ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ… ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!

Τι λέει ο άνθρωπος! Είχαμε ακούσει πολλά από αυτόν που τοποθετήθηκε για να δικαιολογεί όλες τις γκάφες του Τσίπρα. Φανταστείτε ότι ήταν ο ίδιος που διεύθυνε το βράδυ, που η φωτιά πέρασε ανενόχλητη από μία πυκνοκατοικημένη περιοχή και καρβούνιασε εκατό ανθρώπους, πάσης ηλικίας, την συζήτηση με παρόντα τον άρτι επανακάμψαντα από… βράβευσή του Πρωθυπουργό, όταν πλέον τα πάντα είχαν τελειώσει! Και άφησε τον Πρωθυπουργό να κάνει την πιο ηλίθια ερώτηση: Και τα εναέρια μέσα τι ώρα θα επέμβουν το πρωί;
Αυτός ήταν υπεύθυνος να κατατοπίσει τον Πρωθυπουργό ότι η φωτιά δεν είχε πλέον τι άλλο να κάψει, επειδή έφτασε στην θάλασσα και το νερό δεν καίγεται. Απλά στη θάλασσα πέθαναν οι τελευταίοι είκοσι μισοκαμμένοι, που έπεσαν σε αυτή για να γλιτώσουν από τη φωτιά.
Απλά πράγματα δηλαδή και ο κ. Τζανακόπουλος διεύθυνε την συζήτηση με όλους τους υπευθύνους, που δεν έστειλαν ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα εκεί που έπρεπε και όταν έπρεπε, που άφησαν αυτοκίνητα να κατευθύνονται στον πυρήνα της φωτιάς για να καούν και να μην μπορέσουν να φύγουν εκείνα που έπρεπε να φύγουν. Τέλος πάντων.
Τον άνθρωπο αυτόν, τον κύριο Τζανακόπουλο, τον άκουσα να λέει ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα… διπλωματικό αριστούργημα!
Έχει ακριβώς την ίδια γνώμη με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος μιλώντας με αντίπαλο ομοεθνή του, του είπε: Τι καλύτερο μπορούσα να πετύχω; Έδωσα το… Βόρεια απλά και κράτησα το Μακεδονία για εμάς, την Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα! Ύστερα από αυτό οι κάτοικοι της Ελληνικής Μακεδονίας δεν μπορούν πια να αποκαλούνται Μακεδόνες. Τους φτάνει το Έλληνες! Και ούτε τα προϊόντα τους Μακεδονικά!
Τραβάνε οι άνθρωποι τα μαλλιά τους και ο κ. Τζανακόπουλος προσπαθεί να τους πείσει ότι… βρίσκονται μέσα σε ένα «διπλωματικό αριστούργημα»!
Οι ξένοι, που εκεί έχουν στρατιωτικά συμφέροντα για βάσεις που τις εποφθαλμιούσε ο Πούτιν, τρίβουν τα μάτια τους από την έκπληξη. Τέτοιο τεφαρίκι και τόσο εύκολο δεν το περίμεναν.
Όπως δεν περίμεναν φυσικά ότι και οι αδαείς της Ελληνικής πλευράς θα συνέχιζαν να πανηγυρίζουν για την τόσο μεγάλη γκάφα τους, να πουλήσουν την τιμή της χώρας τους και την Αρχαία Μακεδονία που κατοικεί στην Πέλλα, τη Βεργίνα και την Αμφίπολη, σε ένα αλβανο-βουλγαρο-σλαυόφωνο συνονθύλευμα, που συνεννοούνταν με ένα γλωσσικό ιδίωμα, σαν τα βλάχικα των δικών μας Ελληνόβλαχων του Μετσόβου και του Ανατολικού Ζαγορίου, οι οποίοι με περηφάνεια δηλώνουν Έλληνες και ποτέ δεν θέλησαν το γλωσσικό ιδίωμά τους να το κάνουν «επίσημη γλώσσα».
Εν τούτοις το συνονθύλευμα που προείπα επιθυμεί, μια και η συμφωνία των Πρεσπών, το γλωσσικό σλαυόφωνο ιδίωμα τους το αναγνώρισε ως επίσημη Μακεδονική γλώσσα, να διδάσκεται όχι μόνο στην πατρίδα τους, αλλά και στα Ελληνικά Πανεπιστήμια! Βασίζονται στο… «διπλωματικό αριστούργημα του κ. Τζανακόπουλου, ο οποίος ως «αγράμματος» περί τα τοιαύτα δεν γνωρίζει τι λέει για το κατασκεύασμα του κ. Κοτζιά, ο οποίος και «εγγράμματος» είναι και ενσυνείδητα το διέπραξε.

Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!..
Έρχομαι τώρα σε ένα άλλο περίεργο, «αναρχικό υιοθέτημα» της σημερινής κυβέρνησης. Την διοργάνωση… διαμαρτυριών για κάθε εφαρμογή του νόμου επί ατόμων που αφορούν στη φάρα τους και μόνο σ’ αυτούς.
Επί παραδείγματι στον πολλάκις ισοβίτη, λόγω των αθρώων δολοφονιών, για τις οποίες δεν μετάνοιωσε, τον πολυευνοηθέντα Κουφοντίνα, στον διαρρήκτη ή τουλάχιστο… παγιδευμένο στο χρυσοχοείο της Ομόνοιας και ο οποίος δεν περίμενε μέσα να εξηγηθεί με τον επανακάμψαντα ιδιοκτήτη και την αστυνομία, αλλά έδρασε… ως ταύρος εν υαλοπωλείω και τέλος για όποιον ομοϊδεάτη τους τυχαίνει να έχει συλληφθεί ή να φυλακίζεται για έκνομες ενέργειες, όπως ο νεαρός που ήταν μέλος των «πυρήνων της φωτιάς»!
Αλήθεια τι έχουν αυτοί παραπάνω από τους άλλους πολίτες που φυλακίζονται για πιο απλά πράγματα, για να ξεσηκώνουν τον κόσμο με τις διαμαρτυρίες τους;
Πολλές φορές οι κυβερνώντες… ευαίσθητοι σε κάτι τέτοια, τους κάνουν το χατήρι και δρουν για επιεικέστερη μεταχείρηση.
Αυτό όμως δημιουργεί συνειρμούς και σε άλλες… «ομάδες», οι οποίες έχουν την δυνατότητα να ομαδοποιούνται, μη έχοντας και τι άλλο να κάνουν! Έτσι προ ημερών στην Κόρινθο δύο τσιγγάνοι… αλαφροχέρηδες μπήκαν σε σπίτι για να κλέψουν κότες, κατ’ αυτούς. Τα αστυνομικά δελτία είναι γεμάτα και με απάνθρωπες δράσεις.
Ο ιδιοκτήτης των κοτών, αντί να τους απειλήσει με το όπλο που διέθετε λέγοντας… «put the “κοτ” down immediately», ίσως τρέμοντας κι ο ίδιος, έκανε το όπλο να κελαϊδήσει και σκότωσε τον έναν κλέφτη.
Όντως η κατάληξη ήταν δραματική, επειδή κανένας δεν πρέπει να παίρνει το νόμο στα χέρια του και όπως απειλούν φωναχτά στη συνέχεια οι τσιγγάνοι. Ο Νόμος υπάρχει και αυτός θα πρέπει να μιλήσει!
Γι - Πας