ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΤΣΙΟΔΡΑΣ Ο… ΔΙΚΑΙΟΣ!
Όταν ο στρατηγός των Αθηναίων, ο αποκαλούμενος «Αριστείδης ο Δίκαιος», συνάντησε μια μέρα έναν αγράμματο πολίτη Αθηναίο κρατώντας ένα όστρακο και μη γνωρίζοντας ποιος είναι του το πρότεινε παρακαλώντας τον να σημειώσει τον εξοστρακισμό του, ο Αριστείδης έκπληκτος τον ρώτησε: Γιατί θέλεις να εξοστρακιστεί ο Αριστείδης; Εκείνος του απάντησε: Έτσι γιατί δεν μου αρέσει να τον αποκαλούν δίκαιο!
Φυσικά ο δίκαιος Αριστείδης σημείωσε στο όστρακο τον… εξοστρακισμό του.
Υποθέτω ότι το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει αυτήν την εποχή με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όχι όσον αφορά στους αγράμματους, που είναι και πολύ λίγοι, αλλά στους κυριολεκτικά «αγράμματους» περί την ιατρική επιστήμη και τα «βιογραφικά» των γιατρών!
Όταν λέμε «βιογραφικά» εννοούμε κάποια πολυσέλιδα κιτάπια στα οποία αναφέρονται οι σπουδές, τα διπλώματα, τα μεταπτυχιακά (ντοκτοράτα, masters, κλπ.), οι ερευνητικές και άλλες επιστημονικές εργασίες και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, από όπου προέρχονται αυτές οι εργασίες δημοσιευμένες στα πιο έγκυρα ή μη επιστημονικά περιοδικά, τα οποία με πολύ προσοχή επιλέγουν κάποιες από τις χιλιάδες που υποβάλλονται και επίσης ο χρόνος που εργάστηκε ο επιστήμονας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, που αναφέρονται.
Όλα αυτά, που αφορούν στον κ. Σ. Τσιόδρα βρίσκονται… φόρα παρτίδα στο «βιογραφικό» του, το οποίο δεν αναφέρει ότι μετά την εγκατάστασή του στην Ελλάδα… ψέλνει και σε κάποια εκκλησία τις Κυριακές τακτικότατα.
Αυτό ήταν λοιπόν. Οι αγράμματοι περί τα «βιογραφικά», μη μπορώντας να τα αναγνώσουν και να τα αξιολογήσουν, βρήκαν το πραγματικό «κουσούρι»: Ψέλνει! Δεν είναι και λίγο πράμα ένας επιστήμονας «φυτευτός» κατά την έκφραση ενός γελοίου «πωλητή κηραλοιφών» να ψέλνει, χωρίς να έχει αναγνώσει τις «γνήσιες» επιστολές του Χριστού που εκείνος πουλάει για… βοήθεια πάσης νόσου και μ…ας!
Αλήθεια τι να πει κάποιος; Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, απλά μου είναι συμπαθής. Σαν ταπεινός συνάδελφός του, θαυμάζω το βιογραφικό του, όπως υποθέτω και οι εκλεκτοί συνάδελφοί του της ομάδας ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι επελέγησαν από την κυβέρνηση (προς Θεού δεν φυτεύτηκαν) για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και η οποία ομάδα, εν αγαστή συνεργασία, τον επέλεξε να τους εκπροσωπεί, ύστερα από τις τακτικές συναντήσεις τους. Αυτή η ομάδα της Ελλάδας αναγνωρίστηκε από όλον τον κόσμο ότι επιτέλεσε άριστα το καθήκον της στο έργο που της ανατέθηκε.
Είναι φυσικό να υπάρχουν κι άλλοι, όπως είναι φυσικό να έχουν διαφορετική γνώμη από αυτήν της ομάδας του κ. Σ. Τσιόδρα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η διαφωνία τους έχει ελατήρια φθόνου ή πικρίας για την μη συμμετοχή τους, αλλά συνήθως οι επιστημονικές διαφωνίες καταθέτονται σε ανάλογα επιστημονικά όργανα και όχι σε άσχετους, τύπου Βελόπουλου, Τράγκα, Τριανταφυλλόπουλου, Κρατερού και… δεν συμμαζεύεται!
Αυτά όσον αφορά στον συμπαθή αυτόν επιστήμονα, ο οποίος κατέθεσε τη ζωή του και όχι μόνο την ψυχή του, οικογενειάρχης ων πολυμελούς οικογενείας, στην επιτέλεση του καθήκοντός του ως επιστήμονα και ως ανθρώπου από την θέση στην οποία κλήθηκε να υπηρετήσει. Και το έκανε με πραγματικά υπερβάλλοντα ζήλο, αψηφώντας οικογένεια, κινδύνους και κόπωση.
Η παρουσία του σε κάθε περίπτωση που απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή είναι ενδεικτική του ανδρός -ούτε κουρεύτηκε ο άνθρωπος- όπως επίσης και η προσπάθειά του να ενημερώνει εκλαϊκεύοντας δύσκολους ιατρικούς όρους, τους συμπατριώτες του.
Δεν γνωρίζω πού ανήκει ο άνθρωπος πολιτικοϊδεολογικά, αλλά… για τον «Προοδευτισμό» είχε την… ατυχία την εποχή που κλήθηκε να επιτελέσει το επιστημονικό του καθήκον να κυβερνά την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό… ενόχλησε πολλούς!

«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»!..
Κάποτε κάποιοι κυβερνώντες θα έπρεπε να αποτίσουν έναν «φόρο» τιμής στους τρεις αδικοχαμένους της «Marfin» στην οδό Σταδίου της Αθήνας μια 5η Μαΐου.
Το αποφάσισε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόθεση να εντοιχιστεί πλακέτα με την επιγραφή «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ»!
Ο προκαλέσας εκ προθέσεως την πυρκαγιά σε κλειστό κτίριο, όπου εκ των πραγμάτων δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση πυροσβεστικού οχήματος, δεν θα έπρεπε να αφήσει την «ανθρώπινη δικαιοσύνη» να ψάχνει για την ανεύρεσή του, αλλά θα έπρεπε ο ίδιος… αν είχε κότσια, σαν αυτά που του έδωσαν τη δύναμη να προκαλέσει την πυρκαγιά, να βγει στη φόρα και να ζητήσει συγγνώμη από όλους, Θεό, κόσμο, συγγενείς, για την πράξη του, την οποία έκανε υπό το κράτος ασύγγνωστου φανατισμού! Ή αν ήταν ακόμα πιο δυνατός να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο σημείο της συμφοράς!
Δεν το έκανε, δείχνοντας πόσο δειλός και πόσο εξαρτώμενος από τον φανατισμό του είναι.
Χωρίς μεγάλη έκπληξη ακούσαμε ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν στη σχετική τελετή. Ερωτώ μόνο: Ποια είναι η διαφορά της ζωής του νεαρού Αλ. Γρηγορόπουλου και των τριών -τεσσάρων για μένα- που κάηκαν ζωντανοί στην Marfin; Υπάρχει διαφορά από τους γόους της μάνας του νεαρού, από τους γόους της μάνας των άλλων τριών και αυτής που δεν πρόλαβε η ίδια να κλάψει για το μωρό της;
Αλλά αν πήγαιναν στην τελετή τα δύο προαναφερθέντα κόμματα, θα έχαναν τη δυνατότητα τροφοδοσίας κάθε ανεξέλεγκτου φανατισμού. Λογικό!
Γι - Πας