ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ!..
Όσο κι αν πολλοί, κυρίως συμπατριώτες μας, …ζηλεύουν την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, που αυτήν τη στιγμή εκπροσωπείται από τον Ερντογάν, προσωπικά και με πολύ απλές σκέψεις, δεν συμμερίζομαι τέτοιο θαυμασμό!
Κατ’ αρχήν, όπως ξαναέγραψα, εκείνο που κατάφερε με τις περίφημες… «υδατοτρήσεις» γύρω από την Κύπρο, ήταν να κάνει τον κόσμο ολόκληρο να καταλάβει ποιο είναι το «Κυπριακό» λεγόμενο ζήτημα και ποιον ρόλο θέλει να παίξει ο Ερντογάν ως… «εγγυητής» και προστάτης των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι επί μία 45ετία δεν απειλούνται από κανέναν. Τουναντίον καλούνται να συνυπάρξουν, να συνδιοικήσουν και να συνεκμεταλλευτούν το μέρος που τους αναλογεί στην Κύπρο και μάλιστα πολύ πιο… ενισχυμένο ύστερα από την βλακεία των Ελλήνων δικτατόρων το 1974. Να συνδιοικήσουν ένα ανεξάρτητο και ευημερόν κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όντες σαφώς μειοψηφία.
Οι Τούρκοι είναι εκείνοι που δεν τους αφήνουν να το πράξουν και, όπως αποδεικνύεται τώρα τελευταία περίτρανα, όχι για την εξασφαλισμένη ήδη προστασία τους, αλλά για την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που υπάρχουν γύρω από ολόκληρη την Κύπρο, τα περισσότερα των οποίων, στην πλευρά των Ελληνοκύπριων.
Αυτοί οι τελευταίοι τους φωνάζουν: Ελάτε μαζί θα είμαστε ένα κράτος κι ολόκληρος ο λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ωφεληθούμε από αυτά.
Εδώ, λοιπόν, «ξεβρακώθηκε» ο Ερντογάν και προσπαθεί με τα «υδατοτρύπανά» του να εκβιάσει καταστάσεις.
Έτσι αποκαλύφτηκαν και οι βλέψεις του στο… «ψητό» και όχι στην «προστασία» των Τουρκοκυπρίων. Και οι βλέψεις του αυτές είναι προσωπικές – οικογενειακές, με τον μπίζνες-μαν γαμπρό του! Όλα αυτά γίνονται γνωστά πλέον σε όλους τους Διεθνείς παράγοντες, που δεν τα γνώριζαν ή μερικοί από αυτούς… έκαναν πως δεν τα γνώριζαν.
Αυτό είναι σημαντικό κέρδος για την Κύπρο και την Ελλάδα.
Τώρα πλέον εκείνος, αμήχανος, δεν έχει τι να κάνει τα… «υδατοτρύπανα», που έχει προμηθευτεί με πολλά χρήματα του χειμαζόμενου από την φτώχεια Τούρκικου Λαού και βρήκε την… υπό κατάρρευση από τον ίδιο της τον στρατό κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης… να κάνει διεθνές παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, με πολύ εμφανώς ατυχή τρόπο.
Πιστεύω ότι η Ελλάδα με πολύ προσεγμένες κινήσεις της Ελληνικής διπλωματίας και με την γενική συναίνεση που απαιτείται, στην οποία, όπως αποδεικνύεται ο κ. Μητσοτάκης τα καταφέρνει καλά και αποτελεί καθολικό λαϊκό αίτημα, θα κάνει γνωστό σε κάθε δύσπιστο ότι η Τουρκία δρά και βασίζεται σε αυταρχικές Ερντογανικές αποφάσεις, που αντίκεινται κατάφορα με το Διεθνές δίκαιο. Τόσο κατάφορα, που κανένας σεβόμενος εαυτόν, δεν είναι δυνατό να υποστηρίξει!
Εκτός… του Ντόναλντ Τραμπ, που εκτέθηκε τόσο πολύ με τον Ερντογάν, ώστε το ίδιο του το Υπουργείο των Εξωτερικών να διαφοροποιηθεί, όπως και άλλοι σοβαροί παράγοντες. Έφτασαν πολλοί να λένε ότι αυτοί οι δυο κάνουν μπίζνες μαζί και ως εκ τούτου έχουν κοινά συμφέροντα. Οικονομικά φυσικά! Ακόμα και ο Πούτιν, αυτός που έχει πράγματι σοβαρή διπλωματία και παρά τις πρόσφατες διακρατικές μπίζνες, είναι καθαρά διαφοροποιημένος. Αυτά όλα είναι που κάνουν τον Ερντογάν… μαινόμενο.

ΤΣΙΠΡΑΣ… ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!
Την πιο πετυχημένη ατάκα των ημερών είπε ο Δημ. Κουτσούμπας, όταν ρωτήθηκε για τις… μαζικές προσχωρήσεις παλαιοπασόκων στον ΣΥΡΙΖΑ: Είχαμε το ΠΑΣΟΚ του ΚΙΝΑΛ, τώρα έχουμε και το ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε!
Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν έχει απολύτως καμία σημασία η προσχώρηση… «πολιτικών στελεχών» κάποιας παροχημένης ηλικίας, τα οποία είναι ήδη καμμένα από χέρι!
Δεν έχουν πια καμία επιρροή και αντιπροσωπεύουν τον καρβουνιασμένο εαυτούλη τους και μόνο. Όση επιρροή μπορεί να έχουν η Παπακώστα και ο Κουίκ με την Κουντουρά μεταγραμμένοι από τη Ν.Δ., μέσω ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι μόνο ότι ξύπνησε ο κόσμος, είναι ακόμα και οι συμπεριφορές τους στο ίδιο τους το κόμμα, από το οποίο προέρχονται. Η αποκαλυπτική εξομολόγηση του κ. Λεοντάρη σε άρθρο του στον «Π.Λ.», σχετικά με τέτοιες συμπεριφορές νεο-συριζαίων τοπικών… στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δείχνει το «μέγεθος» της ιδεολογίας αυτών των ατόμων και το γιατί οι… γνήσιοι Συριζαίοι αρνούνται να τους υποδεχτούν πανηγυρικά.
Γενικότερα τώρα: Είναι δυνατό ο κ. Ραγκούσης, ή ο κ. Μπίστης, ή ο κ. Τζουμάκας και τόσοι άλλοι που ξεφύτρωσαν από τους κάδους απορριμμάτων της Χαριλάου Τρικούπη, να έχουν κάποια επιρροή στον κόσμο;
Ασφαλώς όχι, αφού ποτέ, ακόμα και στην μεγάλη εξουσιαστική ρέντα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπόρεσαν να του δώσουν αυτοδυναμία, κάνοντας τον όμηρο, ενός αμφιλεγόμενου ακροδεξιού, που ψοφούσε για… μεγαλεία. Τότε ό,τι είχε να πάρει από το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, το πήρε και με το παραπάνω. Τώρα μόνο ακραίες φωνές εναντίον του Μητσοτάκη και της Ν.Δ. προσθέτει στο… δυναμικό του. Τίποτε άλλο. Άλλωστε το ποσοστό… αξιοπρέπειας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να μειωθεί άλλο. Ό,τι είχε να χάσει το έχασε!
Γι - Πας