ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Ηπειρώτες Σπαρταθλητές!
Όποια… πέτρα κι αν σηκώσεις, τουλάχιστον έναν Ηπειρώτη θα τον  βρεις από κάτω! Μέχρι και στο «Σπάρταθλον», έναν από τους δυσκολότερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων παγκοσμίως, έναν υπερμαραθώνιο για λίγους, συμμετείχαν συμπατριώτες μας. Η στήλη «αλίευσε» δύο ονόματα φετινών Σπαρταθλητών εξ Ηπείρου. Ο λόγος για τον Μετσοβίτη Δημήτρη Χρόνη (φωτό) και για τον Συρακιώτη Χρήστο Κατσάνο που κατάφεραν να τερματίσουν επιτυχώς την απόσταση των 246 χιλιομέτρων. Μιλάμε για διαδρομή που ακολουθεί τα βήματα του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, ο οποίος στάλθηκε το 490 π.Χ. από την Αθήνα στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια για τον πόλεμο των Αθηναίων με τους Πέρσες. Ένα «μπράβο» στους δύο δρομείς μάλλον είναι πολύ λίγο…
Κ.Α.
Πού πήγε η Ανακύκλωση;
Την απορία του εκφράζει φίλος αναγνώστης προς τη στήλη για το γεγονός ότι αφαιρέθηκε αυτές τις μέρες το Κέντρο Ανακύκλωσης που λειτουργούσε εδώ και δύο περίπου χρόνια παραπλεύρως της Περιφέρειας Ηπείρου, στον πεζόδρομο μπροστά από τον παλαιό Τσοκάνη. Μάλιστα, γίνεται και αποκατάσταση του δαπέδου όπου αυτό είχε τοποθετηθεί (φωτό). Λογικά, σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για το πού θα λειτουργεί το κέντρο, γιατί δε μπορεί να καταργήθηκε. Αναμένουμε κι εμείς διευκρινίσεις…
Κ.Α.
Δεν ξέρει τι του γίνεται…
Αφού τα ταχτοποίησε όλα ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, μας βεβαίωσε για το σημαντικό έργο που κάνει το γραφείο που ίδρυσε εκεί, ξέχασε όμως να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους εργαζόμενους με μπλοκάκια που αναγκάστηκαν να τα κλείσουν αλλά το κράτος τους ζητάει προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά!  Το να μη ξέρει τι του γίνεται του Τσίπρα είναι φυσικό. Δεν φημίζεται για τις διοικητικές του εμπειρίες. Αλλά αυτοί που εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών δεν κατάλαβαν τις γκάφες τους;
ΜΑΤ
Την άφησε… κάγκελο!
Είσαι ακροδεξιός, έλεγε μία «προοδευτική» κυρία στον Άδωνη! Κι εκείνος τη ρώτησε: Μπορείτε να μου πείτε για τι ακριβώς με κατηγορείτε; Κι εκείνη είπε ένα σωρό αρλούμπες, αλλά δεν υπερασπίστηκε με στοιχεία τις κατηγορίες της. Βλέπεις, τα περί αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών ιδεών μας σκότισαν για πολλά χρόνια. Όλες οι ιδέες πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη, δηλαδή στην κυβερνητική πρακτική. Στη θεωρία λένε όσες αρλούμπες θέλουν… Τι έχουν να χάσουν; Την τσόχα ή τα ραφτικά; Η πράξη τους ξεγυμνώνει όλους… Και τότε καταλαβαίνεις. Όσο για τους φιλελεύθερους, αυτοί διαχρονικά ήταν ανίκανοι να υπερασπιστούν τις ιδέες τους.  Και η δική τους αδυναμία έδινε το προνόμιο στους  άλλους να αναπτύσσουν ένα σωρό ιδέες αλλά μόνο θεωρητικά…
Θ.
Ξέφραγο αμπέλι!..
Έχει παραγίνει το κακό στην οδό Μπιζανίου και συγκεκριμένα στο χώρο των παλιών ΚΤΕΛ Πρεβέζης όπου το κτίριο είναι κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι, σύμφωνα με φίλους αναγνώστες. Το γεγονός ότι τα τζάμια είναι σπασμένα και δεν υπάρχει η κατάλληλη περίφραξη ενθαρρύνει όσους ψάχνουν καταφύγιο για να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών αλλά και γενικότερα να προξενούν θόρυβο, ενοχλώντας τους κατοίκους. Ας ελπίσουμε να ιδρώσει το αυτί κάποιου αρμόδιου, ώστε να καθαριστεί ο χώρος, να περιφραχτεί και να γίνει η καθημερινότητα των κατοίκων στη γειτονιά πιο ομαλή και αδιατάραχτη!
Ν.Γ.

