ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Τ’ ΑΪ… ΚΟΥΚ!
 Ο Λαός μας, όταν θέλει με μεγάλη έμφαση να τονίσει το… ποτέ λέει: «τ’ αϊ κουκ», την ανύπαρκτη γιορτή του… αγίου κούκου δηλαδή. Τότε και ο Αλέξης Τσίπρας θα επανέλθει στην Πρωθυπουργία της Ελλάδας για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι το ότι μεσολάβησε η δική του τεσσεραμισάχρονη πρωθυπουργία την οποία αυτός ο ίδιος λαός του πρόσφερε με δυο ευκαιρίες κι αυτός την πρόδωσε κάνοντας γνωστή ανά την υφήλιο την γνωστότατη ελληνική λέξη «κωλοτούμπα»! Η έννοια της λέξης αυτής αποδίδεται ενδεικτικά στις ασπόνδυλες σκιές του καραγκιόζη όταν αποσύρονται από το… πανί!
Θεώρησε ο λαός ότι ένας νέος «ηγέτης» της κατά τεκμήριον «ηθικής» αριστεράς δεν ήταν δυνατό να τον ξεγελά λέγοντάς του ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα Νόμο και ένα άρθρο αρκεί να τον… εμπιστευτεί με την ψήφο του! Και στην απόγνωσή του από τα τάρταρα, όπου τον είχε ρίξει ο άλλος… «αριστερός» φίλος του, ο Γ. Παπανδρέου – εγγονός, τον εμπιστεύτηκε.
Δεν θα απαριθμήσω ούτε τα γεγονότα, ούτε τον αριθμό των… «κωλοτούμπων», που με την τριπλή (διότι μεσολάβησε και ένα δημοψήφισμα) ψήφο του λαού αυτός ο… εικόνα και ομοίωση του Καραγκιόζη «αριστερός» διεξήλθε ολόκληρη την τεσσεραμισοετία.
Γεγονός είναι ότι αυτό το πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα δημιούργησε σ’ αυτόν την εντύπωση ότι αενάως θα είναι εκλεκτός του λαού, που έχει μαγευτεί από την προσωπικότητά του, ότι δεν λογαριάζει τις «κωλοτούμπες» του και ούτε… μία στο εκατομμύριο δεν είναι δυνατό να τον νικήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκλογές και γι’ αυτό διέπραξε την μοναδική σωστή πράξη της πρωθυπουργίας του! Προκήρυξε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, που έκανε το λαό να πάρει… βαθιά ανάσα.
ΚΑΙ ΟΙ… ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!
 Όταν ο λαός παίρνει… βαθιά ανάσα, τότε είναι επικίνδυνος για κάθε… κατεργάρη. Έτσι λοιπόν έδωσε την γνωστή δυνατή κλωτσιά στον Αλέξη Τσίπρα στις 7-7-2019! Πέρασαν μόνο δυο χρόνια κι αυτός ο παγκόσμια πλέον γνωστός… κωλοτουμπατζής τολμά να ζητά από τον Ελληνικό λαό να τον ξαναεμπιστευτεί έστω και με… μία ψήφο παραπάνω. Θα διαπιστώσει βέβαια ιδίοις όμμασι ότι η διαφορά του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι χαώδης σε βάρος του και ξέρετε γιατί; Επειδή τότε θα υπάρχει και ο δεύτερος λόγος που ο λαός θα τον… ρίξει στα τάρταρα! Θα υπάρχει η τετραετία Μητσοτάκη.
Ούτε ο ίδιος ο λαός, που εμπιστεύτηκε στον Κυρ. Μητσοτάκη την δυστυχία του δεν είχε φανταστεί σε τι στιβαρά χέρια εμπιστεύτηκε αυτήν την δυστυχία, η οποία πολλαπλασιάστηκε από την επίθεση της πανδημίας, που χτύπησε ολόκληρο τον πλανήτη με τόσο φονικά αποτελέσματα όμοια ενός παγκοσμίου πολέμου!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάλεξε συνεργάτες όχι ακριβώς από τις γνωστές κομματικές δεξαμενές, αμφιβόλου συνήθως ποιότητας, αλλά με βάση κάποιους κώδικες ικανοτήτων που μόνο ένας καλός μάνατζερ είναι σε θέση να το πράξει.
Και όχι μόνο έκανε την επιλογή, αλλά κατάφερε να τους καθοδηγεί ο ίδιος και προπαντός να τους ελέγχει.
Δεν γίνονται λάθη; Ναι γίνονται, αλλά αμέσως είναι παραδεκτά και επανορθώνονται με τις ανάλογες εξηγήσεις.
Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με την πανδημία, τα μέτρα και τους εμβολιασμούς, όπου παγκόσμια η Ελλάδα κατέχει ζηλευτή θέση και στους τρεις προαναφερθέντες παράγοντες, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές των επιστημόνων, των μόνων αρμοδίων, οι οποίοι αγωνίζονται να προσαρμοστούν στα… «καμώματα» αυτού του καταστροφικού εχθρού της ανθρωπότητας.
Ο κ. Τσίπρας, οι συν αυτώ και δυστυχώς και κάποιοι υποτιθέμενοι σοβαροί, προσπαθούν ν’ αποδώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμα και την ευθύνη των εργαστηρίων της Γιουχάν!
Ο λαός δεν ζει πια στην εποχή που ο κ. Τσίπρας τον δούλευε πριν από κάθε κωλοτούμπα του. Γνωρίζει τα πάντα και για τους πάντες…
Γι - Πας