ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η… ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…!
 Τελείωσε λοιπόν και το… πολυθρύλητο συνέδριο του Σύριζα, όπου ο κ. Τσίπρας… «κατατρόπωσε» τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, έστω κι αν τα προκύψαντα ερείπια είναι δύσκολο να αποκατασταθούν. Ήταν δύσκολο, βέβαια, το… «έργο» του κ. Τσίπρα, διότι ύστερα από την γνωστή και δραματική υπερτετραετή διακυβέρνησή του με τον κ. Καμμένο και την πολύ διδακτική ήττα του σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις, ο λαός του έδειξε την οριστική έξοδό του από την πολιτική σκηνή.
Εκείνος όμως, παρέα με τον φίλο του κ. Πολάκη, επιθυμούν την… επάνοδό τους και μάλιστα, με πολύ εμφανείς απειλές για τις διαφορές που θα προκύψουν για κάθε έναν που θα έχει αντίθετη γνώμη από την δική τους. Φυσικά για την «επάνοδό» τους, απαιτείται η έγκριση του Ελληνικού λαού, ο οποίος να έχει μετατραπεί σε… πολύ μαζόχα! Τόσο που να έχει λησμονήσει αυτός ο λαός την δραματική διακυβέρνηση των Τσιπρο-Καμμενοπολάκηδων και όλα τα τερτίπια των Παππά, Τζανακόπουλου, Παπαγγελόπουλου, Θάνου, Τουλουπάκη και όλων των άλλων που οδήγησαν την Ελλάδα στον γκρεμό. Στον γκρεμό, από τον οποίο, μας έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Και φυσικά με την θριαμβευτική έγκριση του Ελληνικού λαού. Αυτός ο λαός, λοιπόν, όταν προέκυψε η μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση της πανδημίας σκέφτηκε: «Τι θα γινόταν άραγε εάν σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές κυβερνούσαν οι Τσιπροκαμμένοι;»
Έτσι, αυτός ο λαός έδειχνε συνεχώς με τα δημοσκοπικά στοιχεία την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση που με την έγκρισή του κυβερνούσε, κάνοντας και πάλι την Ελλάδα, ένα υπολογίσιμο κράτος της Ε.Ε.! Ένα κράτος, το οποίο, σιγά - σιγά σβήνει όλες τις πομπές που προηγήθηκαν, ένα κράτος που κάνει προτάσεις, οι οποίες γίνονται σεβαστές από όλους και ένα κράτος που με νοικοκυρεμένες κινήσεις επαναφέρει την οικονομική ανόρθωσή του.
Όλα αυτά, κάνουν τους Τσιπροπολάκηδες να… βγάζουν καντήλες και να ωρύονται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η… χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από την Ελλάδα! Φράση την οποία τη ακούν και την εγκρίνουν μόνοι αυτοί που την εκστομίζουν! Οι δυστυχείς!

Ο «Π.Λ.» ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ… ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ!
Τόσα πολλά χρόνια ορισμένοι κρινόμενοι δεν θα πρέπει να ξεχνούν τις πολύ «καλές στιγμές» που πέρασαν στην εφημερίδα αυτή και να μην επιτρέπουν σε διάφορους… «σφουγκοκολάριους» να τους υπερκεράζουν και να προβαίνουν σε ένα σωρό ασχήμιες για να… βγάλουν το άχτι τους. Ιδιαίτερα οι έμπειροι, που η εύνοια του λαού, τους διατήρησε συνεχώς στα αξιώματά τους και η εύνοια αυτή δεν ήταν τυχαία, αλλά ανταποκρίνονταν στα έργα τους και την συνέπειά τους.
Αυτά τα έργα και την συνέπεια, δεν έπαυε η εφημερίδα να αναδεικνύει συντελώντας κατά το δυνατό στην ενημέρωση του λαού. Και είναι φυσικό, η εφημερίδα να μην έκανε τίποτε παραπάνω από το δημοσιογραφικό της καθήκον. Όλα αυτά επί σειράν ετών. Τόσα ώστε αυτοί που ασκούν αυτά τα αξιώματα αυτοδίκαια και με το σπαθί τους, που λένε, να μην παύουν κάπου κάπου να υποπίπτουν στον κίνδυνο της αλαζονείας, ένα απόλυτα ανθρώπινο κουσούρι, στο οποίο υποπίπτουν όχι μόνο οι αδύνατοι και μη δικαιούμενοι να επαίρονται, αλλά και εκείνοι που είναι δυνατοί και δεν έχουν ανάγκη από κανένα θυμιάτισμα. Αυτήν την ανθρώπινη αδυναμία εκμεταλλεύονται οι διάφοροι «σφουγκοκολάριοι», που προαναφέραμε και δρουν στην αρχή υπογείως και ύστερα «φόρα παρτίδα» κάνοντας μεγάλη ζημιά στην αγαθή εικόνα αυτών, των οποίων, υποτίθεται ότι υποστηρίζουν. Ας σκεφτούν και αυτήν την υπάρχουσα εκδοχή οι κρινόμενοι. Είναι επίσης γνωστό, ότι σε μια πολύ επιτυχημένη άσκηση εξουσίας, ακόμη περισσότερο όταν αυτή η εξουσία είναι μακρά, υπάρχουν λάθη, μη ξεχνάμε: «Ουδείς γαρ αναμάρτητος». Σε αυτές τις στιγμές αναφύονται και οι διάφοροι «ξερόλες», οι οποίοι πάνω στον οίστρο της… «ξερολασύνης» τους διαγράφουν με μία γραμμή όλες τις επιτυχίες και τις καλές στιγμές των ομολογουμένως επιτυχημένων «εξουσιαζόντων» και ασχολούνται μόνο και επίμονα με κάποια λάθη, μικρά ή μεγάλα, ανακυκλώνοντάς τα τόσο, ώστε να καθίστανται οι ίδιοι γραφικοί. Όλα αυτά τα ανακαλύπτει εύκολα ένας ευφυής κρινόμενος!

Γι - Πας