ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!..

 Εάν χρησιμοποιούσα τον χώρο, που η αγαπημένη μου εφημερίδα μου παραχωρεί για την ελεύθερη διατύπωση των απόψεών μου, για… προσωπικά τσακαριάσματα με άλλους, τότε θα ήταν ασέβεια προς την εφημερίδα μας. Δεν θα το κάνω.
Επί της ουσίας λοιπόν δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, πολύ σημαντικές και οι δύο.
Η πρώτη ήταν η μεγαλειώδης υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας, όπου ήταν επόμενο, πέραν των γενικών θεμάτων που θίχτηκαν, να υπάρξουν αναφορές και σε τοπικά προβλήματα με την ευκαιρία της υπάρξεως εκεί και της προσφωνήσεώς του από τον Αλέκο Καχριμάνη, τον Περιφερειάρχη της Ηπείρου και πάλι πολύ δυνατό υποψήφιο.
Ο κ. Κώστας Τασούλας, όπως πάντα, δέσποσε με τα λεχθέντα στην προσφώνησή του, αποδεικνύοντας και πάλι ότι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Ν.Δ.!
Και το απέδειξε επίσης και με την πολύ ουσιαστική συμμετοχή του, με ηλεκτρονικό κείμενο, παρά την απουσία του για την ψηφοφορία στην Βουλή, στην δεύτερη και πολύ σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Grand Serai» από τον «Πρωινό Λόγο» και αφορούσε στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεσπρωτού πρώην Υπουργού κ. Αντώνη Μπέζα για τους «Τσάμηδες» και την Αλήθεια γι’ αυτούς. Επειδή το θράσος των γειτόνων μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, προσπαθώντας σε ζήσαντες τα γεγονότα, να τα παραποιήσουν. Φανταστείτε τι θα γίνει στο μέλλον!
Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ασυνήθιστα, για παρουσίαση βιβλίου, μεγάλο πλήθος κόσμου, ήταν άψογα οργανωμένη και παρουσιασμένη από τον Διευθυντή της εφημερίδας κ. Γιάννη Κουτσολιόντο. Πέρα από την αναγνωσθείσα άποψη με τα πολύ «έμπειρα λόγια» του Κ. Τασούλα, ο κ. Νίκος Υφαντής, Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, με πολύ μεστές κουβέντες αναφέρθηκε στο οριστικά τελειωμένο, με βάση τα διεθνή κρατούντα μετά το τέλος του πολέμου και ανύπαρκτο πια αυτό ζήτημα, το οποίο οι γείτονες, αλόγιστα κατά τη γνώμη μου, προσπαθούν να ανακινήσουν.
Ο π. Υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του συγγραφέα, που γνώριζε καλά και από την συνεργασία τους στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.
Η βραβευμένη Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη και εκ νέου υποψήφια στη Ν.Δ., ανέδειξε την σημαντική «γκάφα» του κ. Κοτζιά, ο οποίος είχε πάρει σβάρνα τη «λύση» των Εθνικών μας θεμάτων και ο οποίος έφτασε στο σημείο να δεχτεί την… «ύπαρξη τσάμικου θέματος» σε επίσκεψή του στην Αλβανία. Αυτό δεν ξέφυγε της προσοχής του ανθέλληνα ευρωπαίου επιτρόπου κ. Χαν και η κα Σπυράκη τον ενημέρωσε ανάλογα, ώστε να ζητήσει συγγνώμη για την απρεπή παρέμβασή του.
Ο εμπειρότατος διεθνολόγος Καθηγητής και πρώην Υφυπουργός των Εξωτερικών κ. Βαληνάκης παρουσίασε την περίπτωση των Τσάμηδων από την σοβαρή διπλωματική της πλευρά.
Τέλος ο Θεσπρωτός Καθηγητής του Παν. Ιωαννίνων κ. Γκόντοβος με πολύ ανάγλυφο τρόπο αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα, στα πάθη των Θεσπρωτών από τους προδότες, συνεργάτες των κατακτητών και μη Έλληνες ονειροπαρμένους της μεγάλης Αλβανίας και στην ουσιαστική συμμετοχή στην υποστήριξη των κυνηγημένων από τους κατακτητές συμπατριωτών μας, των ΕΟΕΑ του Ναπολέοντα Ζέρβα, την οποία υποστήριξη πολύ άφρονα οι αριστεροί του εμφυλίου την… ενέταξαν σε «φασιστική» παρέμβαση!
Η προβολή ενός μικρού video από τη… «Μηχανή του χρόνου» δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα και την Αλήθεια!
Ο συγγραφέας του βιβλίου διαπίστωσε ότι είχε χρέος να παραθέσει τα γεγονότα και να… «φτιάξει», όπως είπε, αυτό το βιβλίο.
Εμείς οι λάτρεις του «Πρωινού Λόγου» και της οικογένειας Κουτσολιόντου αισθανθήκαμε πολύ υπερήφανοι, ευχόμενοι την συνέχιση τέτοιων εκδηλώσεων.