ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΖΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!..

Τα βλέπετε τώρα, κύριε Κοτζιά; Άλλο το... χασαποσέρβικο και άλλο το... βουλγαροσέρβικο ιδίωμα που είχαν αποφασίσει για την «γλώσσα» των Σκοπίων στον Ο.Η.Ε. προκειμένου να αποχτήσουν οι άνθρωποι μία «γραφή» που δεν ήταν ούτε λατινική, ούτε ελληνική και έτσι την ονόμασαν «βουλγαροσέρβικο ιδίωμα».
Τώρα ο κ. Ζάεφ ξεσάλωσε! Του έδωσες στις Πρέσπες αυτή την δυνατότητα και θέλει σώνει και καλά να μας πείσει ότι ο Φίλιππος ΙΙ, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης μιλούσαν και έγραφαν αυτήν την γλώσσα και αυτήν θα πρέπει να διδαχτούμε και εμείς, αρχίζοντας σιγά-σιγά από την Ελληνική Μακεδονία. Την Μακεδονία της Πέλλας, της Βεργίνας, της Αμφίπολης και του Δίου. Την Μακεδονία που... βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος! Αμ αυτός ο Αιγαίας πάλι, ποιος ήταν και τι δουλειά είχε να ονομαστεί η «θάλασσα των ονείρων μας» με το όνομά του; Ρε μπας κι ήταν κι αυτός κανένα... Σλαυάκι που κατέβηκε προς τα κάτω από τον Βορρά; Μήπως έχετε καμία... φωτογραφία του για να του φιλοτεχνήσουμε κανένα άγαλμα για τα Σκόπια; Ωραία είναι αυτά τα... στολίδια, τώρα μάλιστα, που έχουμε μεγάλη ρέντα για επισκέψεις επιφανών αγράμματων Αμερικανο-Ευρωπαίων!
Αφήνοντας τα... αστεία, κύριε Κοτζιά και με συγχωρείς που απευθύνομαι σ’ εσένα μια και ο διάδοχός σου στο Υπουργείο των Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας, δεν σκαμπάζει εκ γενετής γρυ από κάτι τέτοια, είδες τι ζημιά έκανες στην Πατρίδα μας; Έμπλεξες την πασίγνωστη πραγματικότητα με τις αριστερές σου ιδεοληψίες και να που καταντήσαμε.
Ο κ. Ζάεφ να προσπαθεί να μας μάθει βουλγαροσέρβικα και να προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτή είναι η γλώσσα των Αρχαίων Ελλήνων και όχι η άλλη, με την οποία προσπαθούμε οι Έλληνες να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι η «Μήτρα των γλωσσών»! Δικαίως, λοιπόν, ο κ. Γαβρόγλου «ο δικός» σας προσπαθεί να καταργήσει τα αρχαία Ελληνικά από τα σχολεία μας;
Από την άλλη μεριά -κούφια η ώρα που θέλησες να κάνεις διακοπές και δεν πρόλαβες- ο άλλος «καλός» γείτονάς μας, ο Έντι Ράμα, σε περίμενε για το... μεγάλο γλέντι, το γλέντι της Μεγάλης, λέει, Αλβανίας, αυτής που έχτισε την Ακρόπολη της Αθήνας με τους, σίγουρα έχοντες Αλβανικό αίμα, Φειδία και Ικτίνο! Ο άνθρωπος δεν ήθελε και τίποτε από σένα. Απλά να πεις δυο καλές κουβέντες για εκείνους τους... κακομοίρηδες τους «Τσάμηδες», που να... μαυρίσουν τα κόκκαλα εκείνου του «κοιλαρά» του Ναπολέοντα Ζέρβα που τους κατατρόμαζε με τους κατσαπλιάδες του και... έγιναν λαγοί.
Αυτοί καλά τα είχαν σχεδιάσει πρώτα με τους Ιταλούς, όταν έκαναν... γιουρούσι μαζί στις 28 Οκτωβρίου του 1940 και ύστερα, αναπάντεχα με τους Γερμανούς, αφού εκείνος ο άλλος αναθεματισμένος ο Κατσιμήτρος, τους είχε ...κόψει την χολή στο αλβανικό μέτωπο.
Τώρα λέει ο... «πανέξυπνος» φίλος σου ο Έντι Ράμα: Ό,τι έγινε έγινε τότε. Ας μην ανακατευόμαστε με «εθνικισμούς». Δώστε μας πίσω τις περιουσίες που με επίσημες δίκες δημεύτηκαν τότε των εγκληματιών για εσάς, ηρώων για εμάς, κι εμείς θα... ορκιζόμαστε στο όνομα του Ερντογάν του Θεού μας για την Ελλάδα. Τι τα θέλετε τα νεκροταφεία για 8.500 παλλικάρια που σκοτώθηκαν στην Αλβανία! Πού να τους ψάχνουμε τώρα! Αφήστε μας, εμάς να ανεγείρουμε ένα ηρώο για τους λιγοστούς Τσάμηδες; Τι πειράζει αν ήταν προδότες για εσάς; Αυτά κύριε Κοτζιά είχατε συμφωνήσει μεταξύ τσιπούρας και λευκού κρασιού με τον Έντι Ράμα;

ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ!
Άλλο και τούτο! Δεν έπρεπε, λέει, να παρέμβει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, ο κ. Αναστάσιος, για να ταφεί ένας χριστιανός ύστερα από δέκα μέρες... «κράτηση» από τον Έντι Ράμα, για την πλήρη αλλοίωση των στοιχείων της στυγερής δολοφονίας του.
Αν είναι ένας Άνθρωπος σ’ ολόκληρη την Αλβανία, ο οποίος διδάσκει με συμπεριφορές και με λόγια ήπια πολιτισμό, αυτός λέγεται Αναστάσιος Γιαννουλάτος και είναι ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Τα πολλά και μεγάλα έργα του, όχι μόνο για τους ορθόδοξους Χριστιανούς, δείχνουν των λόγων μου το αληθές και δυστυχώς αυτός ο Άνθρωπος δεν έχει κάποιον να συνεννοηθεί εκεί, εκτός ίσως από τον Μουσουλμάνο Μουφτή, απ’ ό,τι ξέρω και... μην του κάνω και καμιά ζημιά που τον αναφέρω! Όλοι οι άλλοι, επίσημοι και μη, δεν χάνουν ευκαιρία για να τον «πολεμήσουν», όπως με το προχθεσινό μπλέξιμο της αργοπορίας μιας έγκαιρης ταφής, συνήθειας όλων των πολιτισμένων λαών από αρχαιοτάτων χρόνων και μιας άσχετης δολοφονίας, για την οποία έχουν επιληφθεί τα αρμόδια δικαστήρια. Επομένως, κάποιοι εκ των Αλβανών, όταν προφέρουν το όνομα του Αναστάσιου, θα πρέπει προηγουμένως να πλένουν το στόμα τους με «γκιούλση»!
Αλλά τι λέω τώρα; Οι σημερινοί Αλβανοί προσπαθούν να μιμηθούν τους άλλους... προαιώνιους γείτονές μας, τους Τούρκους, οι οποίοι κατάφεραν με περιοδικά, αθώα τάχα, γιουρούσια φερτών καννιβάλων της Ανατολίας να διώξουν όλον τον συμφωνημένο από τις συνθήκες Ελληνικό πληθυσμό από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και τολμούν να μιλούν για «κακομεταχείριση» του συνεχώς αυξανόμενου μουσουλμανικού πληθυσμού της Δ. Θράκης.
Γι - Πας