ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 Η… «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ!
Διαβάζω αυτές τις μέρες τους… «όρους» τους οποίους θέτουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων μας, προκειμένου το Κράτος να τους προστατέψει από την «προοδευτική αναρχία» και από εικόνες, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε διεθνώς, δείχνοντας τον αμήχανο και φοβισμένο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας με την ταμπέλα που του κρέμασαν στον λαιμό οι… Δημοκρατικοί κουκουλοφόροι που έγραφε: (υποτίθεται ο ίδιος) «Συμπαράσταση στις καταλήψεις». Προηγουμένως όμως είχαν φροντίσει να μετατρέψουν σε «σταύλο», όπου συνηθίζουν να ζουν τα παραπάνω δημοκρατικά παλληκάρια, το όμορφο γραφείο του με όλον τον πανάκριβο εξοπλισμό, τον οποίο εμείς πληρώνουμε για να είναι και να φαίνεται αξιοπρεπής ο Πρύτανής μας.
Η εικόνα αυτή προκάλεσε θλίψη και σύγκρυο σε όλον τον κόσμο και σε εμένα που μόνο με την φωτογραφία του Aldo Moro, αιχμαλώτου των Ερυθρών Ταξιαρχιών, μπόρεσα να την συγκρίνω, του άδικα και σκαιά δολοφονημένου προοδευτικού Πρωθυπουργού της Ιταλίας.
Εν τούτοις θυμήθηκα ότι ήταν ο ίδιος Πρύτανης, όταν πρόσφατα η αστυνομία, εφαρμόζοντας τον νόμο περί καταργήσεως του «Ασύλου», την στιγμή που υπάρχουν μέσα σε ένα Πανεπιστήμιο έκνομες ενέργειες, μπήκε στο Πανεπιστήμιο και… ξεκλείδωσε ένα υπόγειο, όπου βρήκε όλα τα φονικά και άλλα σύνεργα της Αναρχίας και το άδειασε παραδίδοντάς το για χρήση του Παν/μίου.
Σε λίγες μέρες… κάποιοι μπήκαν και το ξανακλείδωσαν! Πού βρίσκονταν τότε ο Πρύτανης αυτός και δεν κάλεσε την Αστυνομία να επιβάλει την τάξη και να γνωρίζει και ο ίδιος τι γίνεται σε κάθε χώρο;
Τώρα λέγεται ότι από τον ίδιο χώρο ανέβηκαν… κουκουλωμένοι οι δημοκράτες που τον… ξεφτίλισαν διεθνώς. Δεν ρώταγε μια γυναίκα, την κα Γλύκατζη – Αρβελέρ, τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις; Τι «όρους» θέλουν τάχα να θέσουν οι Πρυτάνεις μας για την προστασία τους;
Αυτά που διαβάζω ότι συζητούν είναι γελοιότητες και ας με συγχωρήσουν, επειδή δεν αντέχουν στην σοβαρότητα, να πληρώνονται άνδρες άστολοι, άοπλοι και «ανίκανοι», ορντινάντσες δηλαδή, εναντίον αυτών των πάνοπλων και αδίστακτων μειοψηφιών.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!
Με μαθηματική ακρίβεια βαδίζαμε ολοταχώς προς τον δεύτερο «αποκλεισμό», όπως θέλει ευφυώς ο κ. Μπαμπινιώτης να αποκαλούμε Ελληνικά το… Lockdown, με βάση τα όσα συνέβαιναν στην Αττική και την Θεσσαλονίκη και με σαφή αγαλίαση, αν όχι και παρότρυνση ορισμένων, ώστε να συμβεί το τελικό αποτέλεσμα και να πληγεί η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, θεωρούμενος… «υπεύθυνος» των επιτυχιών στον τομέα του κορωνοϊού μαζί με τον επικεφαλής της εκπληκτικής Ελληνικής ομάδας των λοιμωξιολόγων κ. Τσιόδρα.
Συνέβη λοιπόν και «αποκλειστήκαμε»! Και αντί η αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, να συνιστά ηρεμία στην αντιμετώπιση του τραγικού αυτού γεγονότος, που συνέβηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης (Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο, κλπ.), αναλίσκεται σε μύδρους εναντίον της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσιόδρα. Είναι αστείοι, όταν μάλιστα συνιστούν τον… καθορισμό ως υπουργού υγείας, ατόμου κοινής εμπιστοσύνης, τύπου Πολάκη φερ’ ειπείν, και όταν ο νυν υπουργός κ. Κικίλιας χαίρει ευρείας αποδοχής.
Θα ήταν πολύ… «φανατίλας» όποιος ισχυρίζονταν ότι δεν έγιναν επί μέρους λάθη από πλευράς κυβερνώντων, αλλά όχι να τους ρίχνουμε και την… επέλαση του δευτέρου κύματος της πανδημίας που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη!
Είστε υποχρεωμένοι κύριοι να συμπαρασταθείτε, έστω και αθέλητα, επειδή αλλιώς εκτίθεστε στον λαό. Δεν το αντιλαμβάνεστε; Μη δείχνετε να συμπαρίσταστε ακόμα και στους… «αντιρρησίες» των μέτρων, οι οποίοι είναι πολύ επικίνδυνοι!
Όσο για τις… «μολύνσεις» σε εργοστάσια, γηροκομεία, κλπ., έχω άποψη. Δεν θα την πω για να μη χαρακτηριστώ ρατσιστής.
Γι - Πας