ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΦΑΣΙΣΜΟΙ!..
Ουδέποτε υπήρξα οπαδός ή αρεσκόμενος σε κανενός είδους φασισμό. Αντίθετα τάσσομαι με την άποψη εκείνων που θεωρούν φασισμό κάθε προσπάθεια επιβολής με το ζόρι, ακόμα και με όπλα ορισμένων απόψεων, που τις θεωρούν ορθές, σε άλλους. Έτσι δεν θεωρούσα ως ορθή την ύπαρξη ενός μόνο άκρου. Τα «άκρα» είναι δύο παντού και πάντοτε.
Δεν ήταν δυνατό επομένως να μην πανηγυρίσω μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες για την προχθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε το τελευταίο χρονικά φασιστικό μόρφωμα, το οποίο είχε βρει τρόπο μέσα στην μεγάλη οικονομική κρίση να αναπτυχθεί στην πατρίδα μας και προέβαινε σε πρωτοφανείς για μια δημοκρατική χώρα ενέργειες, ακόμα και δολοφονίες!
Η παρουσία των εκπροσώπων του μορφώματος αυτού μέσα στην Ελληνική Βουλή, αλλά και έξω από αυτήν, υποθέτω ότι θα είχε γεμίσει θλίψη ακόμα και αυτούς που με την ψήφο τους τους έστειλαν εκεί.
Εν τούτοις κάποιοι… «ακραιφνείς δημοκράτες» όταν επρόκειτο για «έτοιμες» βουλευτικές ψήφους, δεν έλεγαν όχι σε αυτές, έστω και αν προέρχονταν από αυτήν την αηδή πλευρά. Και αυτό έγινε επανειλημμένα και ολοφάνερα!
Αντίθετα, η πραγματική Δημοκρατία αφού πρώτα έπεισε τον λαό για το πόσο επικίνδυνοι κατέστησαν αυτοί που με κάποια λαθεμένη και πρόσκαιρη άποψη είχαν σταλεί στη Βουλή, τους έστειλε ύστερα στην Δικαιοσύνη για τα… περαιτέρω και χρειάστηκαν πεντέμισυ ολόκληρα χρόνια και μια χαλκέντερη Δικαστίνα με πανάξιους συνεργάτες για να φέρουν σε αίσιο πέρας αυτήν την σημαδιακή δίκη, που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο και θαυμασμό!
Κάποιος, από την πλευρά που θεωρούν εαυτούς εκ προοιμίου μοναδικούς δημοκράτες επισήμανε ότι οι καταδικασθέντες… έπεσαν στα μαλακά με δικές τους «ηθελημένες» παραλήψεις όταν κυβερνούσαν!
Οι συνόμοιοί του που βρίσκονταν στους δρόμους πανηγυρίζοντας για την… μαλακότερη καταδίκη των φασιστών, του πήραν αμέσως το κεφάλι από την παρέα τους, για να τον… συνετίσουν!
Τι τους απάντησε ο αθεόφοβος; Ότι αυτό είναι… «Σταλινισμός», βαφτίζοντας έτσι τον «πατερούλη» της Δημοκρατίας αρχιφασίστα! Ή όχι; Μήπως κάνω και πάλι λάθος;

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ… ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ!
 Με την ίδια έννοια που αποδίδεται στο ρήμα… «καταλήγω» όταν πρόκειται να ειπωθεί για κάποιον βαρέως πάσχοντα που αποδημεί εις Κύριον, μπορεί να αποδοθεί και στις φετινές καταλήψεις των Σχολείων. Ξεκίνησαν ως… βαρέως πάσχουσες, επειδή δεν είχαν καμία σχέση με τους μαθητές, με την Δημοκρατία και την καλώς νοούμενη εκπαίδευση.
Όταν δεν είχαν εκλεγεί ακόμα τα 15μελή, με ποιον δημοκρατικό τρόπο λήφθηκαν τόσο σοβαρές αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων και την κατάρτιση αιτημάτων;
Υπήρξαν μήπως κάποιες γενικές συνελεύσεις σε σχολεία τα οποία έκλεισαν ή μήπως η πλειοψηφία των μαθητών και οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τα πληροφορούνταν από την τηλεόραση;
Έτσι βέβαια βρέθηκε και σχολικό αίτημα που… απέρριπτε την προμήθεια των Γαλλικών Rafale, απαραίτητων για την άμυνα της πατρίδας μας, την στιγμή μάλιστα, που απειλούνταν τόσο κατάφορα η ακεραιότητά της!
Όταν τελικά το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα αυτονόητα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών από την ουσιαστική εκπαίδευση, ποιος έβαλε την Θεσσαλονικιά «μαθήτρια» να πει εκείνες τις βλακείες που είπε περί… εκβιασμού και ποιους εκπροσωπούσε νόμιμα στην παρουσία της στις ειδήσεις από τον Ν. Χατζηνικολάου;
Δημοσιεύονταν και ακούγονταν κάποιες ηχηρές ιδιότητες περί… «συντονιστικού οργάνου» των μαθητικών καταλήψεων, αλήθεια αυτοί οι δημοσιογράφοι που τα έλεγαν και τα δημοσίευσαν, τα πίστευαν; Πώς βγήκαν αυτά τα… «συντονιστικά»; Δεν σας θύμισαν λίγο τα… «συντονιστικά» των καταλήψεων των δρόμων από τους αγρότες;
Σε κάποια σχολεία οι Διευθυντές τους, δείχνοντας σοβαρότητα και υπευθυνότητα, άρχισαν να σημειώνουν ονόματα… καταληψιών μαθητών. Σε αυτά ούτε ζημιές παρατηρήθηκαν και η κατάληψη… κατέληξε στο πιτς φυτίλι!
Όπως βλέπετε, με λίγη προσοχή δεν θα βλέπαμε ούτε καταστροφές ούτε αισχρότητες μέσα στα σχολεία.
Ή όχι κύριοι γνωστοί και πραγματικοί διοργανωτές των καταλήψεων που κατέληξαν τόσο άδοξα;
Γι - Πας