ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΕΡΙΕΡΓΑ… ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Εναρμονιζόμενος με τα συμβαίνοντα στην πατρίδα μας και παρακολουθώντας την τηλεόραση και τον «Τύπο» ένιωσα ορισμένα πράγματα τουλάχιστο να μοιάζουν περίεργα.
Πρώτα-πρώτα είδα τον Αρχιεπίσκοπό μας να προΐσταται σε ένα μνημόσυνο των αγρίως 99 καέντων και βάλε πόσων από τους… περιλοιπόμενους ζώντες ακόμα και θεώρησα τιμή για την Εκκλησία μας, που επιτελούσε το καθήκον της.
Εκείνος όμως έκανε και δηλώσεις: Ήταν άραγε σκόπιμο να διατρανώσει με αυτές τις δηλώσεις, τις απόψεις των υπευθύνων για πολλές, τουλάχιστο ζωές που χάθηκαν; Πώς το τόλμησε αυτό ο ηγήτορας της Ελληνικής Εκκλησίας προς τις ψυχούλες για τις οποίες είχε πάει να τελέσει το μνημόσυνο; Δεν είναι περίεργο; Ύστερα ένας εκ των πολύ σημαντικών Υπουργών της Κυβέρνησης θίχτηκε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας, η οποία άκουσε τον κ. Αβραμόπουλο (ειδικό επίτροπο) να λέει ότι στην Ελλάδα ήρθαν από την Ευρώπη ενάμισυ δισεκατομμύριο ευρώ και παραπάνω για οικονομική ενίσχυσή της για τους μετανάστες και το κύριο… «στρατόπεδο» της συγκέντρωσής τους στη Λέσβο παρουσιάζει εικόνα που προσβάλει την χώρα μας σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο! Διερωτάται, λοιπόν, η εφημερίδα: Πού πήγαν τόσα χρήματα και δεν διατίθενται, τουλάχιστο ορισμένα, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών; Ο προαναφερθείς Υπουργός ζήτησε και πέτυχε την άμεση κράτηση του συνόλου σχεδόν των δημοσιογράφων της εφημερίδας, οι οποίοι μάλιστα προσήλθαν αυτοβούλως και ομαδικά, επειδή δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε κάνοντας το καθήκον τους. Δεν είναι περίεργο;
Τέλος, με τα σύγχρονα μέσα παρακολουθήσαμε όλοι μας τις εικόνες με την παγίδευση ενός ανδρός μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο του κέντρου της Αθήνας, μέρα μεσημέρι, την ώρα που προσωρινά έλειπε ο ιδιοκτήτης, την αγωνιώδη προσπάθειά του να ξεφύγει και την επίσης αγωνιώδη προσπάθεια του επιστρέψαντος ιδιοκτήτη με ένα φίλο του να τον εμποδίσουν να ξεφύγει μέχρι να έρθει η αστυνομία, την οποία ο ιδιοκτήτης είχε καλέσει. Την παρά ταύτα άγρια προσπάθεια του υπόπτου ανδρός να ξεφύγει από την Αστυνομία χρησιμοποιώντας ακόμα και… σπασμένο γυαλί μετά το μπαγλάρωμά του, τον τραγικό του θάνατο μέσα στο ασθενοφόρο!
Οι εικόνες ομολογουμένως είναι ευνόητο να προκαλέσουν τον οίκτο παντός ανθρώπου προς αυτόν που έχασε τη ζωή του. Από την άλλη μεριά όμως, δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε την προσπάθεια να ριχτούν όλα τα κρίματα προς εκείνον, ο οποίος προσπάθησε, άοπλος ων, να παραδώσει στην αστυνομία, την οποία ο ίδιος είχε καλέσει, αυτόν που τουλάχιστον κατά τα φαινόμενα επιτέθηκε στην περιουσία του μέρα μεσημέρι.
Θα περίμενα όλους να είναι επιφυλακτικοί μέχρι να διακριβωθούν οι συνθήκες που βρέθηκε ο επιτεθείς στην ξένη περιουσία και στον πανικό του τα έκανε… γυαλιά καρφιά! Καθώς επίσης και να διακριβωθούν οι συνθήκες του τραγικού θανάτου του. Δεν θέλω ακόμα ούτε να σταθώ στα άμεσα πορίσματα των ιατροδικαστών. Ας αφήσουμε να μιλήσει η ενδελεχής έρευνα.
Σε καμία περίπτωση, πριν από αυτήν την τελευταία, δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να μετατρέψω ένα «θύμα», όπως όλα δείχνουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης σε «θύτη» και να τον ρίξω στο «έλεος» των παντός είδους ανευθυνοϋπεύθυνων, οι οποίοι ήδη ζητούν την κεφαλήν επί πίνακι ενός επαγγελματία, επειδή προσπάθησε απλά να εμποδίσει την διαφυγή από τα κρατικά όργανα ενός αγνώστου του, που επιτέθηκε στην περιουσία του.
Και ελπίζω ο Δήμος Αθηναίων να μην αλλάξει το όνομα της οδού, όπου συνέβησαν τα γεγονότα με το όνομα του τραγικού θανόντος. Αυτό δείχνουν τα φαινόμενα! Δεν είναι περίεργο;

BERLIN MARATHON!..
Όπως φαίνεται οι Βερολινέζοι έβαλαν για καλά το τρέξιμο στην καθημερινότητά τους και στη ζωή τους.
Εκτός από τους... μεγάλους, οι οποίοι στο πρόγραμμα των ελεύθερων ωρών από την εργασία τους έχουν βάλει μέσα και τις σχεδόν καθημερινές ώρες για το τρέξιμο, προσπαθούν να... μπολιάσουν και τα παιδιά τους με τη συνήθεια αυτή που και υγιεινή είναι, αλλά και τα αποτρέπει από άλλες «επιβλαβείς» ενασχολήσεις.
Στις 15.9.18 ολόκληρο το Βερολίνο ήταν στο πόδι για τον «Μαραθώνιο» της νεολαίας (φωτό). Και την επομένη ο διεθνής Μαραθώνιος των μεγάλων με συμμετοχή 50 σχεδόν χιλιάδων αθλητών. Μιλιούνια από παιδομάνι πάσης ηλικίας και... πάσης φυλής συνέρρεαν με τους γονείς και δασκάλους τους στην περιοχή της Πύλης του Βραδεμβούργου, όπου είχε οργανωθεί το τρέξιμο και ο τερματισμός. Και μη νομίσετε φυσικά ότι αυτοί οι λιλιπούτειοι έτρεξαν 42 χιλιόμετρα, αλλά ανάλογα με την ηλικία και τις αντοχές τους, μπήκαν σε ομάδες κλιμακωτών χιλιομέτρων και έτσι η Πύλη του Βραδεμβούργου είχε την όψη ενός μεγάλου πανηγυριού και ήταν χάρμα οφθαλμών η εικόνα των πιτσιρικιών να τρέχουν μαζικά, άλλοι με... παλμό Ζάτοπεκ και άλλοι σχεδόν βάδην για να βγάλουν τα χιλιόμετρα που τους αναλογούσαν! Όλοι όμως στο τέλος είχαν κρεμασμένο ένα μετάλλιο για την συμμετοχή τους. Μαζί τους φυσικά και οι δάσκαλοί τους, ιδίως για τους μικρότερους, παροτρύνοντάς τους.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τα «Δημοκρατικά Σχολεία» που ονειρεύεται ο κ. Γαβρόγλου.
Γι - Πας