ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

«Η ημιμάθεια χείρων της αμαθείας»… Μπήκαμε πια στα πολύ σοβαρά. Σ’ αυτά που η… αριστερή συνείδησή τους, τους επιβάλει να πραγματοποιήσουν και το εκλογικό συμφέρον τους… δίνει την δυνατότητα να ονειρευτούν.
Και ο μεν ένας, ο «πονηρός» κλείνοντας το μάτι στους ομοίους του, πέφτει στα βαθειά και κάνει ό,τι θέλει με την Μέρκελ, με τον Τραμπ, ακόμα και με τον… «κομμουνιστικό κεφαλαιοκράτη» Πούτιν, αρκεί τελικά να πραγματοποιηθεί η αριστερή επιδίωξη: Αρπάξτε ό,τι μπορείτε από την κεφαλαιοκρατία και φέρτε τα να τα φάμε με το «ισχυρότατο» αριστερό σαγόνι μας. Εξού και η πλήρης συμπόρευση με την περίφημη «νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ», αποτελούμενη από τα αναρχόπουλα του Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του «Πεδίου του Άρεως», συνδεδεμένα άρρηκτα με την άλλοτε γραφική και αριστοκρατική περιοχή των Εξαρχείων.
Αιχμή του «δόρατος» αυτού φυσικά ο ξακουστός ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο, Ρουβίκωνας!
Πού ακούστηκε Υπουργός… Προστασίας του Πολίτη να κάνει τα στραβά μάτια σε οτιδήποτε προέρχεται από τις προαναφερθείσες περιοχές, καταστροφές δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών, εγκατάσταση ολόκληρου κοντέινερ σε κεντρική πλατεία ως… «πολιτιστικού άβατου» κέντρου, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών με καλάσνικωφ, εμπρησμοί λεωφορείων και τρόλεϋ στην πιο κεντρική λεωφόρο της Αθήνας και πολλά άλλα, να τα θεωρεί ο προαναφερθείς υπουργός ως… εκδηλώσεις «μωρών», που δεν αξίζουν προσοχής!
Έτσι καταλήξαμε να δούμε και την βίαια διάλυση πολιτιστικής συγκέντρωσης ενεακοσίων (900) ατόμων στο προαύλιο του Εθνικού μας Μουσείου από… εκδήλωση των «μωρών» του κ. Τόσκα.
Ο προκάτοχός του, καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο, με αριστερές συνειδησιακές και κομματικές καταβολές, είχε συλλάβει το συνολικό νόημα αυτής της κατάστασης και πρωτού προλάβει να κάνει οτιδήποτε, εκδιώχτηκε αυθωρεί!
Ο άλλος όμως; Ο μικρόνους; Νόμισε ότι ζητώντας το ονειρεμένο του Υπουργείο της Εθνικής Άμυνας, το οποίο είχε λαμπρύνει με την παρουσία του στην τελευταία εφταετία της πολιτικής του σταδιοδρομίας ο Ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ, ότι θα κατάφερνε να πάρει κάτι από την λάμψη του τελευταίου και βοήθησε ασυναίσθητα και ασυνείδητα όλες τις αριστερές βρωμιές του «πονηρού» Αλέξη, ο οποίος είχε συλλάβει το μέγεθος της ανοησίας του συνεταίρου του και του παραχωρούσε εύκολα μεγαλεία, ανεξαρτήτως δαπανών!
Τώρα βέβαια ο προαναφερθείς αντιλαμβάνεται ότι με την «έγκρισή» του γίνονται πολύ σοβαρά πράγματα για την πατρίδα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί πια να κάνει τίποτε.
Ο κόσμος, οι οπαδοί του, ακόμα και πολλοί στενοί συνεργάτες του, οι πιο αξιοπρεπείς, του γυρίζουν την πλάτη κι εκείνος νομίζει ότι με ένα τελικό γιουρούσι στις τελευταίες μέρες της συμβίωσής του με τον «πονηρό Αλέξη», θα καταφέρει να διασωθεί από τον βέβαιο επερχόμενο καταποντισμό του.
Και αυτός μεν θα «δικαιωθεί» γράφοντας το όνομά του στις πιο μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, ενώ ο… άλλος θα ζήσει όπως ξεκίνησε.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ… ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ!
Ιούλιος και μέσα σ’ αυτόν, το 10ήμερο της Λευκάδας για διακοπές και θάλασσα. Αυτή τη φορά, δεν ξέρω, αλλά είχα την αίσθηση να περιβάλλομαι από περισσότερους ξένους παρά Έλληνες παραθεριστές.
Αρκετοί Ιταλοί, παρά το ότι αυτοί συνηθίζουν τον Αύγουστο για τις διακοπές τους, αλλά και Ολλανδοί και κυρίως Βαλκάνιοι, με υπερτερούντες τους Ρουμάνους, οικογενειακώς φυσικά. Και παρά το ότι οι επιχειρηματίες μιλάνε για… πτώση σε σχέση με πέρυσι, εγώ βρήκα τη Λευκάδα γεμάτη κόσμο.
Άκουσα δε και το εξής ευτράπελο, όπως μου το διηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες: Ένας Ολλανδός πήγε ένα πρωί σε έναν φούρνο, από τους πολλούς που υπάρχουν στον μεγάλο κεντρικό δρόμο Λυγιάς – Νικιάνας με καταλύματα οικογενειακά ένθεν και ένθεν, για να αγοράσει κρουασάν για το πρωινό της οικογένειάς του.
Ο φούρναρης μαζί με τα φρέσκα κρουασάν έβαλε στην σακούλα και την απόδειξη.
Βγαίνοντας ο Ολλανδός από το φούρνο, από ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο απέναντι, άνοιξαν απότομα οι πόρτες και βγαίνουν τρεις άνδρες, οι οποίοι τρέχοντας κάλεσαν τον Ολλανδό να σταματήσει για να ελέγξουν την σακούλα.
Εκείνος έντρομος, επειδή νόμισε ότι επρόκειτο για ληστεία άρχισε επίσης να τρέχει καλώντας σε βοήθεια μέχρις ότου φτάσει στο κατάλυμά του, όπου ζήτησε να κάλεσουν την αστυνομία.
Όταν κατέφθασαν εκεί οι… εφοριακοί, η παρεξήγηση λύθηκε με την ανεύρεση της απόδειξης.
Τι να κάνουν και αυτοί οι έρμοι εφοριακοί, όταν αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από τον κόσμο είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν ομαδικά.
Γι - Πας