ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΓΕΛΗ!..
Πολλοί ήσαν εκείνοι, οι οποίοι θεώρησαν τους λαούς «αγέλες», έστω κι αν αυτοί οι λαοί ήσαν εκείνοι που, κακή τη μοίρα τους, τους ανέδειξαν οι ίδιοι με τα χεράκια τους ως ηγέτες τους. Πίσω από αυτούς δεν ήταν δυνατό να μη βρεθούν και αυτόκλητοι υποστηρικτές τους, συνήθως από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Υπάρχουν και εκεί κάποιοι, οι οποίοι κάτι θέλουν να λένε συνήθως αντισυστημικό που… θορυβεί.
Ένας λοιπόν, ο πιο θορυβώδης της Ευρώπης, άφησε την πανδημία να εξελιχθεί στη χώρα του με την θεωρία της «αγέλης» μέχρι και την στιγμή που, ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, μπήκε και ο ίδιος στην «αγέλη», από όπου όμως δεν έπαψε να θορυβεί. Και τότε ο διαβολοϊός τον έστειλε κατ’ ευθείαν στην εντατική, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέλαβε… πέρα από την σειρά του, μία θέση!
Από εκεί η μεγάλη του τύχη τον έβγαλε σε λίγες μέρες και τον έστειλε στην εγκυμονούσα σύντροφό του… σαν βρεγμένη γάτα.
Αναμένουμε όλοι με αγωνία την επανεμφάνισή του στην ηγεσία της «αγέλης» του. Η οποία στο μεταξύ… καταθερίστηκε!
Άλλος, εν τη αγνοία του περί πανδημίας διεξήγαγε Δημοτικές εκλογές, για να μην πληγεί, λέει, η Δημοκρατία και την πλήρωσε πολύ ακριβά! Αλήθεια δεν μάθαμε τι έγινε ο δεύτερος γύρος της Δημοκρατίας;
Τρίτος, μεγαλύτερος αυτός ακόμα και στο μπόι, αλλά φαίνεται πως ο δημιουργός έβαλε στο «καύκαλό» του λιγότερο μυαλό και τι δεν είπε εκείνο το στοματάκι του καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας! Άρχισε από τους Κινέζους, όπου… γεννήθηκε ο κορωνοφόρος ιός και όπου οι εκεί ηγέτες γνωρίζουν καλά την τιθάσευση των «αγελών» και κατάφεραν έστω και με λειψά ανακοινωθέντα νούμερα, να τιθασεύσουν την πανδημία και να κάνουν τον… γαλαντόμο στον υπόλοιπο κόσμο όπου ο ιός εξαπλώθηκε ταχύτατα με τα σύγχρονα μέσα.
Ο «Δικός» μας, που προαναφέραμε διέκρινε σκοπιμότητα γι’ αυτήν τη μετάδοση και εξαπέλυσε τους μύδρους του, οι οποίοι συνεχίστηκαν και προς τον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας), για… κινεζοφιλία! Εδώ ομολογουμένως δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Ύστερα άρχισε τις αμέτρητες βλακείες του προς την… θεωρώντας την «αγέλη», της δικής του χώρας, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται αυτήν τη στιγμή με τον πιο βάναυσο τρόπο κι ακόμα περισσότερο στην πιο πολυάνθρωπη και υποτίθεται πιο οργανωμένη πόλη, όπου η πανδημία «θέρισε» με τον πιο σκληρό τρόπο, την Ν. Υόρκη!
Στην αρχή, φουσκωμένος σαν γάλος Δεκεμβριάτικος, κάλεσε την «αγέλη» του να πανηγυρίσουν όλοι μαζί το Πάσχα χωρίς ιό! Σιγά τώρα μην τον άκουγε ο ιός που… δούλευε θριαμβευτικά με εκατόμβες θυμάτων όχι μόνο της ζωής αλλά και της εργασίας. Πλησιάζουν, λέει, αν δεν τα πέρασαν τα 20 εκατομμύρια οι άνεργοι σε αυτήν τη χώρα, που αγωνίζονται προς το παρόν να σωθούν από τον ιό και ζητούν απεγνωσμένα από τον αρχηγό της «αγέλης» αντισηπτικά!
Σε οικογένειες με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά είναι γνωστό σε τι χρησιμεύουν τα αντισηπτικά που δεν υπάρχουν στην Αμερική!
Ξέρετε τι απάντησε ο «αγελάρχης» όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη των αντισηπτικών; Καταπιείτε χλωρίνη ή καλύτερα κάντε ενδοφλέβια ένεση για να σωθείτε!
