ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Θέμα χρόνου....
Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανακοίνωση της τοποθέτησης του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Τσίκαρη ως Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Και από τη στιγμή που οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «σκίζονται» ότι δεν έχουν ιδέα, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για να λάβουν απάντηση από τον Υπουργό, σε τι κρίθηκε ακατάλληλος ο νυν διοικητής ώστε να συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του.
Ν.   

Σε αναμονή νέου Γ.Γ.
Η επόμενη τοποθέτηση που θα βγάλει κόσμο στα... κάγκελα, είναι του Γενικού Γραμματέα (Συντονιστή) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Ο εκτελών σήμερα χρέη Γ.Γ. Βασίλης Μιχελάκης, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο πρόσωπό του, τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου Εργαζομένων κλπ., φαίνεται να στηρίζεται  από κυβερνητικά στελέχη, οπότε την  αξιοκρατία θα την φάει και σε αυτή την περίπτωση ο... ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη και καλύτερη την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γεροβασίλη, ας μην εκπλαγούν αν μετά από λίγο καιρό δουν την έδρα της Αποκεντρωμένης να μετακομίζει και τυπικά στην Κοζάνη, όπου συνήθως -κατά διαδόσεις- βρίσκεται και τώρα ο κ. Μιχελάκης.
Ν.

Πλήρης εγκατάλειψη…
Δεν πέρασαν λίγες ώρες από το ρεπορτάζ του «Π. Λ.» της Δευτέρας, που είχε πανελλήνια απήχηση, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανακαινιστούν και να διατηρηθούν τα σπίτια των Σουλιωτών ηρώων, που είναι τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα, γκρεμισμένα και χορταρισμένα, και μας στάλθηκε μια φωτογραφία, η οποία επιβεβαιώνει την ερήμωση και καταστροφή των σπιτιών, αυτών που έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα. Η φωτογραφία δείχνει ζώα μέσα στα  χαλάσματα του σπιτιού των Μποτσαραίων. Κανονικά τα οικήματα αυτά θα έπρεπε να είναι μουσειακοί χώροι και οι επισκέπτες να αναβαπτίζονται στην ένδοξη ιστορία μας. Αλλά δεν είναι... Έχουν σαφέστατη ευθύνη οι επίσημοι φορείς, που δεν προστατεύουν τα μνημεία, περιφράσσοντάς τα αρχικά και αναπαλαιώνοντάς τα στη συνέχεια, για να είναι συντηρημένοι και επισκέψιμοι χώροι. Οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε, ότι η μεγαλύτερη επένδυση είναι ο πολιτισμός και η ιστορία μας, γιατί αυτά κρατούν ζωντανή την ελληνική ψυχή... Πάντως σκέπτονται, απόγονοι των ιστορικών οικογενειών, να κάνουν ό,τι μπορούν για να διασώσουν τα σπίτια των προγόνων τους.
Η. Μ.  

Οι αναλώσιμοι...
Ετοιμάζονται να «εξαφανίσουν» τον Τσακαλώτο; Πρώτα αρνιόταν ο Πρόεδρος της Βουλής να του δώσει το λόγο για να μιλήσει επί προσωπικού στη Βουλή και τον έκανε έξω φρενών και για να διαμαρτυρηθεί έφυγε από τις θέσεις των υπουργών και κάθισε στα πίσω έδρανα, ενώ πρόσφατα απέφυγε να κάνει δηλώσεις μετά το τελευταίο Γιούρογκρουπ! Ήταν δική του η απόφαση να σιωπά προκειμένου να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί μετά τα όσα φαιδρά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό; Δηλώσεις δεν έκανε ούτε ο Χουλιαράκης! Πώς εξηγείται αυτοί οι δύο που συμμετείχαν στο Γιούρογκρουπ να σιωπούν και οι περί το Μαξίμου να κελαηδάνε; Ποιοι τελικά κάνουν τη διαπραγμάτευση;
ΜΑΤ       

Ακόμα εκεί τα φώτα!

Δεν υπάρχει περίπτωση, εκεί πάνω στα έλατα στον κήπο του Δημαρχείου και στο άλλο απέναντι στη Μεραρχία θα μείνουν ως τις επόμενες γιορτές τα χριστουγεννιάτικα φώτα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος! Πέρασαν τρεις μήνες απ’ τα Χριστούγεννα και δεν είπαν να τα κατεβάσουν. Γιατί λοιπόν να μην τα αφήσουν άλλους οκτώ μήνες, ως τις αρχές Δεκεμβρίου ώστε να γλιτώσουν το στόλισμα – ξεστόλισμα; Ας σοβαρευτούμε. Δε λέει κανείς, είναι δύσκολη υπόθεση ο στολισμός τόσο μεγάλων δέντρων αλλά αυτό δε δικαιολογεί το ότι δεν κατέβασαν ακόμα τα φωτάκια. Καλά που δεν τα ανάβουν κιόλας!
Κ.Α.

