ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΤΟ… ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ!
Στον πόλεμο του ’40 μία ομάδα συγχωριανών μου με έναν παπά μαζί τους, που λειτουργούσε σε άλλο χωριό, επέστρεφαν στα σπίτια τους. Άξαφνα ένα Γερμανικό Στούκας κατέβηκε χαμηλά και πολυβολούσε κατά μήκος του δρόμου, όπου υπήρχαν στρατιωτικές μονάδες. Η ομάδα κρύφτηκε σε μια συστάδα δέντρων και κάποιοι είπαν στον παπά: Βγάλε παπά μου το καλιμαύχι. Αυτοί βλέπουν από εκεί απάνω και θα σε περάσουν για αξιωματικό! Ο παπάς υπάκουσε και… αποκαλύφτηκε η μεγαλοπρεπής φαλάκρα του. Τότε όλοι μαζί είπαν: Βάλε παπά μου το καλιμαύχι σου, επειδή η φαλάκρα σου μοιάζει σαν στρατιωτικό κράνος!
Μπορεί να μοιάζει λίγο με μακάβριο χιούμορ, αλλά το ακούγαμε εμείς οι πιτσιρίκοι και γελούσαμε. Το θυμήθηκα ακούγοντας την… συγχορδία των επικρίσεων κατά του Κ. Μητσοτάκη από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς αρχηγούς και… άλλους τινές, οι οποίοι τον κατακεραυνώνουν για την «αργοπορία» του στη λήψη των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων ύστερα από την αλματώδη εξάπλωση των κρουσμάτων του covid-19 και στην Ελλάδα, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρώπης.
Θυμήθηκα τους ίδιους –μερικοί μήνες έχουν περάσει- όταν έντρομη η Κυβέρνηση και με την σύμφωνη γνώμη της εκπληκτικής ομάδας των ειδικών επιστημόνων υπό τον κ. Τσιόδρα, είχε προχωρήσει πρωτοποριακά στο πρώτο γενικό Lockdown, επειδή το ανέτοιμο σύστημα υγείας δεν θα άντεχε αυτά που συνέβαιναν και τα βλέπαμε σε ολόκληρη την Ευρώπη!
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε ονόματα πολιτικών, ούτε και σε κάποιους Τράγκηδες, Τριανταφυλλόπουλους κλπ., οι μεν πρώτοι εκ των οποίων έλεγαν ότι ο Μητσοτάκης εκτέλεσε την Ελληνική οικονομία ενώ ο κ. Τσίπρας… είχε αφήσει ένα «…δικό του» μαξιλάρι κάποιων δισ. και θα έπρεπε όλα να ριχτούν στην οικονομία που… στενάζει! Καμία εφεδρεία. Ενώ οι τελευταίοι «δημοσιογραφούντες», ότι όλα αυτά είναι κουραφέξαλα και αποτέλεσμα… «διεθνών συνομωσιών»!
Τώρα λοιπόν όλοι αυτοί επιτίθενται στην Κυβέρνηση που… άργησε να πάρει σκληρά μέτρα, αγνοώντας τις οικονομικές επιπτώσεις! Όλοι εδώ ζούμε και είδαμε με πόση προσοχή η Κυβέρνηση προχώρησε στην άρση του Lockdown, δίνοντας ανάσα στις επιχειρήσεις και προχώρησε στο… άνοιγμα του Τουρισμού, ο οποίος δεν πλησίασε μεν τα προ κορωνοϊού επίπεδα, αλλά έδωσε κάτι στις πανάκριβες και πανέτοιμες τουριστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική οικονομία.
Στο μεταξύ, ταχύτατα το ΕΣΥ ενισχύθηκε κατά πολύ, ακόμα και σε κάψουλες μεταφοράς κορωνοϊοπαθών από τα νησιά μας. Έγιναν διορισμοί, αυξήθηκαν κλίνες ΜΕΘ, χωρίς φυσικά να φτάσουμε στα ανώτατα επιθυμητά επίπεδα. Οι προσφορές ήταν σημαντικές. Η οργάνωση ελέγχων και υποδοχής των τουριστών υπήρξε υποδειγματική και η Ελλάδα θεωρήθηκε ως η καλύτερη χώρα της Ευρώπης για διακοπές. Όποιος θελήσει να ασχοληθεί με τα νούμερα θα διαπιστώσει ότι όλα είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλα που είναι υπεύθυνα για την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων covid-19, από το επίσης αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Γλέντια, γάμοι, βαφτίσια, ξεφαντώματα νεαρών! Μετά το καλοκαίρι… μάλλιασε η γλώσσα των υπευθύνων για την παρατηρούμενη «χαλάρωση» των πολιτών ως προς τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.
Δυστυχώς: Φωνή βοώντος! Σε μερικές περιπτώσεις, συγκεντρώσεις – καταλήψεις, κλπ. φαίνονταν καθαρά η συμμετοχή στην χαλάρωση και πολιτικο - κομματικών οργανισμών. Όπως επίσης φαίνεται πως… συμπιέται από τους ίδιους πολιτικο - κομματικούς οργανισμούς και το περιέργως διογκούμενο κύμα της… «συνομωσιολογίας».
Εκείνο που είναι απολύτως απαράδεκτο είναι η επίθεση εναντίον του κ. Τσιόδρα, των λοιμοξιολόγων και των γιατρών γενικά. Πάντοτε θα πρέπει να πρυτανεύει σε όλους το: Ουδείς αναμάρτητος και αλάθητος! Σύμπνοια χρειάζεται…
Γι - Πας