ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Ούτε κλωνάρι δε βρίσκουν!
 Είδος υπό… εξαφάνιση τείνει να γίνει το τσάι στα ορεινά σημεία του Δήμου Μετσόβου και συγκεκριμένα στο Περιστέρι της Δ.Ε Εγνατίας. Όπως μας πληροφόρησαν αναγνώστες, αλλοδαποί βοσκοί και άλλοι όχι απλώς το κόβουν, αλλά το ξεριζώνουν (!), με αποτέλεσμα όσοι βρέθηκαν στο βουνό για να μαζέψουν λίγο τσάι να μη βρίσκουν ούτε… κλωνάρι! Ας ελπίσουμε ότι το Δασαρχείο ή κάποιος άλλος αρμόδιος φορέας θα λάβει τα όποια απαραίτητα μέτρα για να μη «σβήσουν» το τσάι και άλλα αρωματικά φυτά από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Ν.Γ.

Κινήσεις πανικού!
Την ίδια ώρα που κόβουν την προσευχή από τα σχολεία χαρίζουν, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, τον ΕΝΦΙΑ στις μονές του Αγίου Όρους και από τα ακίνητά τους εκτός του όρους με …έκτακτη τροπολογία μέσα σε νόμο του Παππά για τα ΜΜΕ!  Την ίδια ώρα χτυπιέται ο πρόεδρος του «χαμόγελου του παιδιού» που βρίσκεται σε απόγνωση! Είναι αδύνατο να πληρώσουν αυτούς τους φόρους λέει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας! Κι αυτός του απαντά: «είναι συνταγματικό σας δικαίωμα, λόγω του έργου που προσφέρετε, να μη πληρώνετε αυτούς τους φόρους. Αλλά τα προστατευόμενα παιδιά σ’ αυτή την οργάνωση και στις άλλες παρόμοιες οργανώσεις δεν έχουν ακόμη ψήφο…
Θ.
Βρήκαν κι άλλη ευκαιρία!
 Αν είναι να προσλάβουν τα «δικά τους παιδιά» στο δημόσιο δεν χάνουν ευκαιρία! Με αφορμή το θέμα των Ρομά δημιούργησαν κι άλλη νέα γραμματεία και προσέλαβαν 24 άτομα! Το κόστος λειτουργίας και μιας νέας γραμματείας είναι προκλητικό. Αν μας έλεγαν και πώς έκαναν τις προσλήψεις αλλά και αν θεώρησαν ότι ήταν αδύνατο να ασχοληθεί μία από τις υπάρχουσες γραμματείες θα είχαν τουλάχιστον κάποια δικαιολογία για τα πρόσθετα έξοδα που φορτώνουν τους φορολογούμενους. Εξαιρούν μόνο τα δημόσια νοσοκομεία! Εκεί προσλήψεις γιοκ. Ίσως γιατί οι ίδιοι δεν χρειάζονται τα δημόσια νοσοκομεία. Βλέπεις, το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» και λόγο δεν δίνουμε σε κανένα συνεχίζεται και με τη σημερινή αριστεροδεξιά κυβέρνηση…
Θ.
Η ωριμότητα ενός πιτσιρικά…
 Στην παιδική χαρά της Ηγουμενίτσας, κοντά στους καλαμποκάδες, περνά ένας παππούς με το μικρό εγγονό του. «Παππού, παππού, θέλω ένα καλαμπόκι», φώναξε ο μικρός, γεμάτος χαρά, μόλις είδε τα ξεροψημένα καλαμπόκια… «Μικρό μου», του απάντησε ο παππούς, καταστεναχωρημένος, «σήμερα δεν μου περισσεύει 1,5 ευρώ, σου υπόσχομαι να σου πάρω αύριο».  Και του ξέφυγε ένα δάκρυ. Καλά, του απάντησε ο πιτσιρικάς, μη στεναχωριέσαι. Ούτε αύριο θέλω, αν δεν έχεις. Και τον τράβηξε από το χέρι για να σκύψει και τον φίλησε. Πετάχτηκε και προθυμοποιήθηκε ένας κύριος να αγοράσει ένα καλαμπόκι στο μικρό. Όταν του το είπε, με αυστηρό βλέμμα, του απάντησε:  «Όχι, κύριε, ευχαριστώ πολύ. Θα μου πάρει ο παππούς μου όταν μπορέσει». Η αξιοπρέπεια και η ωριμότητα ενός πιτσιρικά, δίνει μεγάλο μάθημα.
H. M.
Ε, όχι και ο Ευκλείδης…
 Αμφιβάλουμε  για τα μαθηματικά που γνωρίζει ο Τσίπρας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο Ευκλείδης γνωρίζει τις τέσσερις πράξεις. Έφθασαν και σ’ εμάς οι πανηγυρισμοί για τη χαλάρωση των capital controls! Θα μπορούμε τώρα να παίρνουμε κάθε μήνα 1.800 ευρώ υπό την αίρεση ότι έχουμε τόσα έσοδα! Αν πολλαπλασιάσεις αυτό το ποσό επί 12 που είναι οι μήνες του χρόνου θα πάρεις 21.600. Τώρα που μπορούμε να παίρνουμε 420 την εβδομάδα επί 52 εβδομάδες  γίνονται 21.840! Δηλαδή θα παίρνουμε 240 λιγότερα… Πώς το έπαθε αυτό ο Ευκλείδης; Ίσως τον πείραξε η ζέστη, ή ίσως και να έχει αρνητικό αντίκτυπο η συνεργασία του με τον Τσίπρα. Ποιος ξέρει τι θα λέει και αυτός όταν τον παύσουν από τα καθήκοντά του. Ετεροχρονισμένα άνοιξε το στόμα του και ο Γιάνης…
ΜΑΤ

Χρυσό χωρίς… κλήρωση!

