ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η... «ΠΡΟΟΔΟΣ»!

Έκανε πολύ καλά η Ν.Δ. που ανακάλεσε το... εμπάργκο της όσον αφορά στην συμμετοχή της στις οργανούμενες συζητήσεις της ΕΡΤ που ανακατεύουν την επικαιρότητα. Μπορούσε πριν ο δοτός Κοτρώτσος και άλλοι να αλωνίζουν κατά το δοκούν.
Έτυχε προ ημερών να παρακολουθήσω την αντιπαράθεση του κ. Τζανακόπουλου με τον κ. Ρουσόπουλο και η διαφορά ήταν τόσο εμφανής, που κανονικά ο κ. Κοτρώτσος θα έπρεπε να... καταπιεί τη γλώσσα του, μια και του ήταν αδύνατο να παρέμβει υπέρ της απρέπειας, της απειρίας και του εκνευρισμού και εναντίον της ευπρέπειας, της εμπειρίας και της απόλυτης ηρεμίας.
Πώς είναι δυνατόν άλλωστε, ο άνθρωπος, ο οποίος οργάνωσε εκείνο το φιάσκο, το βράδυ που καίγονταν οι άνθρωποι σαν λαμπάδες και πνίγονταν σαν μύγες, να έχει το θράσος να εξακολουθεί να βγαίνει στην τηλεόραση, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα; Πώς είναι δυνατόν;
Κάποτε σε αυτόν τον τόπο, παρά τις αναποδιές του, υπήρχε και η λεγόμενη πολιτική ευθιξία, με βάση την οποία υποβάλλονταν παραιτήσεις από όσους, τύχαινε να ηγούνται σε κάποιον τομέα υπεύθυνο για κάποιες καταστροφές, ή από κάποιους που τύχαινε να προβαίνουν σε άστοχες δηλώσεις. Και δεν χρειάζεται να παρέμβει πιεστικά κάποιος προϊστάμενος γι’ αυτήν την παραίτηση.
Αυτό ακριβώς συνέβη με την αρμόδια υπουργό στην Πορτογαλία, που παραιτηθηκε απλά κάτω από το βάρος της ευθύνης, χωρίς κανένας να της προσάψει οτιδήποτε για την καταστροφική δασική πυρκαγιά, στην οποία εν τούτοις τα θύματα ήταν λιγότερα από του Ματιού και όχι με τόση εμφανή ευθύνη των αρμοδίων όπως στο Μάτι.
Φαίνεστε επομένως πολύ θρασύς, κ. Τζανακόπουλε, όταν βγαίνετε στην τηλεόραση με αυτό το ύφος να μας δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να μας πείσετε για την... αθωότητα των πάντων.
Όπως επί παραδείγματι και για την πλήρη ορθότητα της επαίσχυντης «συμφωνίας των Πρεσπών», της οποίας τα δυσμενή για την πατρίδα μας αποτελέσματα αποκαλύπτονται κάθε μέρα.
Είναι ομολογουμένως δυσάρεστο καθήκον κάθε κυβερνητικού εκπροσώπου να διαφημίζει τα κυβερνητικά έργα.
Στην περίπτωση όμως του Ματιού, υπάρχει προσωπική ευθύνη για την οργάνωση εκείνης της εμφάνισης - φιάσκο του κ. Πρωθυπουργού, περιβαλλόμενου από όλους τους υπεύθυνους της τραγωδίας, οι οποίοι εμφανίστηκαν και μιλούσαν... ως αθώες περιστερές!
Ήταν μονόδρομος επομένως η παραίτησή σας κ. Τζανακόπουλε και αφήστε πια αυτό το αλαζονικό ύφος, που δεν ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Η σεμνότητα ποτέ δεν έβλαψε αλλά ωφέλησε!
Αλλά πώς είναι δυνατό σήμερα να αφαιρεί κάποιος αυτή τη λέξη, σεμνότητα, μπροστά στις εικόνες των Πολάκηδων, των Κουρουμπλήδων, των Κυρίτσηδων και τελευταία του νεώτερου μπουμπουκιού της «σεμνότητας», της περίφημης κόρης του Μάνου Λοΐζου, που για να τοποθετηθεί ως υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άρκεσαν, αποτρεπτικά, οι αναρχικές της χολές εναντίον των θυμάτων του Κουφοντίνα και των άλλων βλασταριών της τρομοκρατίας, που δεν σηκώθηκαν ακόμα από τους τάφους τους για να ζητήσουν γονατιστοί συγγνώμη από τους δολοφόνους τους, που έγιναν αιτία να βρίσκονται στη φυλακή!
Δεν άρκεσαν ούτε τα θριαμβευτικά της σχόλια για τους καιγόμενους αστυνομικούς από τις, ακίνδυνες κατά τον Κυρίτση, μολώτοφ, των συναδέλφων της. Χρειάστηκε η αποδεδειγμένη πενταετής κλοπή της σύνταξης της θανούσης μητέρας της από το ελληνικό δημόσιο! Χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα.
Αυτοί είναι οι σημερινοί Συριζαίοι, που προσπαθούν να βρουν τόσο καραμπινάτους «προοδευτικούς» για να τους βοηθήσουν στις εκλογές!

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ...
Φτάσαμε αισίως στο... τελευταίο χαρτί που διαθέτει ο κ. Τσίπρας για τις προσφορές του προς τους απανταχού «Προοδευτικούς», ώστε με την συμμετοχή τους να εξωραΐσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή. Η προσφορά υπουργείων εξαντλήθηκε και είδαμε σε ποια μεγάλη «πρόοδο» κατέληξε!
Οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια του Ελληνικού Κοινοβουλίου προσκρούουν στην μεγάλη ελάττωση του αριθμού των βουλευτών η οποία θα προκύψει, όταν με απόλυτη βεβαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τουλάχιστο την πρώτη θέση, για να μην πω και κάτι ακόμα περισσότερο.
Έχουμε τώρα τις υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν τόσοι πολλοί απερίσκεπτοι, οι οποίοι να μην αντιλαμβάνονται πόσο λίγες από τις... προσοδοφόρες αυτές έδρες πρόκειται να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες Ευρωεκλογές.
Αυτές, λοιπόν, είναι ήδη κατειλημένες από τους κομματικούς εκλεκτούς, μέσα στους οποίους καμία άλλη υποψηφιότητα δεν πρόκειται να παρεισφρήσει και έτσι δεν είναι δυνατόν εχέφρονες υποψήφιοι να θελήσουν απλά να... κοσμήσουν αυτό το ψηφοδέλτιο καταρρακώνοντας την προσωπικότητά τους, βάζοντας απλά το όνομά τους δίπλα σε αυτό της κυρίας Λοΐζου, που τόσο σύντομα και άδοξα σβήστηκε για πολύ συγκεκριμένους ηθικούς λόγους. Παρά το σβήσιμο όμως, η σκιά του θα εξακολουθεί να υπάρχει στοιχειώνοντάς το.
Θα μου πείτε ότι υπάρχουν ή θα υπάρξουν και κάποιοι απρόσεχτοι, οι οποίοι δεν ενδιαφέρθηκαν ή δεν θα ενδιαφερθούν για την τόσο σημαντική ζημία του ονόματός τους, διότι περί εκλογής δεν είναι δυνατό να συζητάμε. Αυτοί όμως θα αποτελέσουν την εξαίρεση του κανόνα μη προσδοκώντας απολύτως καμία ωφέλεια πέραν της ζημίας.
Γι - Πας