ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

RAFALE ΚΑΙ… «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!
Όταν ο Ξέρξης, οδηγώντας τις μυριάδες των στρατιών του, απευθύνθηκε στον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, που οδηγούσε τους τριακοσίους, να του παραδώσει τα όπλα, εκείνος του απάντησε αγέρωχα: «Μολών λαβέ» (έλα και πάρτα)!
Κι αυτός, απορώντας για τον «τρελό» που είχε απέναντί του… πήγε και τα πήρε! Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ύστερα από λίγες μέρες θα εγκατέλειπε την Ελλάδα ντροπιασμένος, αφήνοντας τα υπολείμματα των στρατιών του στον Μαρδόνιο μέχρι τις «Πλαταιές»! Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα «ξύλινα τείχη» όπου είχαν καταφύγει οι Αθηναίοι ήταν τα τότε ολιγάριθμα Rafale, τα οποία στα στενά της Σαλαμίνας κατατρόπωσαν ενώπιόν του, παρατηρώντας από τον «Κιθαιρώνα», τον… περήφανο στόλο του τον οποίο με τόσο μεράκι και χρήμα είχε συγκροτήσει.
Του μοιάζει πολύ ο σημερινός πολέμαρχος του Ερντογάν, ο Χουλουσί Ακάρ, όταν με τα ίδια περίπου λόγια απειλεί την Ελλάδα ότι… θα την κάνει μια χαψιά με τα μέσα που διαθέτει. Είναι σαν το περίφημο: «Τα πολυάριθμα βέλη των τοξοτών μου θα σκιάσουν τον ήλιο»!
Συγκρίνει ο δυστυχής την τραγωδία και την σφαγή των αμάχων της Σμύρνης με… στρατιωτική εποποιία και λησμονεί ότι ο σημερινός στρατός που διοικεί αποτελείται από μισθοφόρους, που είτε στην Συρία είτε στην Λιβύη είτε και αλλού στον κόσμο πληρώνονται από τον Ερντογάν για να μπορεί εκείνος να κοκορεύεται για την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ζητώντας την αναθεώρηση των συνθηκών που οριστικοποίησαν την διάλυσή της.
Δεν έβαλε μυαλό από την πρόσφατη πανωλεθρία του στον Έβρο, όπου αποκρούστηκαν στα σύνορα οι μυριάδες των «εκπορθητών» από τους Έλληνες φύλακές τους.
Τώρα βέβαια ο κ. Ακάρ αντικρίζει με δέος τα Ελληνικά Rafale. Πού να δει και τις Belharra. Ας διαβάσει και λίγη ιστορία για τις μεγάλες εκστρατείες και το «Μολών λαβέ». Καλό θα του κάνει.
ΤΑ… ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!
 Βγαίνοντας ο κ. Κ. Βαξεβάνης από τον «Άρειο Πάγο», από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι τις 18-2-2022, θεώρησε καθήκον του ν’ απευθυνθεί προς τον «λαό του» λέγοντας: Μη φοβάστε το Κράτος είναι «δικό μας». Εστίν δε λαός Πολάκης, Σπίρτζης, Ν. Παππάς, μερικοί άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του ιδίου φυράματος, καθώς επίσης και «στελέχη» του αυτού φυράματος, ενώ την «μάζα» του λαού συμπλήρωναν τα δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά συνεργεία μια και η όλη εκδήλωση είχε προαγγελθεί!
Η έμπειρη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου γνωρίζοντας το καραγκιοζιλίκι που προετοιμάζονταν είχε προλάβει να κάνει την δήλωση που ξεκαθάριζε τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή θα πρέπει οι πολιτικοί να πάψουν να εμπλέκουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στις δικές τους υποθέσεις, οι οποίες πολλές φορές είναι και βρώμικες!
Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνη την… περίφημη πρόεδρο του Α.Π. που προσπάθησε να επιμηκύνει την παρουσία των ανωτέρων δικαστικών στις θέσεις τους και μετά την αποτυχία της, επειδή αντέδρασαν οι έντιμοι συνάδελφοί της, αμέσως μετά την αποστρατεία της προσέτρεξε στο… Νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού χωρίς καμιά αιδώ!
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις παρεμβάσεις επί των ημερών της διαφόρων μειρακίων του… «προοδευτισμού», που μπαινόβγαιναν στον Α.Π. και προανήγγειλαν τις διώξεις που τελικά έγιναν, διασύρθηκαν, όπως νόμιζαν οι κατασκευαστές των διώξεων αυτών, δέκα έντιμοι άνθρωποι, αλλά τελικά οι εφτά από τις δέκα διώξεις μπήκαν στο αρχείο ενώ οι τρεις αφέθηκαν να… ρέμονται χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Ένας… απόστρατος δικαστικός πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν άντεξε και αναλώθηκε σε δάκρυα, στο βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας την αναμφισβήτητη αθωότητά του! Τότε ένα μέρος του «Κράτους» ήταν στα χέρια του κυρίου Βαξεβάνη. Τώρα το «Κράτος» ανήκει στην Δικαιοσύνη την αδέκαστη και γι’ αυτό ο κ. Βαξεβάνης κοίταζε με δέος τον κ. Πολάκη, συζητώντας μαζί του έξω από τον Α.Π.
Γι - Πας