ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ!
 Παρακολούθησα αυτές τις μέρες την υπόθεση της αστυνόμευσης του νεαρού παρουσιαστή, μιας από τις πολλές περιπτώσεις νεαρών, που η δημοσιότητα και κυρίως η TV τους κάνουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας καβάλα σε… καλάμια.
Κακώς, λοιπόν, που η αστυνομία με ένα τηλεφώνημα τους διαθέτει… φύλαξη! Μάλλον με το ίδιο τηλεφώνημα θα πρέπει να τους παραπέμπει σε… ψυχίατρο.
Αλλοίμονο αν ο καθένας με τον παραμικρό φόβο για τον ίδιο, την γυναίκα του ή το παιδί του ζητούσε μόνιμη και προπαντός αδάπανη αστυνόμευση. Θα χρειαζόταν στρατιές αστυνομικών, πληρωμένων από εμάς τους φορολογούμενους!
Παρεμπιπτόντως όμως μου ήρθε η ερώτηση: Την εποχή που ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός, ο… «δημοκρατικότερος» που υπήρξε ποτέ, πόσοι αστυνομικοί διατίθονταν με όλες εκείνες τις κλούβες που αστυνόμευαν την Ηρώδου του Αττικού;
Συνεπώς, αν κρίνουμε και μόνο από την απουσία όλου αυτού του αστυνομικού στρατού, ο κατά Πολάκην… «φασίστας» κ. Μητσοτάκης δημιουργεί σημαντική οικονομία στο Κράτος και διάθεση των αστυνομικών εκεί που είναι απαραίτητοι. Αλλά έτσι είναι. Όλοι οι δικτάτορες βλέπουν στα… μάτια των αντιπάλων τους τα σκουπιδάκια και δεν βλέπουν ολόκληρους πασσάλους που είναι μπηγμένοι στα δικά τους.
Προ ημερών ο γείτονας καραδικτάτορας Ερντογάν τάβαλε με τον πασίγνωστο για την ευγένειά του κ. Ντράγκι, αποκαλώντας τον… «δοτό πρωθυπουργό» που δεν νομιμοποιείται να ομιλεί για τον με τους γνωστούς τρόπους εκλεγόμενο και συνεργαζόμενο με έναν καραφασίστα για να συμπληρώσει τα… «δημοκρατικά» νούμερα, Ερντογάν.
Εν πάση όμως περιπτώσει αυτός ο μέγας δημοκράτης υπέγραψε ένα παράνομο και διεθνώς μη αποδεκτό μνημόνιο με έναν «δοτό πρωθυπουργό» της Λιβύης, το οποίο ανεμίζει, απειλώντας όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους γύρω του. Είναι δημοκρατία αυτό;

ΝΤΡΟΠΗ!..
Και ποιος Γιαννιώτης πολίτης δεν χάρηκε και δεν υπερηφανεύτηκε για το τόσο καλαίσθητο και στέρεο πεζοδρόμιο που άρχιζε από το τέλος της Περιφέρειας και τελείωνε στην γωνία προ του Δημαρχείου. Αληθινό κομψοτέχνημα, το οποίο υποθέτω θα στοίχισε και κάπως ακριβά.
Γι’ αυτόν το λόγο, υποθέτω πάλι ότι οι αρμόδιοι του Δήμου θα είχαν ειδοποιήσει και τις ανάλογες… πεζοδρομιοβόρες υπηρεσίες, όπως είναι κυρίως η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑΙ να προβούν προηγουμένως στις ανάλογες μόνιμες κατασκευές τους ώστε να μην καταστρέψουν από αβλεψίες ή κακούς υπολογισμούς τους ένα τόσο όμορφο πεζοδρόμιο, αποκαθιστώντας το όπως – όπως, που συμβαίνει με τα συνήθη πεζοδρόμια των τσιμεντοπλακών, όπου εύκολα κανείς παίζει… σκάκι!
Θα μου πείτε ότι υπάρχουν και οι βλάβες… ανωτέρα βία, αλλά τότε οι αμείλικτες αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να απαιτούν την επανόρθωση με τα ίδια υλικά και τον ίδιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα και πάλι να είναι ενιαίο.
Γνωρίζω περιπτώσεις που αυτό έγινε και είχε αποτέλεσμα! Αυτές οι περιπτώσεις μου δημιούργησαν και την πεποίθηση ότι το πεζοδρόμιο αυτό της Κεντρικής Πλατείας θα μακροημερεύσει.
Άξαφνα, Σαββατιάτικα, κομπρεσέρ και όλα τα σχετικά μηχανήματα της καταστροφής, όλων των πόλεων της Ελλάδας, άρχισαν από το πρωί την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή από το πρώην ΑΚΡΟΠΟΛ και κάτω και όταν, πολύ στεναχωρημένος, ρώτησα περί τίνος πρόκειται πήρα την απάντηση: …Η ΔΕΗ!
Παρατήρησα ότι οι… «καταστροφείς» φροντίζουν να κρατούν όσα χρήσιμα κομμάτια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν!
Έχω μία ελπίδα: Ότι ο κ. Ελισάφ, που συχνά περνάει από εκεί δεν θα επιτρέψει στους καταστροφείς τέτοιο ανοσιούργημα. Θα πρόκειται για μεγάλη ντροπή της δημαρχίας του. Έτσι θα γίνει και η Πλατεία των 5,5 εκατομμυρίων;
Γι - Πας