«Οργώνουν» την Ήπειρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών σε όλη την Ήπειρο, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Δήμους για να καλυφθούν όλες οι θέσεις νέων γεωργών που έχει στη διάθεσή της η περιοχή μας, ώστε να μην χαθούν τα χρήματα! Στις περισσότερες περιοχές μάλιστα η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλη, κάτι που σημαίνει ότι θέλουν να ενημερωθούν για τα προγράμματα, αλλά και να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κλάδος. (Οι φωτογραφίες από την ημερίδα στους Κωστακιούς Άρτας).
Ε.

* * *

Διαρκείς μεταλλάξεις…
Κάθε χρόνο και μια νέα μετάλλαξη! Θυμηθείτε τον Τσίπρα πριν από τις εκλογές του 2015! Επάνω στα τρακτέρ ή μπροστά στο κίνημα «δεν πληρώνω», ή όταν φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ή όταν εχθρεύονταν τους Κινέζους! Έχουν μαζευτεί τόσες ατάκες και τα βίντεο των μεταμορφώσεών του τον εκθέτουν. Κι εκείνος κάνει ότι δεν τον αφορούν. Πρώτη μετάλλαξη με το δημοψήφισμα, μετά τις δεύτερες εκλογές του ’15… ξεφόρτωσε το έμψυχο υλικό που τον ενοχλούσε με τις απαιτήσεις του και απαλλαγμένος από τα βαρίδια πήρε αγκαζέ τον Καμμένο και συνέχισε… Θα μου πεις, στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων χρειάζεται ένας πρωθυπουργός που να παριστάνει με επιτυχία τον αριστερό και αυτόν τον ανέδειξε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός… Ας πρόσεχε!
Kαι κάτι καινούργιο…
Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Ένα είναι σίγουρο και αποδεικνύεται από τα γεγονότα. Θα κάνει όσες μεταλλάξεις του χρειαστούν για να κρατήσει την καρέκλα. Η φράση του στη φετινή έκθεση της Θεσσαλονίκης «κάνετε κριτική σε ένα ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει» έπρεπε να μας βάλει σε σκέψεις. Πού το πάει και μέχρι πού θα μεταλλαχθεί ο ίδιος; Βιάστηκε να παρουσιαστεί ως φιλελεύθερος και φίλος των επενδύσεων και ο στενός του περίγυρος με μηνύματα εναντίον των επενδύσεων κράτησε τις ισορροπίες για να μη κακοκαρδίσουν το αριστερό ακροατήριο.  Και αν δεν αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα και αν οι θέσεις εργασίας μείνουν στο σημερινό επίπεδο και αν τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται σε τέτοιο βαθμό τότε όλα είναι μαύρα κι άραχνα για τον απλό λαό.
Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;
Είτε ο Τσίπρας επιμείνει στις αρχικές του θέσεις, είτε κάνει τις μεταλλάξεις που τον εξυπηρετούν κατά περίπτωση αν δεν δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα επενδύσεων εκείνος δεν έχει τίποτε να χάσει. Είτε είναι πρωθυπουργός της χώρας είτε εκλέγεται χωρίς σταυρό στο κοινοβούλιο δεν θα πεινάσει. Δεν θα εκπλαγούμε αν μέσω των γνωριμιών που απέκτησε δώσουν και σ’ αυτόν, όπως και σε τόσους άλλους πρώην μια καλοπληρωμένη θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό οργανισμό. Εμείς που θα μείνουμε στα ίδια πώς θα επιβιώσουμε; Και ιδιαίτερα πώς θα επιβιώσουν οι νεότερες γενιές; Γιατί κι αν ακόμη γίνουν τώρα δυο - τρεις αποκρατικοποιήσεις ή κάποιες αναθέσεις σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, που τις αποκαλεί «επενδύσεις», οι αναγκαίες θέσεις εργασίες δε θα υπάρξουν.
Πουλάνε όσο-όσο!
Πουλάνε την ΤΡΕΝΟΣΕ με πολύ χαμηλό τίμημα, όταν οι ίδιοι ξεσηκώνονταν επειδή μια άλλη κυβέρνηση θα την πουλούσε τουλάχιστον με οχταπλάσιο τίμημα. Τότε αυτοί ήταν στα κάγκελα! Τώρα χάρισαν και τα εκατοντάδες χρέη της και όλα τα θεωρούν καλά καμωμένα! Την επένδυση στο Ελληνικό την εμποδίζουν να προχωρήσει. Αυτή θα έφερνε πάμπολλες θέσεις εργασίας αλλά ο «φιλελεύθερος» πρωθυπουργός δεν συνειδητοποίησε ακόμη τη μετάλλαξή του. Έχει και τα βαρίδια δίπλα του και όλο κάνει πίσω. Τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης τις κρατικοποίησαν και φόρτωσαν σ’ εμάς τα βάρη της… Μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
Θεανώ Βλάχου