ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο… ΠΟΛΕΜΟΣ!

Είμαστε ακόμα… ζαλισμένοι από το τρομερό χτύπημα! Σαν σε όνειρο ακούστηκε η φράση από τα χείλη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «βρισκόμαστε σε… πόλεμο» εναντίον ενός αόρατου εχθρού και πως ενεργώντας μυαλωμένα θα τον νικήσουμε, αραδιάζοντας στη συνέχεια τα σκληρά απαραίτητα μέτρα γι’ αυτήν τη νίκη. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας, τους συγγενείς μας και την κοινωνία από την εξάπλωση της μόλυνσης και τον θάνατο πολλών.
Ακόμα και την εικόνα από το Μπέργκαμο, όπου κομβόι από στρατιωτικά οχήματα πήγε να αδειάσει το κρεματόριο από τους νεκρούς! Και από το υπερσύγχρονο Νοσοκομείο των 1.000 κλινών, που μοιάζει πλέον με αχούρι.
Με κάτι τέτοια είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε στις οδηγίες της Πολιτείας και των ειδικών, που προς ώρας φαίνονται οργανωμένοι και προετοιμασμένοι. Στην πλειονότητά του ο κόσμος υπακούει και υπομένει. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι, όπως ορισμένοι δημοσιογράφοι, που διαβάζοντας πράγματα στο Ίντερνετ, εξυπνακίζουν στις γνώσεις των ειδικών.
Μία «ψωμωμένη» δημοσιογράφος της ΕΡΤ, που διαθέτει «δική της» εκπομπή με πάνελ σχολίαζε αρνητικά την απόφαση για απαγόρευση συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους πέραν των 10 ατόμων. Έλεγε ότι αυτή ως «αριστερή» θυμήθηκε την δικτατορία με την οποία… συνέκρινε την παραπάνω απόφαση. Αν είναι δυνατόν!
Λησμονεί ότι ο ιός «χτυπάει» κυρίως υπερήλικες και οι «πλαστικές» δεν τον παραπλανούν για την ηλικία και ότι μπορεί να βρεθεί η ίδια στην ανάγκη να ψάχνει για θέση νοσηλείας σε ένα Νοσοκομείο, που να μην υπάρχει λόγω της κακής συμπεριφοράς… ομοϊδεατών της; Όσο για τον αριστερισμό της, όλοι θυμούμαστε ότι πήδηξε πολλά ιδιωτικά κανάλια μετά την δικτατορία, όπου πειθήνια εκτελούσε τις εντολές των κεφαλαιοκρατών αφεντικών της με… αμύθητες αμοιβές! Ο τέμπορα ο μόρες! Τώρα κρίνει από την απόλυτα δημοκρατική ΕΡΤ τις αποφάσεις της δεξιάς κυβέρνησης που την… διοικεί, ως κρατική υπηρεσία ελεύθερη.
Σε ολόκληρο τον Κόσμο οι πολίτες ευχαριστούν και ευγνωμονούν τους γιατρούς και νοσηλευτές, που εργάζονται νυχθημερόν για την σωτηρία όσων το δυνατόν περισσότερων από αυτούς που σοβαρά αρρωσταίνουν, πολλοί δε από αυτούς… «έπεσαν» με τις ζωές τους στο ιερό τους καθήκον, όπως πρώτος - πρώτος ο Κινέζος γιατρός, που μάταια φώναζε για τον επερχόμενο κίνδυνο στην αρχή της επιδημίας και δεν εισακούστηκε.
Κι εδώ πραγματικά θα συμφωνήσω με την ονομασία που έδωσε ο Τραμπ στον Covid-19 ως «Κινέζικο Ιό», επειδή από εκεί ξεκίνησε η επιδημία και τις ανοργάνωτες λαϊκές αγορές της με τα παντός είδους… «εδώδιμα» ζώα και ερπετά. Είναι πράγματι ο ιός της Κίνας, για τον οποίο το οργανωμένο Κινεζικό Κράτος έδωσε ύστερα τη μάχη και… δίδαξε την ανθρωπότητα για την αντιμετώπισή του. Κοίτα να δεις συμπτώσεις!