 Η Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει να μας κάνει περήφανους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο. Πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα, κατακτώντας την κορυφή σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις φέτος, ενώ πέρυσι κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς. Στη περίοδο όπου η κυβέρνηση βάλλεται κατά της αριστείας και όσων με τη προσωπική τους προσπάθεια πετυχαίνουν τους στόχους τους, τη στιγμή που ορίζει ότι οι μαθητές θα γίνονται σημαιοφόροι ύστερα από κλήρωση, υπάρχουν και οι νέοι Έλληνες που αγωνίζονται για να φτάσουν στην κορυφή σε όλους τους τομείς και να μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Το έχουμε ανάγκη, άλλωστε!
Ν.Γ.

Ποιους βολεύει;
 Αν περιγράψουμε τη σημερινή κατάσταση μόνο αρνητικά χαρακτηριστικά μπορούμε να της αποδώσουμε. Βιώνουμε στην πράξη και όχι θεωρητικά, την πιο βίαιη μεταβολή τόσο για τη χώρα, όσο και για τους ανθρώπους της. Πλήρης αποδιοργάνωση! Η ανικανότητα των εν Ελλάδι κρατούντων κατέληξε να γίνει ο εφιάλτης μας. Άγονται και φέρονται από τις απαιτήσεις τρίτων που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για το πού μας πάνε, ενώ το πρόβλημα που ξεκίνησε ως οικονομικό και κοινωνικό κατέληξε να γίνει βαθιά πολιτικό. Βιώνουμε το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πρόβλημα και αναθέσαμε να το διαχειριστεί το πιο αδύναμο πολιτικό δυναμικό που αδυνατεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να σχεδιάσει την έξοδο από τα αδιέξοδα και να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του.
Αλαζονική συμπεριφορά!
 Η αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Χωρίς εθνικό σχέδιο άγεται και φέρεται από τις εντολές άλλων που διαρκώς αλλάζουν, γίνονται όλο και πιο σκληρές κι ας βλέπουν ότι αποτυγχάνουν να φέρουν τη χώρα στα ίσα της. Εξ άλλου δεν πιστεύουμε ότι τα σχέδιά τους αποβλέπουν στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Θέλουν να την κρατούν υπό τον έλεγχό τους! Κι ενώ η ζωή αυτού του λαού υποβαθμίζεται, η πολιτική ηγεσία ζει σε πελάγη ευτυχίας. Όλο στις επιτυχίες της αναφέρεται λες και ζει σε άλλη χώρα! Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που η χώρα του απεξαρτήθηκε από την επιτήρηση ταξιδεύει με το αεροπλάνο της γραμμής, ενώ ο πρωθυπουργός της φτωχευμένης Ελλάδας μπαίνει   στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο…
Μακάρι να είναι όλα ένας εφιάλτης...
 Μακάρι να ζούμε έναν εφιάλτη που θα περάσει όταν ξυπνήσουμε! Είναι όμως έτσι; Ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα η Ευρώπη μοιάζει περισσότερο με μια οικονομική χιτλεροποίηση, αφού τα κέντρα εξουσίας που έχουν το πάνω χέρι παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και ανάμεσά τους το δικαίωμα στην εργασία, προκειμένου να διατηρήσει ο πολίτης την αξιοπρέπειά του. Και είναι τόση η δύναμη που κατάφερε να αποκτήσει η νομενγκλατούρα της Γερμανίας που είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσει να πορεύεται ενωμένη η Ευρώπη. Αν δεν καταφέρει τούτη την ύστατη ώρα να παρέμβει δυναμικά η Γαλλία, ώστε να εξελιχθεί σε μια πραγματική ένωση κρατών και λαών που να έχουν τα ίδια δικαιώματα, τότε σε πολύ σύντομο χρόνο δεν θα μιλάμε πλέον για Ε.Ε.
Αυτά που δεν καταλάβαμε...
 Όσο ο καιρός περνάει δεν έχουμε προοπτική και ελπίδα  για απελευθέρωση. Λέτε να κάνουν όλη αυτή τη φασαρία με τα μνημόνια για να πάρουν πίσω μόνο τα δάνειά τους; Την Ελλάδα θέλουν τα πάρουν. Τι τρόπους θα επιλέξουν και πόσο βαθειά θα βάλουν το χέρι τους, όσο ο χρόνος θα περνάει θα έχουμε άμεση πληροφόρηση. Στους όρους του πρώτου μνημονίου περιγράφεται η αμετάκλητη και άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, η ολοκληρωτική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας σημερινής και αυριανής και μας απαγορεύουν την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τρίτες χώρες, χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ! Έτσι εξηγείται και η αδράνεια της κυβέρνησης για εκπόνηση εθνικού σχεδίου.
Θεανώ Βλάχου