ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η... ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ!

 Συνάντησα έναν φίλο μου Συριζαίο, ο οποίος στην προσφώνησή μου ως κυβερνώντα, μου απάντησε με το γνωστό παραμύθι που πήραν όλοι τους, όπως αποκάλυψε με τη δημοσίευση του γνωστού... «σημειώματος» ο «Ελεύθερος Τύπος», ότι θα... κυβερνάμε και την επόμενη τετραετία!
Μόνο με την επίκληση του τίτλου του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης», μπορεί να παραβληθεί αυτός ο ισχυρισμός προφανώς «έξυπνων» ανθρώπων προς διαθέτοντες τον κοινόν νουν συνομιλητές τους. Έτσι μόνο καταγέλαστοι γίνονται με τέτοιους ισχυρισμούς, όταν πλέον βοούν τα σοκάκια και οι λεωφόροι, όταν βοούν τα βουνά και τα λαγκάδια, ότι αυτοί οι τέτοιοι κυβερνώντες ξόφλησαν οριστικά όσο κι αν ριχτούν, όσες κολοτούμπες κι αν κάνουν, όσες γελοίες παραστάσεις κι αν παίξουν. Μπορούν μόνο να μετρούν τις μέρες τους είτε «συνταγματικές», είτε και... «πρόωρες», μόνο που αυτές οι τελευταίες θα τους εξασφάλιζαν κάποια αξιοπρέπεια στην πολιτική τους σταδιοδρομία... αν διαθέτουν τέτοια, πράγμα αμφίβολο αν, όχι βέβαιο, ότι δεν διαθέτουν.
Και είναι απολύτως βέβαιο επίσης ότι δεν χρειάζονταν καθόλου το δράμα των εκατό καμμένων του Ματιού, για να πάρουν το... διαβατήριο τους αποδιωγμένοι από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας ως οι χειρότεροι και πιο άσχετοι κυβερνήσαντες τουλάχιστο μεταπολεμικά. Απλά και μόνο αυτό το δράμα επιβεβαίωσε έμπρακτα και πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό. Ισχυρισμό που στηρίζεται σε ατράνταχτα επιχειρήματα, όπως π.χ. αυτά τα τελευταία διακεκριμένων οικονομικών προσωπικοτήτων της Ευρώπης, αλλά και άλλων διεθνών οικονομικών παραγόντων, ότι το τρίτο Μνημόνιο, με τα επιπλέον 200 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν αχρείαστο και διέλυσε πλήρως την οικονομία της χώρας, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα όλον τον πλούτο της και στηρίχτηκε μόνο στην επαχθέστατη φορολογία και στη μείωση των συντάξεων. Βρισκόμαστε, λένε όλοι τους στο 2014, χωρίς καμία μεταρρύθμιση.
Γίνονται επομένως καταγέλαστοι όταν δίνουν στους βουλευτές και στα στελέχη τους τέτοιες «ντιρεκτίβες» για... επόμενη τετραετία. Ας ετοιμάζονται μόνο για μία αξιοπρεπή αποχώρηση. Ο λαός δεν έχει ψευδαισθήσεις. Δεν περιμένει... θαύματα, τα οποία δεν μπορεί να τους υποσχεθεί κανένας, εκτός από τους σημερινούς «Καραγκιόζηδες», οι οποίοι υποθήκευσαν τη χώρα για εκατό χρόνια! Απλά ο λαός ζητάει νοικοκύρεμα και δημιουργία κλίματος σιγουριάς για το μέλλον των άξιων, των ικανών και των άριστων, πράγματα, τα οποία οι σημερινοί ανάξιοι κυνήγησαν με μανία και επομένως δεν είναι σε θέση να υποσχεθούν, διότι γέμισαν την διοίκηση με... «καραμπινάτα» παραδείγματα αναξιοκρατίας, τέτοια που ανάγκασαν χιλιάδες άξιων νέων Ελλήνων να εκπατριστούν.
Καταλάβατε τώρα γιατί θα πρέπει να ντρέπεστε να μιλάτε για την επόμενη τετραετία και να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των συνομιλητών σας; Κάλλιον το σιωπάν. Δεν τρώμε κουτόχορτο, όχι μόνο εμείς που διαθέτουμε τον κοινόν νουν, αλλά και όσοι από το θυμό, ή κομματικό φανατισμό, σας έφεραν στην εξουσία! Τέρμα τα δίφραγκα!
Σε τελική ανάλυση όσα τραγικά συνέβηκαν κατά την διάρκεια αυτής της... αριστεροδεξιάς διακυβέρνησης, με αποκορύφωμα την εμφάνισή της στην πολυφονική πυρκαϊά του Ματιού, δεν είναι δυνατόν να αποσβεστούν με καμία επικοινωνιακή παράσταση στις οποίες είναι τόσο συνηθισμενοι πανηγυρίζοντες και εκεί που δεν πρέπει. Ακόμα και στα συνεχιζόμενα Capital Controls, την εκατονταετή υποθήκευση της χώρας ή ακόμα στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ!..
Θα διαφωνήσω κάθετα με τον... «διακεκριμένο» γραμματιζούμενο της Ελληνικής Βουλής, που κατέληξε, ύστερα από πολλές... κόντρες, να είναι κάποιος από τους αντιπροέδρους της και σύμφωνα με την άποψη του οποίου δεν χρειάζονταν τόσες τιμές στους αποφυλακισμένους από τις φυλακές «υψίστης ασφάλειας» της Ανδριανούπολης στρατιωτικούς μας.
Ο κ. «αντιπρόεδρος» ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι θα έπρεπε να τους περιμένει... μεγάλη καμπάνα και ίσως... περιορισμός για το λάθος τους να μπουν έστω εξ αβλεψίας σε τουρκικό έδαφος! Φαίνεται πως ο άνθρωπος δεν κατάλαβε τι συνέβη αυτό το εξάμηνο (περίπου) με αυτά τα δύο παλικάρια. Έτσι συμβαίνει στους έχοντες «τρικυμία εν κρανίω»! Σαν Έλληνας πολίτης, λοιπόν, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα από την ειδησεογραφία και τις πομπώδεις παρουσιάσεις της Τουρκικής τηλεόρασης με τους... σιδηροδέσμιους στρατιωτικούς μας, σημείωσα την... βλοσυρότητα του λοχία Κούκλατζη που του... πήγαινε γάντι με τη φκιασιά του, που απαντούσε σιωπηρά: «κλας μαϊν μπρικ»! Αντίθετα ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δείξει την περήφανη στάση του Έλληνα αξιωματικού, που με το κεφάλι πάντα ψηλά άφηνε σε όλους να εννοήσουν: Μη δίνετε σημασία στους Καραγκιόζηδες.
Τώρα εάν όλο αυτό το εξάμηνο υπήρξαν και... άλλα καραγκιοζηλίκια από την άλλη πλευρά, αυτό έχει να κάνει με την ανευθυνότητα του πολιτικού ηγήτορα του Στρατού μας και ήταν επόμενο μετά το στραπάτσο της πυρκαϊάς του Ματιού να προσπαθήσουν να... πάρουν μία ανάσα έστω και με... υπερβολές.
Γι - Πας