Αυτοί τώρα οι κατάκοποι από την κούραση και την προσπάθεια γιατροί και νοσηλευτές απευθύνονται προς εμάς και μας… ικετεύουν: Μείνετε στο σπίτι! Μην έρχεστε μαζικά στα Νοσοκομεία για ασήμαντα πράγματα. Δεν μπορούμε έτσι να σας βοηθήσουμε. Αφήστε σ’ εμάς τον προγραμματισμό. Σας ικετεύουμε κλειστείτε στο σπίτι είναι ο μόνος τρόπος να προφυλαχτείτε εσείς, να προφυλάξετε τους άλλους και εμάς για να σας βοηθήσουμε!
Ένας από εμάς εάν κολλήσει, ώσπου να διαπιστωθεί θα έρθει σε επαφή με άλλους καθώς και με χώρους, οπότε όλοι αυτοί και οι χώροι θα τεθούν σε καραντίνα και τότε… πού θα νοσηλευτείτε αν χρειαστεί; Η άποψη: Εγώ να απαλλαγώ από το άγχος ότι δεν είμαι θετικός και απ’ εκεί και πέρα δεν με νοιάζει, δεν ευσταθεί όχι για τον εγωισμό τους, αλλά για την ουσία. Εάν δηλαδή νοσήσει η μάνα, ο πατέρας, η σύζυγος, ο αδελφός, το παιδί σου πού θα νοσηλευτούν;

ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ…
Ο Θεός ο ποιήσας τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ. Ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί ουδέ υπό χειρών ανθρώπων θεραπεύεται (Απόστολος Παύλος, προς Αθηναίους).
Αντί λοιπό ο Δεσπότης Κυθήρων να ερμηνεύσει στο λαό, στο ποίμνιό του τα λόγια του Μεγάλου μας Αποστόλου, του αποκληθέντος Αποστόλου των Εθνών, προσπάθησε να φέρει σε δύσκολη θέση την Αστυνομία για ανυπακοή στους Νόμους της Πολιτείας και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έλεγε: Μετατρέψτε τα σπίτια σας σε μικρές εκκλησίες και προσευχηθείτε. Ο Θεός είναι παντού, είναι κοντά σε όλους μας.
Δεν έκανε τίποτε άλλο ο Αρχιεπίσκοπος, παρά ερμήνευε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους εκείνης της εποχής, προκειμένου να διδάξει τον Χριστιανισμό.
«Θεός που έφτιαξε τον κόσμο και όλα τα άλλα μέσα σε αυτόν, δεν κατοικεί μέσα σε εκκλησιές που φτιάχτηκαν με τα χέρια και ούτε είναι δυνατόν να τον πιάσουμε με τα χέρια μας».
Είναι δυνατόν ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων να αγνοεί μια τόσο βασική διδασκαλία του Χριστιανισμού και να προσπαθεί με την συμπεριφορά του σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για το ποίμνιό του να αποδείξει το αντίθετο;
Προσπαθώντας μάλιστα να τους συναθροίσει μέσα σε έναν κλειστό χώρο, νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, μολυσμένους και μη και ύστερα από λίγες μέρες να γεμίσει πιθανόν τις οικογένειες με πόνο και όλεθρο!
Τι θα πει τότε ο Σεβασμιώτατος; Ελάτε να κλάψουμε και πάλι όλοι μαζί τους νεκρούς μας στις κηδείες και στα φανταχτερά μνημόσυνα; Ή μήπως ο Σεβασμιώτατος θ’ αναθέσει αυτή τη δουλειά σε μασκοφόρους και γαντοφορεμένους παπάδες που δεν θα προλαβαίνουν, όπως στο «Πέργαμο» της Β. Ιταλίας;
Το «Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν» ας αφεθεί για τις ευτυχισμένες στιγμές πάνω στις οποίες δεν θα πρέπει να τον ξεχνάμε και τον ευλογούμε μέσα στους μεγαλοπρεπείς Ναούς που εμείς οι ίδιοι χτίσαμε για να ζητήσουμε την ευλογία του! Σεβασμιώτατε… «καλός είναι ο αγιασμός, αλλά χρειάζεται και η γάτα»!
Γι - Πας