Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Παππάς on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Και επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν πέραν των κλισαρισμένων λέξεων… καταστολή, αυταρχισμός, κλπ., οι οποίες μόνο θυμηδία προκαλούν σε κάθε εχέφρονα, ας επισκεφτούν τα πανεπιστήμια όλων των ανεπτυγμένων χωρών για να ιδούν απλά με μια ματιά όλους τους εξωτερικούς χώρους ή ακόμα και τους κοινόχρηστους, (τραπεζαρίες, κουζίνες, κλπ.) για να ιδούν και να συμπεράνουν. Φυσικά δεν εννοώ τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αγγλίας, της Γαλλίας ή της Γερμανίας, που είναι ασυναγώνιστα, αλλά ας επισκεφτούν αυτά της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας, ακόμα και της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και τον περίφημο «Λομονόσοφ» της Μόσχας. Σε όλες αυτές τις χώρες… ισχύει η βία, η καταστολή και ο αυταρχισμός; Τι είναι αυτά που μας τσαμπουνάνε κάθε μέρα, που μόνο σε αυτιά ανθρώπων που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδεία και την εκπαίδευση μπορούν να απευθυνθούν; 

Και απορώ με τους ανθρώπους, οι οποίοι υποτίθεται ότι αποτελούν τους «παράγοντες» των Ελληνικών Πανεπιστημίων και οι οποίοι στο όνομα κάποιου κομματικού φανατισμού και υποτιθέμενης… «προοδευτικής» συνέπειας τάσσονται στο άρμα των άσχετων; Είναι δυνατό να ακούμε από Πανεπιστημιακούς δασκάλους τις κουβεντούλες που λοιδορούν την «αριστεία»; Ω τάλανες Αρχαίοι υμών πρόγονοι! Αν όλοι οι κόποι των πνευματικών ανθρώπων δεν αποσκοπούν στις επιτυχίες και τον κότινο της «Αριστείας» τότε που αποσκοπούν; Στην κουκούλα, την Μολότοφ, τη βαριοπούλα της καταστροφής, στα πανό της χυδαιότητας και στην πινακίδα που κρέμασαν στον λαιμό τον Πρύτανη για να τον διασύρουν και τον εξευτελίσουν; Όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις έχουν τα ονόματα των αρίστων επιστημόνων που τις πραγματοποίησαν. Τουλάχιστον όλοι αυτοί που Πανεπιστημιακοί, που άλλοι τους κρέμασαν τον τίτλο του «προοδευτικού» κι αυτοί καμαρώνουν με αυτούς σαν «γύφτικα σκεπάρνια» (ας με συγχωρήσουν οι τσιγγάνοι), αυτοί λοιπόν με έξοδά μας επισκέφτηκαν τα Πανεπιστήμια που προανέφερα. Γιατί δεν μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από αυτές τις επισκέψεις και μας κάνουν να νοιώθουμε ότι… τζάμπα ξοδευτήκαμε; Βοηθήστε τουλάχιστον το Κράτος, το Δημόσιο δηλαδή να κάνει τη δουλειά του.

ΑΠΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!..

Όταν λέμε ότι τα Πανεπιστήμια είναι Δημόσια δεν εννοούμε φυσικά ότι αυτά είναι σαν τις «Δημόσιες Βεσπασιανές», όπου ο καθένας, έχοντας την «ανάγκη» τους, μπορεί και μπαίνει σ’ αυτές ανακουφιζόμενος. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι όπου κάποιοι «αριστείς του Πνεύματος» εισέρχονται είτε διδάσκοντες είτε διδασκόμενοι και προοδεύουν στα πεδία των Επιστημών ερευνώντας, ανακαλύπτοντας και δημιουργώντας.

Όλα αυτά παρεξηγήθηκαν στην Ελλάδα, όπου κάποιοι θεωρούν ότι στα Ελληνικά πανεπιστήμια η είσοδος είναι ελεύθερη στον καθένα, ανεξαρτήτως ιδιότητος και όπου μπορεί να κάνει ότι θέλει, από κατάληψη βιβλιοθηκών, εργαστηρίων, γραφείων μέχρι τη χρήση αυτών των χώρων για αποθήκευση και κατασκευή «υλικών» για τον «πόλεμο» εναντίον του Κράτους, του Δημοσίου δηλαδή, που είναι ο «ιδιοκτήτης» και χορηγός για όλα όσα προαναφέρθηκαν.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» θεωρούν ότι αυτός είναι ο ρόλος των Πανεπιστημίων και επειδή είναι Δημόσια το μεν Δημόσιο οφείλει να χορηγεί τα πάντα για την συντήρησή τους χωρίς να μπορεί να ελέγξει όμως. Τελευταία μάλιστα, επειδή στα Πανεπιστήμια γίνονται πολλά παρατράγουδα, οι «προοδευτικοί» απαγορεύουν και την ύπαρξη άοπλων εκπροσώπων του Δημοσίου για την τήρηση της ευπρέπειας και ευταξίας όταν γίνονται τραμπουκισμοί ακόμη και εναντίον των ίδιων των εκλεγμένων από τις πανεπιστημιακές κοινότητες πρυτάνεων. Μπορούν επιτέλους αυτοί οι «προοδευτικοί» να μας πουν τι θέλουν; Θεωρούν «πρόοδο» την είσοδο παντός άσχετου με την παιδεία ατόμου το οποίο να καταστρέφει και να τραμπουκίζει ή πουλώντας και ναρκωτικά ακόμα και θεωρούν «πρόοδο» την απαγόρευση παντός ελέγχου από το Δημόσιο, το οποίο εκπροσωπεί όλους τους πολίτες, οι οποίοι χρηματοδοτούν τα Πανεπιστήμια; Ας μας πουν!

Γι - Πας