Καιρός να ανοίξουν!..
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ενόψει καλοκαιριού θα λειτουργήσουν τα δημοτικά WC που έχει ανακαινίσει (;) ο Δήμος και τα οποία μέχρι στιγμής παραμένουν κλειστά και κλειδαμπαρωμένα. Ειδικά οι τουαλέτες στην Παραλίμνιο, μετά την «Κυρά Φροσύνη» πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό, γιατί δεν υπάρχουν άλλες στο σημείο αυτό, απ’ το οποίο περνάει πολύς κόσμος, Γιαννιώτες και τουρίστες, όταν ο καιρός είναι καλός. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που εμποδίζει τη λειτουργία τους, οπότε ας αφαιρέσουν τις πινακίδες να τελειώνουμε οριστικά με τα WC!
Κ.Α.

* * *

Μας προκαλούν διαρκώς!
Αποφασίζουν και διατάζουν ότι το ενοίκιο που πληρώνει με το αίμα του ο Έλληνας δεν υπολογίζεται στα έξοδα που κάνει! Ούτε τα κοινόχρηστα! Και αν τώρα κατεβάσουν το αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ θα μας φορτώσουν κι άλλους πρόσθετους φόρους. Έτσι το εισόδημά μας θα εξαφανίζεται με αυτές τις παράπλευρες απώλειες. Από παντού μας βομβαρδίζουν. Πότε με τους έμμεσους,  πότε με τους άμεσους φόρους και πότε με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων η εξίσωση γίνεται διαρκώς προς τα κάτω. Αν μας έλεγαν και οι βουλευτές των επαρχιών ποιο επίδομα ενοικίου παίρνουν πάνω από τις άλλες αποδοχές τους θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε καταστάσεις. Κάτι ακούστηκε για 1000 ευρώ  κάθε μήνα! Δηλαδή; Περισσότερα απ’ όσα έχει μια οικογένεια για να ζήσει.

Να μην είναι αλήθεια....
Μακάρι να μην είναι αληθινή αυτή η πληροφορία. Γιατί αν φορτώνουν σήμερα στην κάθε οικογένεια με το μικρό εισόδημα τόσους φόρους και της επιβάλουν και μικρότερο αφορολόγητο τότε οι προκλήσεις του πολιτικού κόσμου μας οργίζουν. Είναι πρόκληση να σου δίνουν 1000 ευρώ αφορολόγητα για να στεγαστείς στην Αθήνα και άλλο να σου δίνουν λιγότερα από 1000 για να πληρώσεις ενοίκιο, φόρους στο κράτος και να συντηρήσεις και την οικογένειά σου. Και θα ήταν ιδιαίτερη η πρόκληση αν ο πρωθυπουργός που εκλέγεται στην Άρτα παίρνει και αυτός το επίδομα ενοικίου! Με τη φόρα που πήρε δεν το θεωρώ απίθανο. Βλέπεις τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που δεν δούλεψαν ποτέ θεωρούν κεκτημένο τους δικαίωμα κάθε κρατική παροχή.

Καλή ερώτηση...
Ρώτησε ένας δημοσιογράφος που έχει εμπειρία από τη λειτουργία επιχειρήσεων στην Αμερική αν θα προσλαμβάναμε τον κ. Τσίπρα στην επιχείρησή μας. Όπως είπε είναι μία ερώτηση που συνηθίζεται στην Αμερική. Εμείς θα τον θεωρούσαμε ικανό να οργανώσει μια επιχείρηση, να αξιολογήσει τους συνεργάτες του και να παρακολουθήσει το παραγόμενο έργο; Αυτή είναι πράγματι μια ερώτηση που θα έπρεπε να την κάνουμε στον εαυτό μας κάθε φορά που πηγαίνουμε μπροστά στην κάλπη. Γιατί είναι άλλο να εκφωνεί λόγους ο υποψήφιος και να χρησιμοποιεί επιχειρήματα που ακούγονται ευχάριστα και άλλο να έχει εμπειρίες, να έχει αποδείξει στην πράξη τις ικανότητές του και  να έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο. Τις κουβέντες τις παίρνει ο αέρας.

Έφταιξε η έλλειψη εμπειρίας;
Αν η έλλειψη εμπειρίας του κ. Τσίπρα είναι ο αρνητικός παράγων που αυτή η διετία μας έφερε προ δυσάρεστων εκπλήξεων τότε η ευθύνη είναι όλη δική μας. Εμείς γοητευτήκαμε από τα ωραία λόγια, από τις κοινωνικές του ευαισθησίες  για μια πιο δίκαιη κοινωνία, εμείς του δώσαμε την εμπιστοσύνη μας να διαχειριστεί καταστάσεις δύσκολες και εμείς απογοητευτήκαμε πρώτοι βλέποντας αρχικά τις επιλογές των συνεργατών του και μετά τις πρακτικές που ακολούθησαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο χάος. Τίποτε δεν προχωράει, τίποτε δεν σχεδιάζεται για την οργάνωση του κράτους και η κάθε μέρα που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
Θεανώ Βλάχου