ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ;

Είναι καιρός, που με... τρώει η γλώσσα μου, ή μάλλον το μολύβι μου, που θα ήθελα να πω! Τί ρόλο παίζει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μέσα στο ΚΙΝΑΛ; Είναι πολύς καιρός που έχει συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα και τα... είπαν. Θα μου πείτε που βρίσκω το περίεργο στη συνάντηση ενός κάργα μνημονιακού, αν όχι και εισηγητού του όρου «μνημόνιο», πρώην Πρωθυπουργού και ενός κάργα αντιμνημονιακού, αλλά ολότελα εφαρμοστού σε όλες του τις λεπτομέρειες, νυν Πρωθυπουργού, των πιο σκληρών μνημονίων, που γνώρισε οποιαδήποτε χώρα και στην οποία τελικά υποθηκεύτηκε, όλη η περιουσία της για 99 χρόνια των αρχαιολογικών θησαυρών της συμπεριλαμβανομένων; Καμία απολύτως διαφορά και κανένα περίεργο. Λες και οι δύο συνεργάστηκαν αρμονικώτατα γι’ αυτό!
Μόνο που ρίχναν και οι δύο τις ευθύνες στους άλλους. Στον Καραμανλή και στον Σαμαρά, που ο μεν πρώτος, ως γνωστόν, καλούσε τον Παπανδρέου να κουβεντιάσουν για την οικονομία κι’ εκείνος απαντούσε ότι τα «λεφτά υπάρχουν» και ο δεύτερος μάτωσε (έχασε το μάτι του) για να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια του Παπανδρέου, και σχεδόν τα κατάφερε πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, όταν ο Τσίπρας υποσχέθηκε οτι την επόμενη των εκλογών δεν θα υπάρχουν μνημόνια και τα πάντα θα επανέρχονταν όπως πριν! Αντ’ αυτού, η Ελλάδα ξεπουλήθηκε οικονομικά κατά 100 δις ευρώ επί πλέον και με την ενενήντα εννιάχρονη υποθήκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε καπάκι και η «συμφωνία των Πρεσπών» για το Εθνικό ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Μέλι-γάλα οι δυό τους. Άλλωστε, γκεσέμια του Παπανδρέου φιγουράριζαν σε σπουδαία Υπουργεία, όπως Κοτζιάς, Σπίρτζης, ο Κουρουμπλής, ο Μπαλάφας, ο Τόσκας και τόσοι άλλοι κρυφοί και φανεροί. Μετά την συνάντησή τους ήρθε καπάκι η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, βέρα Γεωργοπαπανδρεϊκή και άρχισαν τα γλειψίματα των Μπίστη και Ραγκούση. Εν τούτοις, στον ανασχηματισμό τον τελευταίο μπήκαν υπουργάκια άλλα δύο Παπανδρεάκια, μη βουλευτές, που είχαν ξιφουλκίσει σφόδρα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Δεν βαριέσαι. Σημεία των καιρών, που ο Τσίπρας διαμόρφωσε,ως προς την ελαστικότητα των συνειδήσεων, μηδέ της δικής του εξαιρουμένης ως προς τους «συμμάχους» μας, τους προαιώνιους εχθρούς της αριστεράς, τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς.
Ο ίδιος ο Παπανδρέου, προχσχωρημένος στο κίνημα αλλαγής με την ελεύθερη θέλησή του, δηλώνει κατά καιρούς οτι... φλέγεται να συνεργαστεί με τον Σύριζα και ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή, όπως ήταν και το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο!
Κατόπιν αυτού απορώ: Πώς η κυρία Φώφη, που αποδεικνύεται πολλές φορές, ότι τιμά τα παντελόνια που φοράει και τις ψήφους των πολλών χιλιάδων που την ψήφισαν, δεν πιέζει τον κ. Γ. Παπανδρέου να πει με ποιον τελικά είναι, με τον χωροφύλαξ ή με τον αστυφύλαξ; Διότι αν είναι κι’ αυτός με τον... αστυφύλαξη, ας πάει εκεί να φάει μια βουλευτική έδρα, ως πρώην Πρωθυπουργός κι’ ας την κάνει ό,τι θέλει, κατά τα κρατούντα, παρά να τον έχει βουλευτή η κυρία Φώφη και να τον αγνοεί, όπως κάνει ήδη ξεδιάντροπα τώρα, που δεν είναι και βουλευτής.
Βέβαια, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά συμπεριφορές αυτού του κυρίου, πόρω απέχουν από τις συμπεριφορές των στελεχών, που περιβάλλουν την κυρία Φώφη και είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα αυξηθούν και θα βελτιωθούν ανανεούμενα και εμποτισμένα με τις ιδέες της σύγχρονης και καθαρής σοσιαλδημοκρατίας που να συμβιβάζονται απόλυτα με τις ιδέες της Ενωμένης Ευρώπης.

ΔΗΛΩΣΙΕΣ!..
Με αφορμή την... ευθιξία της Ζ. βουλευτίνας της Ν.Δ. κ. Παπακώστα στην Βουλή, επειδή η κα Βούλτεψη αποκάλεσε τους έξι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ και εκείνη «δηλωσίες» θα ήθελα να θυμίσω ορισμένα πράγματα:
Η ελληνικώτατη αυτή λέξη πολυσυζητήθηκε και... κακοχαρακτηρίστηκε από την αριστερά, όταν στις δύσκολες εκείνες εποχές, για να χορηγηθεί το περίφημο «πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» απαιτούνταν από τις... «ειδικές κρατικές υπηρεσίες» μια δήλωση του αυτούντος οτι... αποκηρύσσει και τ.λπ... και ότι τάσσεται στο πλευρό της πατρίδας κ.τ.λ. Άλλοι την υπέγραφαν, επειδή όντως δεν είχαν καμμία σχέση, ενώ άλλοι... έχοντας την ανάγκη του «πιστοποιητικού» για σοβαρούς οικογενειακούς και βιοποριστικούς λόγους την υπέγραφαν... ξόγκαρδα και τέλος την υπέγραφαν όσοι ήθελαν να αποκτήσουν κάποια αξιώματα ή προσωπική προβολή. Όλοι πάντως αποκλήθηκαν από την Αριστερά ειρωνικά ως «δηλωσίες» και δακτυλοδεικτούμενοι! Τότε διοικούσε η δεξιά.
Τώρα διοικεί η Αριστερά και η κυρία Παπακώστα, ο κ. Κουΐκ και η κυρία Κουντουρά, δεξιοί όντες και αυτό αποδεικνύεται από τα κόμματα με τα οποία εξελέγησαν βουλευτές, ιδιαίτερα δε η κυρία Παπακώστα, ανήκουσα στην τρίτη κατηγορία των δηλωσιών για αξιώματα, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ως βουλευτές μια δήλωση ότι θα ψηφίζουν όλα ανεξαιρέτως τα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή μέχρι της... τελευτής του βίου της! Αυτό είναι πρωτοφανές, επειδή φανταστικά λέω τώρα, μπορεί η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο που να προσβάλλει υπολήψεις και συνειδήσεις και αυτοί δήλωσαν ότι θα το ψηφίσουν. Η κυρία Βούλτεψη αποκάλεσε την κυρία Παπακώστα «δηλωσία» πολύ ορθά! Εκείνη διαμαρτυρόμενη έφυγε από τη Βουλή. Εκτός αν το έκανε από ντροπή. Μπα!

Γι - Πας