ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ…
Στις 21 Φεβρουαρίου, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στεκόμουν στον τρίτο όροφο δίπλα από την Σημαία μου και παρακολουθούσα τους πεζούς επισήμους, που βάδιζαν για την δεξίωση.
Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο υφυπουργός κ. Αμυράς είχαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη μέση και ο κ. Τασούλας με αντιλήφθηκε φωνάζοντας: Γεια σου Γιώργο. Απάντησα: Χρόνια Πολλά, ενώ μου ήρθε να φωνάξω: Πείτε στον Δήμαρχο εκεί που θα πάτε ότι αυτός ο ιερός χώρος εκείνη την σημαδιακή μέρα ήταν γεμάτος από τον παραληρούντα Γιαννιώτικο λαό που υποδέχονταν τους αρχηγούς του στρατού που τον ελευθέρωσε από την πενταιώνια σκλαβιά, με επικεφαλής και έφιππο τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο. Έτσι συμβολικά είχε ονομαστεί σε «Πλατεία Κωνσταντίνου του Ελευθερωτού»!
Σεβάστηκα βέβαια την ημέρα και προ παντός τους επισήμους που βάδιζαν τώρα σε αυτήν την πλατεία, που κάποιος Δήμαρχος, για να πουλήσει «πολιτική εξυπηρέτηση» και… «προοδευτισμό» την μετονόμασε σε «Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου»! Δεν είχε αντιληφθεί τότε ο δυστυχής ότι με αυτό τον τρόπο διέπραττε ιεροσυλία, η οποία δεν έχει απολύτως καμία σχέση ούτε με την πολιτική, ούτε με την «Βασιλεία».
Προσωπικά με αυτήν την τελευταία έχω ξεκαθαρισμένη θέση εναντίον της από την εποχή του δημοψηφίσματος της μεταπολίτευσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορώ να δεχτώ την αλλαγή του ονόματος ενός ιστορικού τοπωνυμίου, απλά και μόνο από πρόσκαιρο πολιτικό… ενθουσιασμό, ο οποίος παραχαράσσει την δεδομένη ιστορική στιγμή. Ούτε φυσικά μπορεί να έχει σχέση με το όνομα του σύγχρονου πολιτικού που επιλέχτηκε να αντικαταστήσει το παλαιό. Ήταν ένα αναμφισβήτητο λάθος, το οποίο έγινε πάνω στην έξαρση των πολιτικών παθών. Είναι καιρός να διορθωθεί.
Φίλε Δήμαρχε, αγαπητέ Μωϋσή, σαν γέννημα και θρέμμα αυτής της πόλης, μαζί με τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, δείξε σε όλη τη σειρά των προκατόχων σου που ακολούθησαν τον… παρεκτραπέντα ότι διαθέτεις ορθή σκέψη.
ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ!..
Ώστε λοιπόν αυτό είναι το πρόβλημα: Μαζικοί διορισμοί υγειονομικού προσωπικού (αυτό νομίζω το λέει ο Αλέξης) και πλήρης επίταξη του ιδιωτικού τομέα (αυτό κόλλησε στη γλώσσα του Κουτσούμπα)!
Και ύστερα τι; Όσο κι αν οι Τσιπραίοι στην απόγνωσή τους μιλάνε για κυβερνητική αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, οι αριθμοί και τα διεθνή δεδομένα δείχνουν ότι… μυρίζει κάπου κοντά το τέλος αυτού του εφιάλτη, όσο κι αν τα… απόνερα θα συνεχίσουν να υπάρχουν για καιρό.
Δεδομένο επίσης είναι το ότι οι συγκεντρώσεις, οι… Κουφοντίνες και όλα τα συμπαρομαρτούντα, που οι μεγάλοι βάζουν τους μικρούς να πραγματοποιούν καθημερινά, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση της τιθάσευσης της πανδημίας.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι το κάνουν επίτηδες αγνοώντας ακόμα και τους θανάτους, αρκεί να μπορέσουν να… χτυπήσουν τον ήρεμα και ουσιαστικά αγωνιζόμενο Μητσοτάκη. Τα… «χαμόγελα» πάντως αυτό δείχνουν! Εάν λοιπόν ο Μητσοτάκης δεν ήταν ήρεμος, προσπαθώντας να στεριώσει τα μετερίζια της Ελλάδας και έκανε το χατήρι των ΚουτσουμποΣυριζαίων και διόριζε μαζικά υγειονομικούς, που συνήθως… απεχθάνονται τους εμβολιασμούς, ώστε μόλις κολλούσε ένας τον κορωνοϊό, τρεις να τον αντικαθιστούσαν και διέλυε τον άψογα λειτουργούντα ιδιωτικό τομέα, μόλις τελείωνε η πανδημία, όλοι αυτοί θα γέμιζαν τα σκαλοπάτια των Κρατικών Νοσοκομείων καπνίζοντες, ενώ δεν θα υπήρχε τίποτε στην Ελλάδα που να ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές στον τομέα της Υγείας.
Αποτέλεσμα: Μοναδική διέξοδος η φυγή στο εξωτερικό, ακόμα και στα όμορα βαλκανικά κράτη, όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν. Ακόμα και για σκωληκοειδεκτομή!
Επίσης άλλοι κλάδοι με ανάγκες διορισμών θα παρέμεναν ανικανοποίητοι! Δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει περισσότερο μυαλό από τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Τσίπρα και τους λοιπούς για να αντιληφθεί την μεταπανδημική διάλυση των πάντων.
Διορισμοί έγιναν και πολλοί. ΜΕΘ καινούργιες έγιναν και αρκετές, ώστε σε ομαλές συνθήκες να καλύπτουν τις ανάγκες. Ο ιδιωτικός τομέας πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει οργανωμένα και σταδιακά. Εκείνο που σκέφτεται ο κόσμος είναι το τι θα γίνονταν, αν αυτή τη στιγμή υπήρχε άλλη κυβέρνηση που τα όποια πρόσκαιρα λάθη τα διορθώνει και προχωρά ορθολογισμένα.
Γι - Πας