ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
 Κύριε Ερντογάν: Είναι καλό να διαβάζετε και να γνωρίζετε την ιστορία της φυλής σας, ιδίως ύστερα από εκείνη την περίφημη μάχη, όπου οι άτακτοι κατσαπλιάδες οργανώθηκαν σε τακτικό στρατό και νίκησαν! Θα πρέπει όμως να διαβάζετε και να γνωρίζετε, έστω ακροθιγώς, και την παγκόσμια ιστορία, ιδίως την πιο πρόσφατη, για να μην αναφερόμαστε πάντα στα παλιά, Μαραθώνες, Σαλαμίνες, Ναυαρίνα, κλπ. Εννοώ φυσικά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ξεκίνησε από έναν τρελό Αυστρο-Γερμανό και αιματοκύλησε την οικουμένη. Συμμαχώντας με άλλους δύο ομοίους του, τον Ιάπωνα Χιροχίτο και τον Ιταλό Μπενίτο Μουσολίνι αποφάσισαν την κατάκτηση του κόσμου ολόκληρου.
Αυτός ο τελευταίος θέλησε να αναβιώσει την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπως καληώρα εσείς την Οθωμανική. Βλέποντας ότι ο… κολλητός του όργωνε με τα Πάντσερ του την Ευρώπη, επεκτεινόμενος και στην Αφρική, θέλησε να του κάνει μία έκπληξη κατακτώντας… ανέξοδα και εύκολα όπως πίστευε, ένα πολύ αδύναμο φαινομενικά, αλλά σπουδαίο κράτος, την Ελλάδα.
Έτσι εκείνο το πρωί, την 28η Οκτωβρίου 1940, στέλνει ένα τελεσίγραφο στον «φιλογερμανό», όπως πίστευε γέροντα πρωθυπουργό της χώρας αυτής Ιωάννη Μεταξά και του ζητάει την… κατάκτηση της χώρας του χωρίς πόλεμο!
Εκείνο όμως το… «γεροντίδιο», του απαντά: ΟΧΙ κύριε και επομένως θα έχουμε πόλεμο! Ανήμερα σαν σήμερα!
Γέλασε ο… «δικός σου» και πανέτοιμος ων με τον Αλβανό σύμμαχό του, με τις «καλογυαλισμένες» μεραρχίες του, την αεροπορία του και τον στόλο του εισβάλει σε δύο ώρες από την επίδοση του τελεσιγράφου, στην Ελλάδα. Ήταν το μεγάλο του λάθος!
Αυτός ο… μεγάλος ηγέτης ξεφτιλίστηκε στα πέρατα της οικουμένης! Οι συμβουλάτορές του, οι… Χουλουσί Ακάρ της εποχής του με τα τρανταχτά ονόματα, Πράσκα, Σοντού, Καβαλιέρο, Τσιάνο, τον είχαν διαβεβαιώσει ότι σε λίγες μέρες θα παρήλαυνε στα Γιάννενα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και αυτός, ύστερα από έναν δραματικό χειμώνα με συνεχείς ταπεινώσεις από μια χούφτα πειναλέους, που ζούσαν με λίγες σταφίδες και μία γουλιά κονιάκ, γεμάτους ψείρες, αναγκάστηκε να ηγηθεί ο ίδιος της «εαρινής επίθεσης» και να… σπάσει τα μούτρα του!
Αυτοί δεν ήταν στρατιώτες ανθρώπινοι από σάρκες, ήταν σκέτα σίδερα που ήξεραν στα αμέτρητα πυρά του από στεριά και αέρα να επιτίθενται με εφ’ όπλου λόγχη και φωνάζοντας δυνατά «ΑΕΡΑ», να σκορπίζουν τον τρόμο στις μεραρχίες του, τρέποντάς τες σε άτακτη φυγή ή ακόμα και αιχμαλωτίζοντάς τες μαζικά. Και τότε ο «φίλος» του, που τον λυπήθηκε αποφάσισε να τον απαλλάξει από τον βραχνά, εκτιθέμενος από την άλλη μεριά πισώπλατα στην Ελλάδα, όταν η μάζα του στρατού της βρίσκονταν στα Αλβανικά βουνά.
Εν τούτοις και αυτά τα τμήματα αυτού του… «περίεργου» στρατού αντιστάθηκαν γενναία, αλλά πολύ άνισα. Τόσο που τον ανάγκασαν, εκδηλώνοντας τον σεβασμό του να μην αιχμαλωτίσει αυτόν τον περήφανο στρατό, αλλά να τον αφήσει να γυρίσει στα σπίτια του παραδίδοντας απλά τα όπλα.
Είχε και αυτός ακόμα δύο δείγματα της ποιότητας αυτού του πάντα ανυποδούλωτου λαού. Αφ’ ενός μεν στην μάχη της Κρήτης και αφ’ ετέρου στην αντίστασή του, που άρχισε αμέσως μετά την κατάληψη της χώρας από τις δύο σιδερόφρακτες δυνάμεις, που έσπερναν τον τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αφρική, αλλά και προήλαυναν πλέον για την κατάληψη της Μόσχας.
Από εκεί άρχισε ο κατήφορος, που δεν σταμάτησε παρά μόνο με τον ατιμωτικό θάνατο των δύο τρελών δικτατόρων!
Κύριε Ερντογάν διαβάστε λιγάκι την νεώτερη ιστορία για να μη καταλήξετε όπως ο Μουσολίνι κρεμασμένος ανάποδα σε κάποια κάγκελα του Μιλάνου ή… αυτοκτονημένος σε κάποιο καταφύγιο! Δεν θέλω να αναφερθώ στις τύχες νεωτέρων δικτατόρων, απλά σας υπενθυμίζω να μην εμπιστεύεστε τόσο την ένοπλη δύναμή σας και να απειλείτε! Θυμηθείτε επίσης και την πρόσφατη… συμφορά στον Έβρο.
Γι - Πας