ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ!..
Αλήθεια, πόση δύναμη και αξία μπορεί να έχει η υπογραφή μιας συμφωνίας από κάποιον, τον οποίο, ο ίδιος ο στρατός της χώρας του προσπαθεί να τον καταργήσει έμπρακτα ευρισκόμενος σε… απόσταση βολής, του οποίου ο αρχηγός του Ναυτικού προειδοποιεί ότι θα βουλιάξει κάθε σκάφος, το οποίο θα προσπαθεί να εφαρμόσει τις παρανομίες, που ο ίδιος αποκλειστικά μόνος του υπέγραψε και του οποίου ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του δηλώνει πανηγυρικά ότι το κοινοβούλιο της πατρίδας του είναι άκρως αντίθετο σε ό,τι εκείνος υπέγραψε όχι μόνο επειδή το έκανε μόνος του, αλλά και επειδή το θεωρεί παράνομο στην ουσία του, αφού αντίκειται στα συμφέροντα της χώρας του, αλλά και στο Διεθνές δίκαιο;
Ήταν πολύ ευφυής και καίρια η πρόσκληση αυτού του τελευταίου από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κώστα Τασούλα, ώστε επίσημα και απολύτως ανεπηρέαστα να δηλώσει αυτά που δήλωσε προς κάθε κατεύθυνση. Έθεσε την ταφόπλακα στην… «συνθήκη – μνημόνιο» που υπογράφη μεταξύ του αμήχανου διεθνούς ταραξία της περιοχής Ερντογάν και του ευρισκόμενου με την… θηλιά στο λαιμό «επίσημου εκπροσώπου μιας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης»!
Πώς συμβαίνει ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ενότητας να μην συμφωνεί με τους άλλους παράγοντες αυτής της «ενότητας» και να υπογράφει τόσο σοβαρά και προ παντός παράνομα έγγραφα;
Έτσι λύθηκαν τα χέρια όλων των ηγετών της Ευρώπης, αλλά και των πιο ισχυρών ηγετών του κόσμου ολόκληρου. Και διακήρυξαν την άρνησή τους να δεχτούν μια τόσο καταφανώς παράνομη συμφωνία και να πουν ότι τάσσονται με το μέρος του διεθνούς δικαίου και εκείνων που θίγονται από αυτές της παρανομίες.
Υποθέτω ότι το ίδιο θα συμβεί και στον ΟΗΕ, υποτιθέμενο θεματοφύλακα του Διεθνούς Δικαίου!
Έτσι ασφαλώς «λύνονται και τα χέρια» της θιγόμενης Ελλάδας να κάνει αυτό που πρέπει, όπου πρέπει και όταν χρειαστεί, όπως διακήρυξε ο Πρωθυπουργός της.
Υποθέτω επίσης ότι δεν αυταπατάται ο… σουλτανεύων «Καραγκιόζης» και ότι δεν θα θεωρήσει μια τέτοια παράβαση ίδια με την διοργανωθείσα στο χρυσό παλάτι του, φορώντας χρυσή γραβάτα, ενώπιον τριών… «δημοσιογράφων» που έστησε απέναντί του, καλώντας τους για… τσάι.
Πανομοιότυπη βέβαια έστησε κατ’ εντολή του και ο… Χατζιαβάτης του, όχι βέβαια σε χρυσό φόντο.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, διαθέτοντας ασθενή μνήμη, θυμήθηκαν μόνο την πανεύκολη… «σφαγή της Σμύρνης» (στις γενοκτονίες αμάχων είναι μάνες) και ξέχασαν το τρομερό «Θωρηκτό Αβέρωφ» καθοδηγούμενο από τον επίσης τρομερό Καπετάνιο Κουντουριώτη που έκλεισε στα Δαρδανέλια την πανίσχυρη Τουρκική Αρμάδα, που δεν τολμούσε έκτοτε να… ξεμυτίσει. Και λίγο παλιότερα ξέχασαν τον Πυρπολητή Κων. Κανάρη!
Δεν χρειάζεται να τα θυμηθούμε αυτά. Απλά τους λέμε ότι στο Ελληνικό Ναυτικό υπάρχουν και σύγχρονοι Κουντουριώτηδες και Κανάρηδες και Μπουμπουλίνες. Ας έχουν το νου τους.

ΕΥΘΥΝΕΣ!..
Είναι πολύ αληθινά αυτά που είπε ο… «απλοϊκός» Διονύσης Σαββόπουλος στον Παύλο Τσίμα στις 12-12-19 τα μεσάνυχτα και κάτι… Ο λαός θύμωσε πολύ με τους πολιτικούς, επειδή, ζώντας μια καλή ζωή με τα δανεικά, δεν τον είχαν προειδοποιήσει, τι μπορούσε να συμβεί όταν αυτά σταματήσουν.
Και όταν ήρθε η πτώχευση… πίστευε σ’ όποιον του έλεγε ότι εύκολα τα πάντα μπορούν να επανέλθουν όπως και πριν.
Τώρα ο λαός κατάλαβε. Τώρα γνωρίζει την πορεία του μετά την πτώχευση. 
Τώρα επιθυμεί αυτή η πορεία να είναι όσο το δυνατό πιο ομαλή, με αξιοπρέπεια και προ παντός χωρίς άλλα ψέμματα, χωρίς ανωμαλίες και μπαχαλαλίκια, που προσπαθούν να εκτρέψουν την προσοχή του από την καυτή πραγματικότητα.
Πρέπει να είναι κάποιος πολύ τυφλωμένος, ώστε να μη βλέπει και να μην αντιλαμβάνεται αυτές τις επιθυμίες του λαού. Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι κάποιας ηλικίας. 
Είναι και οι νέοι που δεν θέλουν να τους εμποδίζουν από την πρόοδό τους με ψευτιές και συνθήματα που δεν εναρμονίζονται με αυτή την πρόοδο.
Όσο κι αν προσπαθούν εκεί στο ΠΑΣΟΚ, παλαιό και «νέο» να μην παραδεχτούν ότι ήταν πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου εκείνος που πρέσβευε το… δανειστείτε και… δώστα όλα Τσοβόλα στο λαό και ότι ο Σημίτης απόσωσε αυτήν την πολιτική του δανεισμού και με την συγκυρία των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο δεν είναι δυνατό να αποδώσουν όλα στον Κ. Καραμανλή, που με τόση επιμονή προσπαθούν να το κάνουν. 
Ο Κώστας Καραμανλής έχει κι αυτός τις δικές του ευθύνες. Ο Γ. Παπανδρέου όμως δεν συγκρίνεται σε μέγεθος αφέλειας και ανευθυνότητας.
Γι - Πας