ΠPOΣKHNIO-ΠAPAΣKHNIO

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ… ΚΥΡΙΟΙ!..
 Είναι γνωστό και χρόνιο πρόβλημα: Οι μεγάλες καταστροφές που ακολουθούσαν κάθε διαδήλωση στην Αθήνα. Τόσο μεγάλες που έκαναν το πανέμορφο κέντρο της πρωτεύουσας της πατρίδας μας να μοιάζει αγνώριστο και να μη συγκρίνεται με καμία άλλη κεντρική πλατεία Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας.
Πανέμορφα Πεντελικά μάρμαρα καταστράφηκαν με βαριοπούλες για να… αποκτηθούν, λέει, πέτρες εναντίον των αστυνομικών!
Όλες οι κυβερνήσεις έβλεπαν όλα αυτά, έλεγαν πως θα νομοθετήσουν τρόπους για την αντιμετώπισή τους, αλλά καμία δεν το τόλμησε. Άλλη γιατί φοβόταν μη κατηγορηθεί σαν… «φασιστική» και άλλες, όπως οι τελευταίες Συριζαϊκές, επειδή οι νεολαίες τους θεωρούσαν… κόκκινη γραμμή, την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Το γιατί είναι προφανές!
Έτσι η κατάσταση… ξέφευγε κάθε φορά όχι μόνο στις μεγάλες συγκεντρώσεις αλλά και σε οποιεσδήποτε διαδηλώσεις, πορείες, κλπ., οι οποίες υπάρχουν ελεγχόμενες σε κάθε χώρα.
Η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει τον έλεγχο αυτών των συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων και πορειών, ώστε αφ’ ενός μεν να μην προκαλούν γενική διαταραχή και διακοπή της κυκλοφορίας κάθε φορά, έστω κι αν η «εκδήλωση», ας την ονομάσουμε έτσι, αποτελείται από πολύ λίγα άτομα (100-150) τα οποία με μεγάλη… γαλαντομία ενισχύουν οι μπαχαλάκηδες! Κάθε φορά, μα κάθε φορά.
Σε όλες τις χώρες αυτό το πράγμα αντιμετωπίζεται με τους νόμους που έχουν θεσπιστεί από το κράτος και η παρούσα κυβέρνηση, χωρίς… κορώνες και με μεγάλη προσπάθεια συνεννόησης προχώρησε στη νομοθετική ρύθμιση.
Τι ήταν αυτό! Λες και επρόκειτο να νομοθετηθεί η κατάργηση του Συντάγματος! Σοβαροί πολιτικοί, σοβαροί άνθρωποι μετατράπηκαν σε… υποστηρικτές πάσης ασυδοσίας από οποιονδήποτε.
Δεν θέλω τώρα να αναφερθώ σε ονόματα, επειδή θα πρέπει να κάνω κάποιες υπενθυμίσεις και θα πρέπει να γίνω πολύ σκληρός. Όχι, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Απλά θα πρέπει να θυμίσω σε όλους την σοβαρότητα του νομοθετήματος και δυστυχώς πολλοί δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε.
Αυτό παρουσιάστηκε στη Βουλή από έναν πολύ σοβαρό και δημοκράτη Υπουργό, ανοιχτό σε κάθε επιζητούμενη βελτίωση. Οι διαφωνούντες στην σοβαρότητα… βγήκαν μπροστά, επιχειρηματολογούντες τα μη επιχειρηματολογούμενα δυστυχώς!
Και σαν απόδειξη των συζητουμένων ήρθαν τα οργανωμένα –από ποιους τάχα;- επεισόδια των μπαχαλάκηδων εναντίον των αστυνομικών, φρουρών του Κοινοβουλίου, τραυματίσαντες μερικούς πολύ σοβαρά, χώρια τις ζημιές που προκλήθηκαν. Για πρώτη φορά επιτέλους βρέθηκε αστυνομικός αξιωματικός της φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμπόδισε φανερά την σύλληψη ενός κουκουλοφόρου.
Ήθελα νάξερα τι άλλα αποδεικτικά στοιχεία χρειάζονται για να φανεί ποιος οργάνωσε αυτά τα συγκεκριμένα επεισόδια; Ίσως από τα εγκαταλειμμένα στην περιοχή τόσα πολλά... πολεμοφόδια, μολότωφ, μέχρι και μαχαίρι, βρεθούν και άλλοι πραγματικοί ένοχοι.
Τι να πεις; Βγαίνει τίποτε με το να εκφράσεις την απέραντη λύπη σου γι’ αυτούς τους άντρες που τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά εκτελώντας το καθήκον τους; Τόση λύπη, όση και για τους καμμένους της Μαρφίν (Marfin) όπου δεν βρέθηκε να τιμωρηθεί κανένας και οι… σοβαροί πολιτικοί κάνουν στη Βουλή πως δεν θυμούνται…

ΤΟΣΗ… ΜΠΟΧΑ!..
 Όλοι μας ζήσαμε, έστω και διαφωνούντες πολλοί, την δραματική τεσσεραμισαετία του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Φαίνονταν ότι η… παράδοξη αυτή συμμαχία έγινε όχι για να αποκαταστήσει τα πράγματα, δημιουργώντας μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία προσπαθούσε να αποχτήσει… προσοδοφόρα μετερίζια.
Την εποχή που όλοι εμείς δοκιμαστήκαμε, ακόμα και με τα εξηντάρια των ΑΤΜ. Την εποχή αυτή εν τούτοις το… χοντρό χρήμα κυκλοφορούσε αβέρτα σε όσους είχαν πρόσβαση σε αυτό. Ήταν φανερή ακόμα και χλιδή σε ορισμένους.
Τώρα πια που χάθηκαν οι… «αρμοί της εξουσίας» κατά την έκφραση του ίδιου του κ. Τσίπρα, τώρα άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια όλες οι βρωμιές. Είναι γνωστό το ότι οι μη ωφεληθέντες από τις συναλλαγές τα βγάζουν όλα στη φόρα! Επίσημα με καταγγελίες και δίκες. Οι άλλοι αγωνίζονται πια να πείσουν ότι… δεν φταίνε και ότι η Ν.Δ… σκανδαλολογεί.
Φυσικά και με τρόπο κραυγαλέα ανήθικο, όλοι οι ΑΝΕΛίτες ενώθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί καταχρεωμένοι μέχρι τα μπούνια προσπάθησαν να ξελασπωθούν αλλά μάταια.
Σε αυτήν την κατάσταση βγαίνουν οι της ηγετικής ομάδας ενωμένοι και λένε ότι τους κυνηγούν οι TV σταθμοί, οι οποίοι πλήρωσαν πια για να λειτουργήσουν.
Μα δικαστικά και επίσημα θεωρήθηκαν τα μαγειρέματά τους, οφθαλμοφανώς ανήθικα και αισχρά λόγω συναλλαγών. Τώρα πια βγαίνουν στη φόρα και οι αισχρότητές τους που έχουν σχέση με κυκλοφορία παράνομου χρήματος.
Τι φταίει λοιπόν η Ν.Δ., όταν οι συναλλαγέντες βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους και τις αισχρές συναλλαγές τους στη φόρα;
Γι - Πας