Ύστερα κάποιοι του τράβηξαν το σχιστό μαύρο σακάκι, που φορεί στις συνεντεύξεις, όπως κάποιοι τραβούσαν το σακάκι του… Γόρη Σακκά στους λόγους του και του είπαν ότι… υπερβάλει με τη χλωρίνη! Ε λοιπόν εντάξει σαρκαστικά το είπα, ήταν η απάντηση. Έτσι περίπου έγινε!
Από την άλλη μεριά τάβαλε με την πλειοψηφία των Δημοκρατικών Κυβερνητών των Πολιτειών της Αμερικής μεταξύ των οποίων κι αυτός της Ν. Υόρκης, από τους οποίους ζητά με οργανωμένες διαδηλώσεις αφιονισμένων και πολλών προφανώς πληρωμένων οπαδών του «αυτήν την εποχή», να άρουν τα περιοριστικά μέτρα, όταν οι Κυβερνήτες είναι τσουρουφλισμένοι και ψάχνουν για χώρους νεκροταφείων! Ο «αγελάρχης»φλέγεται μόνο και μόνο για τις εκλογές του Νοεμβρίου μαζί με τον φίλο του Ερντογάν.
Στην Ελλάδα ο λαός δεν θεωρήθηκε αγέλη. Ο αρμόδιος επιστήμονας ξεκαθάρισε ότι εμείς τους πατεράδες, παππούδες, γιαγιάδες μας δεν πρόκειται να τους θυσιάσουμε! Τους θέλουμε!
Έγινε μια συμφωνία με το λαό, όχι από απλό φόβο, όπως πρεσβεύουν κάποιοι, αλλά με την απλή λογική. Η συμφωνία αυτή υπήρξε απόλυτα επιτυχής κι ας αφήσουμε τις κουβέντες του αέρα. Έξω από το χορό ή μάλλον από την εντατική, πολλά τραγούδια λέγονται.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΕΥΘΙΞΙΑ!..
Παραίτηση και ιδιαίτερα για λόγους ευθιξίας είναι μία λέξη η οποία έχει απεμποληθεί από την πολιτική ζωή της Ελλάδας για τεσσεράμισι ολόκληρα χρόνια, όπως και η λέξη αποπομπή από την Προϊσταμένη Αρχή ενός, ο οποίος… συνελήφθη ολοφάνερα παρανομών για να μην πω τη φράση «κλέπτων οπώρας» αρχαϊστί ή «με τη γίδα στην πλάτη» λαϊκιστί!
Τώρα θέλετε να αναφέρω περιστατικά, αυτά δεν είναι δυνατόν να απαριθμηθούν, όπως π.χ. εκείνοι οι «βοσκότοποι» της Ιθάκης που συμπεριλήφθηκαν ως «εγγύηση» ενός «ημετέρου» τον οποίο ο κ. Παππάς, σημαίνον στέλεχος και Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, προόριζε να πάρει ένα από τα T.V. κανάλια!
Βέβαια το ΣτΕ έκανε σμπαράλια εκείνη την προσπάθεια του κ. Παππά, ο οποίος όμως παρέμεινε απτόητος στη θέση του.
Όπως αποδεικνύεται όμως από την τελευταία «επιθυμία» του κ. Πολάκη περί αποκτήσεως από τον ΣΥΡΙΖΑ «δικού» του T.V. καναλιού, η προσπάθεια του κ. Παππά δεν ήταν… προσωπική του υπόθεση, αλλά του ίδιου του κ. Τσίπρα.
Επειδή όμως αναφέρθηκα στον κ. Πολάκη, αυτός ο τελευταίος… βαρύνεται με σωρεία… πολιτικών παραπτωμάτων, για να εκφραστώ με ευπρέπεια, όπως η παρέμβασή του στην δίωξη εξαδέλφης του για σοβαρότατη αιτία, ο παράτυπος ή παράνομος (;) δανεισμός του από την Τράπεζα Αττικής, η υποκλοπή συνομιλίας του με απειλές προς τον Δ/τή της ΤτΕ, το Νοσοκομείο Σαντορίνης και άλλα πολλά.
Τι να πω πάλι για την ομαδική μεροληπτική δίωξη για το περίφημο «σκάνδαλο της Novartis», δεκάδες πολιτικών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και δύο πρώην Πρωθυπουργών!
Η δίωξη αυτή αποκληθείσα «σκάνδαλο του αιώνα», έγινε… ελαφρά τη καρδία, με αρχηγό της ομάδας των υπευθύνων τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και δεν υπήρξε ποτέ καμία παραίτηση. Όπως δεν υπήρξε ευθιξία σε καμία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις.
Όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας απήλαυσε διακοπές του στο κότερο της κας Παναγοπούλου πώς είναι δυνατόν να αφήνει τους υποτακτικούς του να ζητούν την… παραίτηση του κ. Βρούτση, ο οποίος αναγνώρισε ένα λάθος του; Λίγη τσίπα υπάρχει;
Γι - Πας