλκιβιάδης Παϊπέτης.
Κ.Α.
Δια στόματος Ντάισεμπλουμ…
 Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα έδωσε και συνέντευξη! Τι μας είπε; Ότι το 2014 η οικονομία άρχιζε να ανακάμπτει αλλά με τα γεγονότα του 2015 ήρθαμε πάλι πίσω! Μπράβο Αλέξη. Σου το χρωστάμε! Τέτοια επιτυχία είναι δύσκολο να την πετύχει πολιτικός αρχηγός. Δεν λέω! Μόνος σου δεν το πέτυχες. Είχες και το Γιάνη σύμβουλο και μαζί μας αλλάξατε τα φώτα… Μένει πάντα αναπάντητο το ερώτημα. Γιατί τότε βιαζόσουν να πάρεις την εξουσία; Οικονομικά δεν ήξερες, ο προκάτοχός σου και ήξερε και δούλευε νυχθημερόν για να φέρει το καράβι στα ίσια. Εσύ είχες… άλλες γνώσεις, άλλους ρυθμούς δουλειάς. Και τη διαφορά τη νιώσαμε. Μόνο που ξοδεύεις χρόνο προσπαθώντας να μπαλώσεις τις γκάφες σου ενώ έπρεπε σήμερα να είναι άλλες οι προτεραιότητές σου…

Δείχνει καταχαρούμενος!
Κάθε φορά που αναφέρεται στο ελληνικό ζήτημα δείχνει καταχαρούμενος. Ανακοινώνει τη συνέχιση της επιτροπείας και μετά το ’18 και χαίρεται. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να ασχολείται μαζί μας; Για να δούμε όμως. Μετά την απομάκρυνση του Σόιμπλε θα συνεχίσει ο Γέρουντ να παίζει ρόλο στα της Ευρώπης ή θα περιοριστεί στα όρια της πατρίδας του; Όσο για την ελληνική κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία για τις υπαναχωρήσεις της και για την αποδοχή μέτρων ακόμη και για μετά τη δική της θητεία.  Τέτοια μέτρα και χωρίς αντιδράσεις από το λαό είναι αδύνατο να περνούσαν με άλλη κυβέρνηση. Και αυτό βόλεψε τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ αφού μπορούσε να επιβάλει δυσβάσταχτα μέτρα και αυτά να γίνονται αποδεκτά από την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Μας θέλουν υπόδουλους!..
Θέλουν να μας έχουν χειροπόδαρα δεμένους για πολλά-πολλά χρόνια και καλύτερους συνεργάτες δεν θα μπορούσαν να βρουν. Βλέπεις το γνωρίζουν και εκείνοι ότι οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση στην Ελλάδα έχουν τόσο πάθος για την εξουσία που θα υπογράψουν ό,τι κι αν τους προτείνουν… οι μεγάλες δυνάμεις. Αντίσταση καμία. Και κάθε φορά που γίνεται λόγος για κάποια πιο φρέσκια αξιολόγηση νέα βάρη προστίθενται στον ελληνικό λαό. Τόσο συνεργάσιμη κυβέρνηση σα δύσκολο φαίνεται να την ξαναβρούν.  Έτσι, όχι μόνο ο κάθε Ντάισεμπλουμ θα τοποθετεί όσο το δυνατόν αργότερα τις εκλογές αλλά μπορεί και να τις αναβάλει επ’ αόριστον…

Προ των πυλών…
 Μοιάζει με εφιάλτη! Οι συνταξιούχοι σα να μη θέλουν να το πιστέψουν στέκονται απαθείς μπροστά σ’ αυτό που έρχεται. Ξέρεις τι σημαίνει μετά τις τόσες περικοπές να προστεθούν και οι περικοπές τριών ολόκληρων συντάξεων κάθε χρόνο από την εξομοίωση παλαιών και νέων συντάξεων; Και οι νέοι συνταξιούχοι που κατά χιλιάδες βρίσκονται στην αναμονή   τι σύνταξη θα πάρουν; Δούλεψαν τόσα χρόνια, κατέβαλαν όλες τις κρατήσεις και τώρα; Και βρίσκονται σε μεγάλη αναμονή και θα χάσουν μεγάλο μέρος απ αυτά που υπολόγιζαν να πάρουν. Κι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και κατεβάσουν το αφορολόγητο θα στερηθούν οι συνταξιούχοι ακόμη μία σύνταξη κάθε χρόνο… Και ο Αλέξης γραπώθηκε στο θρόνο του, ενώ ο Πάνος κρατάει με τα δόντια τη θέση.
Θεανώ Βλάχου