ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ!..
 Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία των ημερών άκουσα και την πιο πετυχημένη «ατάκα» από τον κ. Παντελή Καψή, παλαιό και έμπειρο δημοσιογράφο και τωρινό πολιτικό σχολιαστή του ΣΚΑΙ.
Είπε ο κ. Καψής ότι δεν είναι ορθός ο τίτλος του Νομοσχεδίου περί… «Καταργήσεως» του Πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά το ορθόν είναι περί προστασίας του Πανεπιστημιακού ασύλου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και εν προκειμένω την αστυνομία, από διάφορους άσχετους με τα Πανεπιστήμια, που διαπράττουν σε αυτά έκνομες ενέργειες, ακόμα και εμπορία ναρκωτικών!
Βγήκαν κάτι άσχετοι νεαροί, που είπαν ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει κάτι, το οποίο δεν είχε αποτολμήσει ούτε η… Χούντα!
Μεγάλες κουβέντες… λεβέντες μου, αλλά πείτε μας, τι κάνουν όλοι αυτοί οι άσχετοι, με την φοιτητική ιδιότητα κουκουλοφόροι, οι οποίοι, όταν τους τελειώνουν οι μολότωφ στα Εξάρχεια ξαναμπαίνουν μέσα στο Πολυτεχνείο για να προμηθευτούν άλλες από το… «παρασκευαστήριό» τους; Και γιατί παρακαλώ η αστυνομία, που «φλέγεται» από τις μολότωφ, να μην έχει δικαίωμα να τους ακολουθήσει, ώστε να δει ποιοι είναι αυτοί και τι κάνουν μέσα στο Πολυτεχνείο;
Τι το… τραγικό θα κάνει η αστυνομία στην διακίνηση των ιδεών και στη διδασκαλία των φοιτητών όταν συλλάβει και εκτοπίσει από τους χώρους του Πολυτεχνείου όλους αυτούς τους αλητήριους, που εκμεταλλεύονται την… «ιδέα» του Πανεπιστημιακού ασύλου μόνο για την απαγόρευση της εισόδου της αστυνομίας;
Ή μακάρι των μεταναστών, συνήθως παράνομων, οι οποίοι, εμπορεύονται τα προϊόντα τους «μαϊμού» στην Πατησίων, κλείνοντας τα καταστήματα της περιοχής, οι οποίοι με το… «σύρμα» του τσιλιαδόρου μπαίνουν μέσα στο «Οικονομικό Πανεπιστήμιο» με τα «εμπορεύματά» τους και από εκεί κάνουν… «κούκου» στην ανήμπορη να εισέλθει αστυνομία;
Χώρια οι χασικλήδες που κατακλύζουν τους διαδρόμους του κραταιού αυτού Ιδρύματος, οι οποίοι καταστρέφουν το γραφείο του Πρύτανη, απειλώντας τον ακόμα και με τη ζωή του.
Στην Πανεπιστημιούπολη του «Ζωγράφου», εκεί γίνεται χοντρό λαθρεμπόριο ακόμα και με καμιόνια, ναρκωτικών και μη!
Στην αυλή του «Παντείου» καθηγητής που έκανε παρατήρηση σε μπαχαλάκηδες ρυπαντές της, εδάρη ανηλεώς.
Χώρια στη Θεσσαλονίκη, όπου το «Αριστοτέλειο» έγινε άντρο πάσης παρανομίας, ακόμα και «φιλοξενίας» του… διεθνούς μπαχαλακισμού!
Ποιος νόμος για το «άσυλο» κύριοι Συριζαίοι είναι επαρκής; Αυτός που προβλέπει την… σύγκληση του «Πρυτανικού Συμβουλίου» προκειμένου να κληθεί η αστυνομία, αν κληθεί και να κάνει τι μετά την ειδοποιημένη γι’ αυτό αποχώρηση των μπαχαλάκηδων; Μη μας θεωρείτε όλους αφελείς!
Και ποιος Πρύτανης, που έχει σπίτι και οικογένεια θα αποτολμήσει κάτι τέτοιο; Ή μακάρι και καθηγητής να πει την ελεύθερη γνώμη του;
Τι χρειάζεται το «Πρυτανικό Συμβούλιο», για την επίσημη εγκατάσταση του «Ρουβίκωνα» στην Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας;
Συμφωνούμε σε ένα: Ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια εργαζόμενα κάτω από αυτές τις συνθήκες παράγουν έργο και βγάζουν διαλεχτούς επιστήμονες. Φανταστείτε τι θα γίνονταν όταν διδάσκαλοι και διδασκόμενοι αφήνονταν απερίσπαστοι στη δουλειά τους. Αυτό είναι το «άσυλο» που θέλει προστασία!

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ!..
Κατηφορίζοντας τις προάλλες 31/7/2019 την 28ης Οκτωβρίου, είπα κι εγώ να σταματήσω μπροστά στα Α.Τ.Μ. της Eurobank, να πάρω κάτι από την γλίσχρα σύνταξή μου, μια και δεν είχε σημαντική ουρά.
Μπροστά μου ήταν ένα κοριτσάκι από αυτά που χαίρεσαι να τα βλέπεις να διαχειρίζονται τον τραπεζικό λογαριασμό του. Μόλις έφυγε ο προηγούμενος και το κορίτσι πλησίασε το Α.Τ.Μ., τηρώντας τους κανόνες της ουράς μπροστά σε αυτά τα σύγχρονα μηχανήματα, στάθηκα σε κάποια απόσταση, αλλά μέσα στον Ιουλιάτικο ήλιο.
Νάσου τότε μια… «φίλη» της ερχόμενη από το παρακείμενο αρτοποιείο, μασουλώντας ένα από τα αρτοσκευάσματα, που είχε ψωνίσει, μπαίνει στη σκιά μπροστά από μένα και άρχισε να επαινεί στην «φίλη» της την νοστιμάδα του αρτοσκευάσματος και στη συνέχεια κουβεντιάζοντας, ώστε η άλλη να σταματήσει την πληκτρολόγηση.
Τότε βάζοντας τον δείχτη στα χείλη μου σε ένδειξη σιωπής, της είπα να σταματήσει να απασχολεί τη «φίλη» της μέχρι να τελειώσει, μια και περιμέναμε μέσα στον ήλιο.
Δεν ήταν δυνατό να φανταστώ ότι σε μία σύγχρονη Ελληνική και ιδίως Γιαννιώτικη οικογένεια ανατρέφονται κορίτσια με τέτοιο θράσος και αγένεια και συμπεριφορά σε ένα με τετραπλάσια ηλικία τους, ο οποίος απλά διεκδίκησε την τήρηση των κανόνων σε μία ουρά, απολύτως σεβαστή από όλους.
Στο τέλος, φεύγοντας η μεν πρώτη καταντροπιασμένη και εκείνη συνεχίζοντας μου είπε ότι δεν αποδέχεται την… χειρονομία μου της σιωπής!
Τι να της πω; Ότι γνωρίζω όλες τις χειρονομίες, ακόμα και εκείνη που θα ταίριαζε στην περίπτωσή της; Είπα απλά, άντε στο καλό και να σε χαίρονται οι γονείς σου.
Γι - Πας