ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ;
 Όλοι αναρωτιούνται από πού αντλούσε τη δύναμη ο… υποτίθεται «χαρβαλόστομος» Παύλος Πολάκης και είτε κατά μόνας είτε από του βήματος της Βουλής ακόμα, να εξαπολύει τον γνωστό οχετό του προς τους πάντες ανεξαρτήτως αξιώματος και θέσης και προ παντός ψευδόμενος ασύστολα. Στο τέλος είχε γίνει πιστευτό ότι η… γραφικότητα του χαρακτήρα του ήταν εκείνη που τον τροφοδοτούσε!
Όλα αυτά μέχρι πριν λίγες μέρες όταν ο προαναφερόμενος αντιλήφτηκε ότι η ολομέλεια της Βουλής θα τον έστελνε, όπως τον καθένα, στον φυσικό του δικαστή για τον έλεγχο των λεγομένων του. Κυρίως όμως μέχρι την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο… προϊστάμενός του π. Πρωθυπουργός, κ. Αλ. Τσίπρας παρουσιάστηκε… «γυμνός» από επιχειρήματα εναντίον του Πρωθυπουργού κ. Κυρ. Μητσοτάκη και του απευθύνθηκε σε… Πολάκειο διάλεκτο. Ιδού λοιπόν η εξήγηση. Οι δυο τους αποτελούν… «συγκοινωνούντα δοχεία». Ο μεν ένας αποτελών την (power) δύναμη όπου έμπαινε η «πρίζα» του Πολάκη για να απευθύνει άφοβα τους… «κεραυνούς» του, και ο άλλος, απρόσβλητος ων, λόγω του αξιώματός του, για να προμηθευτεί το ανάλογο… «υλικό», το οποίο φαίνεται πως δεν διέθετε ή δεν είχε την «πείρα» να το χρησιμοποιήσει!
Έτσι προχτές απροετοίμαστος αμόλαγε κουβέντες τις οποίες ύστερα από λίγο παρακαλούσε να μην γραφτούν στα πρακτικά και στο τέλος είπε την μεγάλη κοτσάνα! «… έχεις στην πλάτη σου δεκαπέντε χιλιάδες νεκρούς»! Εννοώντας τους 15.000 νεκρούς της πανδημίας!
Κανένας αντιπολιτευόμενος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, όπου η πανδημία δεν άφησε κανένα κράτος… παραπονούμενο δεν αποτόλμησε να… φορτώσει τους νεκρούς της στους κυβερνώντες της χώρας τους (πλην της Βραζιλίας για ευνόητους οφθαλμοφανείς λόγους)! Και μάλιστα σε χώρες όπου οι κυβερνώντες αντιδρούσαν πολλές φορές βεβιασμένα και άτσαλα (Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία κ.λπ)!
Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας, έχοντας στην πλάτη του τους 102 τσουρουφλισμένους του Ματιού και μην βρίσκοντας άλλη παρόμοια περίπτωση, φορτώνει στον Πρωθυπουργό τους νεκρούς της πανδημίας για την οργάνωση της άμυνας της οποίας η Ελλάδα εισέπραττε επαίνους. Τόσο μικρός μας κυβέρνησε για 4,5 χρόνια…

ΤΟ… ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ!
Όταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ελέω Παν. Καμμένου, κοιμόταν αγκαλίτσα με την κ. Περιστέρα Μπαζιάνα σε δωμάτιο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ο κ. Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα ετοίμαζε τους τόπους και τους όρους της νέας Αμερικανοελληνικής συμφωνίας για τις Αμερικάνικες βάσεις.
Δεν γνωρίζω βέβαια αν η κ. Μπαζιάνα… έβρεξε με τα δάκρυά της τα μαξιλάρια για την προδοσία των αριστερών πεποιθήσεών της! Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πάιατ είναι απορίας άξιον το γιατί ο «σημερινός κ. Τσίπρας» λησμόνησε τόσο εύκολα το… «ενοίκιο» εκείνης της αξέχαστης βραδιάς στον Λευκό Οίκο της Αμερικής, όπου ως φίλος του κ. Τραμπ, υπέγραφαν με τον κ. Π. Καμμένο, βάσεις, αναβαθμίσεις αεροσκαφών της Π.Α. κ.λπ., κ.λπ….
Δεν βαριέσαι! Αυτός είναι ο κ. Αλέξης. Ξεχνά πολύ εύκολα και ακόμα χειρότερα κάνει πολύ εύκολα, κολοτούμπες σε σημείο που η ελληνικότατη αυτή νεοελληνική λέξη «κολοτούμπα» να γίνει διεθνές σλόγκαν! Ας πάρουμε όμως ένα άλλο παράδειγμα: την πανδημία. Έγινε το πρώτο επιτυχημένο lockdown: Γιατί το έκανε ο Μητσοτάκης και… χαντάκωσε την ελληνική οικονομία;Όταν επιτέλους άνοιξε η οικονομία: Γιατί να ανοίξει τόσο απότομα; Βέβαια, εκείνος προκειμένου να κάνει το χατίρι συνδικαλιστάδων… δεν θα έλεγε όχι σε ένα «ρίσκο» συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων! Όλα αυτά επίσημα και καταγεγραμμένα. Φημολογούνταν το εμβόλιο: φρούδες ελπίδες. Ήρθε το εμβόλιο: Γιατί να το πάρουμε μέσω Ε.Ε. και να μην το παρασκευάσουμε στην Ελλάδα! Τέτοιες… κοτσάνες δηλαδή όταν ο κολλητός του κ. Πολάκης, διακεκριμένος εντατικολόγος, διαμήνυε ότι τα εμβόλια με τα οποία είχαν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι, βρίσκονταν στο πειραματικό στάδιο», βάζοντας το φόλι του αντιεμβολιασμού. Στην Ελλάδα οργανώθηκε ο εμβολιασμός καλύτερα απ΄ όλη την Ευρώπη και ο κ. Τσίπρας υπέθαλπε τον αντιεμβολιασμό, υποστηρίζοντας διάφορες επιμέρους ομαδούλες που αρνούνταν. Τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απέτυχε να πείσει τους αντιεμβολιαστές! Ήμαρτον!

Γι - Πας